Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 36 892
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • При децата ми
Като сте се заговорили за Сатурнов възврат, може ли някой да каже в тази карта, започнал ли е възврата и какво може да се очаква, като събития?

По-късно ще изтрия картата.

# 166
  • SF
Не, има още време доста време.
Това е поколенчески транзит. Всички хора по света го имат на конкретна възраст. Да очаква това, което всички 58-59-годишни могат да очакват - влизане в третата възраст, съзряване, помъдряване, притеснения, свързани с това. Това е родителски дом, ако има родители, вероятно те вече са доста възрастни. Въобще Сатурнов транзит - кости, зъби, да си обърне внимание. Може да си постави граници или някой в семейството да го ограничи, дали от ревност, дали от друга потребност.
По-значимото не е това, че човекът ще преживее сатурнов възврат, така, както и всичките му връстници, а това, че Сатурн ще направи последователно опозиции на стелиума в четвърти дом - две лични и две тежки планети. Венера в Дева поначало не си е на мястото и Луна в скорпион, с която по принцип всичко е малко по-дрматично.
Много пъти сме говорили, че 1. прогностиката си е доста сложна и времеемка и 2. така по един транзит, без разглеждане и указания по още няколко прогностични метода, не се правят. Форумът не е място, където просто може да се покаже една карта и десетина души да се изредят с предположения какво ще се случи на човека. Най-малкото не се знае картата на мъж или на жена е. Няма нужда да се трие картата. За нас тя не е никаква тайна, а просто една картинка. Нативът не е разпознаваем. Часът на раждане от къде се знае? Редовните читатели на темата, би трябвало да знаят, че за анализ на карта минутките не са от значение, но за прогностика, по метода градус-година, тези минутки могат да дадат голямо отклонение. Аз не се наемам буквално да гадая по карти, ако няма ректификация на часа.

# 167
  • При децата ми
Esmee, картата е на мъж. Часът на раждане се знае от Общината.

Благодаря за отговора!

# 168
Здравейте, може ли да ми дадете насоки кои аспекти да гледам за отношенията с майката. Вече съм на 40+, а продължавам да изпитвам неописуем ужас и страх от нея. Не мога и не мога да комуникирам правилно с нея и това си е. Луната ми е в 7 дом телец в опозиция с ретрограден Юпитер в 1 дом скорпион. Венера ми е в 4 дом. За отношенията с майката луната и 4 дом плюс техните аспекти ли са основните?
Благодаря предварително

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 12:29 от mechopooh1

# 169
Така поставена Луна дава силна привързаност към майката или най-малкото зависимост от нейните настроения.
Струва ми се, че трябва да се разгледа и нейната карта – може и тя да има сложни конфигурации, които да й развалят характера и да я правят трудна за понасяне. Не винаги Луната в картата на детето отразява истинския нрав на майката.

# 170
Здравейте! Честит празник! С пожелания за здраве и щастие.
Преди няколко дни разбрах часът си на раждане и съм много щастлива и развълнувана.Може ли някой да ми каже нещо за: Слънце в Рак,асцедент Дева,Луна в Лъв с две-три изречения.🤗 Благодаря!
П.П и още един въпрос.Не помня къде прочетох,че след еди колко си години човек,става повече асцедента си,отколкото слънчевия знак.Това вярно ли е? И коя възраст е това? Защото аз съм на 29г и преди около 2-3г започна една промяна в мен и аз се чувствам,повече Дева и Лъв (качества) отколкото Рак..

# 171
Асцендентът изначално е по-важен от слънчевия знак, тъй като придава индивидуални характеристики на всички родени под една и съща зодия. И започва да се изявява след раждането на човека, а не на по-късна възраст. Това пак са някакви клишета от модерната психоастрология, много от тях са неверни и заблуждаващи.

Всички позиции в хороскопа се тълкуват в своята цялост, е не една по една. Пречупени през призмата на изгряващия знак. На парче нищо не се тълкува, а астрологичният анализ на хороскопа отива далеч отвъд стандартния психологически портрет.

# 172
Здравейте! Честит празник! С пожелания за здраве и щастие.
Преди няколко дни разбрах часът си на раждане и съм много щастлива и развълнувана.Може ли някой да ми каже нещо за: Слънце в Рак,асцедент Дева,Луна в Лъв с две-три изречения.🤗 Благодаря!
П.П и още един въпрос.Не помня къде прочетох,че след еди колко си години човек,става повече асцедента си,отколкото слънчевия знак.Това вярно ли е? И коя възраст е това? Защото аз съм на 29г и преди около 2-3г започна една промяна в мен и аз се чувствам,повече Дева и Лъв (качества) отколкото Рак..

Човек, който се чувства най-добре когато общува с духовно близки нему хора. Харесва му да е полезен, нужен. В обкръжението си може да е познат по своята емоционалност, домошарство, педантичност, вглеждане в детайла, критичност. Като човек, който трудно се разкрива. Със своите тайни. Своето вдъхновение черпи в уединение.

# 173
Sotis Благодаря за отговора 🌹 Всъщност съм чувала за психоастрологията,но не знех,че това понятие е от него.След като разбрах и часът на раждане,все повече искам да посетя астролог.Защото,преди много години майка ми е посещавала и наистина това,което и е казано вече е станало.А,това което намирам в интернет като анализ на хороскопа не ми е достатъчно.Благодаря отново.🌹П.П В наталната карта имам няколко празни домове.(1,4,7,8) Какво означава,когато даден дом е празен?
starinthenightsky Много благодаря за разшифровката.🌹 Наистина ме описва като човек до последното изречение.Бъдете здрави 🍀

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 17:31 от *ĤĚŇĂ*

# 174
Като е празен даден дом гледаш управителя му какви аспекти прави.
Ако искаш сама да си четеш аспектите ,препоръчвам на Любомир Червенков " Въведение в западната астрология" , има много хубаво и достъпно обяснено всичко. Само че за прогностика и конкретни въпроси си отиди на астролог.

# 175
  • SF
Дори и при стелиум в дома, пак се гледа управителят в кой дом, в кой знак е и какви аспекти прави.

# 176
Yan25,Esmee Благодаря ви за полезната информация.🌹
Снощи се поразрових из нета за прсзните домове и открих един много добър сайт,който до сега не съм виждала.Оставям го тук.М8же и на някой друг да му е полезен.https://pims.ucoz.net/publ/39

# 177
"Какво означава, ако някой дом в хороскопа е празен" е един от най-често задаваните въпроси от начинаещи в астрологията.

Както са Ви казали по-горе, всеки дом си има планета управител.
Отделно от това има и алмутен – планета с най-много достойнства в дома. Второто е приложимо в традиционната (антична) астрология.

Анализират се връзките между домовете в хороскопа, няма значение дали има празни домове.

# 178
Здравейте, някой може ли да ми каже дали правилно съм генерирала наталната си карта така, че да е изобразен транзитът на 20.04.2023г.? Целта ми е да видя кои аспекти ще засегне слънчевото затъмнение в овен? Извинете , ако имам грешки някъде или е засягана темата, но не открих друга обща тема. Ще бъда благодарна!

# 179
Да, вярно. На Вас това затъмнение Ви е на Десцендента – в 7ми дом.

Вече дали ще предизвика някакви промени в партньорската сфера или в социалните Ви контакти, това зависи от други прогностични методи. Затъмненията са отключващ механизъм за други астрологични техники.

Общи условия

Активация на акаунт