Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 36 889
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Тази вия комбуста я бях игнорирала, а сега покрай коментарите, се сетих, че по западната астрология У на Асц. на детето ми е в 9 градус на скорпион.

Не е приложимо в наталната астрология, важи само в хорарната. И само за Луната – според античната традиция.
Оттам нататък може да се прилага и спрямо Асцендента в хорара, но при антични автори няма изрично споменаване. Така че не се филмирайте излишно.

# 151
Каква е тази виа комбуста? На мен асц ми е на 13 градуса Скорпион

# 152
Коментирахме го по-горе – не важи за натални карти.

# 153
Sotis, благодаря много за бързото включване. 🌹
При ведическата му карта обаче , същата тази планета има много интересен статут, както в Раши, така и в Навамша. Не е У на лагната, но в Навамша му застава в Лагнамша. Участва в рецепция по знак и е в съединение с Кету, което от своя  страна, също участва в рецепция, по накшатра. Положението й е хем Диг бала, хем попада в Мритю бхага и функционалната благотворност е " вредител". А по принцип планетата е благодетел. Така че има доста специфики, които трудно могат да се коментират еднозначно.
Освен това,  планетата е в стационарно движение, вече тръгнала напред.

Добре, че отпада виа комбуста като още един фактор, с който да се съобразя🕊🍀🙏😂

# 154
Катеричке, понякога силно поставени планети не дават чак толкова забележителни ефекти.
Срещала съм случаи, когато една планета бенефик, която е силна и в Раши, и в Навамша, не дава положителен развой по своите живи сигнификации. Дава само откъм материални неща. Каква е причината така да сработва, и аз се чудя. Понякога се превръща в своеобразен вредител поради нисък морал на притежателя на картата. Гледаш една супер Навамша, а на практика е въздух под налягане като човек, но с късмет в материалната сфера. Така съм се подлъгвала един-два пъти, в личен план. От друга страна, малефични позиции в Навамша, както вероятно знаеш, могат да бъдат една от разновидностите на Санйяси йога – индикации за по-високо духовно ниво.

# 155
  • София
Да попитам дали правилно си разтълкувам сатурновото завръщане по картата по-долу(по-късно ще я изтрия).  Според мен периода няма да е благоприятен за човека,семеен е.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 22:43 от trikitil

# 156
Sotis, да съгласна съм със споделеното. Позициите са предпоставки, природа, енергия, върху която личността прави своите лични избори.
Ако човек предпочете "ниския морал", (заемам израза от теб, но го казвам условно, като общ принцип), потенциалът от картата ще се развива в съответните ниски нива, към които е бил направен избора.

trikitil, само с едното сатурново завръщане не може да бъде характеризиран един период.
Както в западната, така и във ведическата астрология се гледат поне три- четири маркери. В Jyotish се гледа в кой основен период и кой подпериод се намира. Анализират се  управителите на тези периоди.

# 157
Сатурновото завръщане е цикъл, който протича на фона на други прогностични техники.
В тази карта изначално има указания за някаква проблематика в личен план и във връзките – Венера и Марс съвпадат заедно с Кету, отделно от това имат квадрат със Сатурн в 7ми дом. Тъй че дотук каквото си е надробил, това ще сърба по време на сатурново завръщане. Ако по други методи няма указания за партньорска криза, може да мине и без много щети този транзит.

# 158
  • София
По другите прогностични се търси дали Сатурн прави опозиции/квадратури в друга планета,това ли било потвърждение?
В Солара-Сатурн е в опозиция с Луна,която е в съпвпад с Венера.
Прогресиите признавам,не са ми ясни

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 22:43 от trikitil

# 159
  • SF
Да. Само транзитната карта не е достатъчна. Сатурновият възврат е поколенчески аспект.
На този човек поначало не му е много "яко" с Плутон в първи дом, съвпад с Уран и сходяща опозиция със Сатурн в 7 дом, където са "другите". Кара колата с натиснати едновременно газ и спирачка. Друса.
Има време до възврата. Първо ще му мине през десцендента.

# 160
Зависи кои са хронократорите за периода, а това вече е Антична астрология. Те ще покажат кои транзити и конфигурации в солара ще са най-ефективни в събитиен план, същото важи и за дирекциите като метод.

Ако го гледате с методи от модерната астрология, както ви е известно, там потвърждение се търси поне по три различни прогностични метода. И най-силен е ефектът, ако има повторения.

# 161
  • София
Те в момента са с градус разлика ДС и Сатурн,действието му е започнало нали?

# 162
Сатурн вече аспектира планетите в Стрелец и е в опозиция към Асцендента, така че вече е активен фактор.

# 163
  • София
Благодаря ви. Ще трия!

# 164
    здравейте, аз съм питащата за кучето. Консултирах се и с астролог, очаквам скоро да ми даде някакви насоки, друга жена ми помогна с някои идеи и всички сочат,че е приютено в посоката, в която тръгвам най - често да го търся (но с кола), на махало при друг човек е дало подобни знаци - в тази посока, не е излязло от селото. Аз го сънувах, че е близо до гората (има гора наблизо), минавах покрай нея, но не съм влизала навътре, защото с кола не може, високо е, само по пътя около нея, но обикалям навсякъде. Утре ще минавам и пеша. Ще кача и наталната ми карта в този отговор, ако има как да се види нещи по нея относно кучето Sad

Общи условия

Активация на акаунт