Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 36 081
  • 752
  •   2
Отговори
# 120
Луната е без курс. Виж няколко мнения по-нагоре какво написах по предния хорар. В знак стрелец и последен действащ аспект с юпитер говори за твоя оптимизъм по темата.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 13:57 от Greene

# 121
Благодаря ти, Грийн. Чак оптимизъм, не бих казала, не очаквам нищо, просто питам, защото ми стана интересно. Не бях видяла, че Луната е без курс, което е нормално в случая, понеже няма да има развитие така или иначе.

# 122
Здравейте, сега виждам, че и аз и дъщеря ми сме в период Sade Sati  и наистина се притеснявам как биха се случили някои промени и активности, които възнамеряваме да правим точно през този период.  До колкото разбирам, това е неблагоприятен период......С кой може да се консултирам / дори да не е професоналист/ по тази тема?

# 123

Общо 3 пъти ще премине през първи градус на Водолей. Дано да му изживеете и трите преминавания. Simple Smile Шегувам се.

Ох...и всеки път ли влияе еднакво интензивно? И още нещо - ако няма как да отложим подписване на договор за след ретро Меркурия, много ли е зле?

# 124
Здравейте. Кучето ми избяга от вкъщи преди 3 седмици, някой може ли да види дали има как да се познае по наталната карта дали ще се върне? Навсякъде го търся Cry

# 125
Разгледах хорарната карта на въпроса за времето, в което е публикуван във форума:
Скрит текст:
За съжаление Луната и днес е без курс . Нещата остават такива, каквито са, няма развитие. Освен това е в знака си на заточение - козирог. Последният й действащ аспект е квадрат със слънце - управител на 12ти в 8ми дом. Вероятно не е живо.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 17:55 от Greene

# 126
Здравейте. Кучето ми избяга от вкъщи преди 3 седмици, някой може ли да види дали има как да се познае по наталната карта дали ще се върне? Навсякъде го търся Cry

Отговорих Ви в онази група. Там въпросът е зададен по-късно и хорарът е с друг Асцендент.
Но и часът, в който днес видях въпроса Ви в този форум, също дава карта с Асцендент Везни.

# 127
Благодаря, също и на предишния потребител

Отговорих Ви в онази група. Там въпросът е зададен по-късно и хорарът е с друг Асцендент.
Но и часът, в който днес видях въпроса Ви в този форум, също дава карта с Асцендент Везни.

# 128
Ако първо е зададен тук въпросът, би следвало това да е истинската карта и да се тълкува тя. Не виждам да има промяна в отговора дори асцендента да е във везни. А на via combusta ли е попадал в онази карта?

# 129
В 21 Везни. Но аз използвам по-разширени настройки за проверка на радикалност, от традиционната астрология.
И, да, отговорът по другата хорарна карта е диаметрално противоположен на този тук. Няма указания, че е мъртво животинчето. Но за връщането му наистина не може да се гарантира.

# 130
ОК Wink Аз не бих я тълкувала щом АС е в тези градуси.

# 131
  • SF
Но Асцендентът в тези градуси не е на виа комбуста.

# 132
Но Асцендентът в тези градуси не е на виа комбуста.
Градусите от 15 гр  на везни до 15 гр на  скорпион се наричат "изгорелият път" или via combusta. 21 гр на везни си попада точно там.

# 133
Виа Комбуста не важи ли само за Луната в хорарната? Имам спомен, че така съм го чела при древните.
Но както споделих, има немалко други правила за проверка на радикалността, както и указания дали има някакви неясноти в картата, дали има нещо подвеждащо и т.н.  Има дори такива техники – за проверка на тайните мисли и намерения на кверента, те също са от традиционната школа.

В случая дебатът е излишен – всеки е гледал неговата карта, т.е. за момента, в който мисловно и енергийно се е свързал с питащата и е взел "при сърце" въпроса (в хорарната астрология има елемент на дивинация, т.е. за разлика от останалите клонове в астрологията е една идея по-близо до гадателските практики). В другата група въпросът беше зададен към всички, но по-късно от тук, така че е логично да бъде с друг час.

Между другото един колега с антична астрология много ми хвали методите на Джон Фроули в хорарната астрология. Досега бях много скептично настроена към Фроули, тъй като той също прави микс и смесва традиционна и модерна в едно, но може би си заслужава да се запозная с някоя от книгите му. Вие имате ли впечатления от тях?

Що се отнася до Виа Комбуста, според античната традиция е от 19 гр. Везни до 3 гр. Скорпион. И за това си има причина, защо точно в този градусов диапазон.

# 134
Важи и за асцендента. Мога да дам линк към твоя статия, в която си го написала даже. На друго място, в друго време.
Иначе се придържам към У. Лилли и традиционната астрология относно хорарите.
Карта с асцендент на 21* във везни е нерадикална и не би следвало да се разглежда. В случая пък имаме и карта с луна без курс в последните градуси на козирог. Другото ще са свободни съчинения и изкривяване на изводите.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 13:22 от Greene

Общи условия

Активация на акаунт