Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 646
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Да, не значи, че при всички е така. Гледат се и много други маркери.
Моята е намаляваща,  мега активна съм, с много динамичен живот и реализации. И едва ли съм изключение.

Spring Blossom, ведическата астрология е незаменима в описанията на луната. Последно, бях попаднала на нещо интересно, кратко е, но дава ориентир.
виж публикация 336

# 511
Катерица, по-същия начин съм. 28-лунен ден балсамична ми я изкарва на някой места, активна, възходи, падения , не се отказвам. В никакъв случай не съм летаргична. Единствено което не знам дали е от луната не съм по-домакинската работа и съм хаотична. Нямам време за такива неща😂 но и през повечето време не ме дразнят дрехите на тук на там. Но пък хвана ли се за нула време правя апартамента като аптека . Активна съм вечер, през ноща.
За това и казах, че едва ли при всеки е еднакво.

# 512
За темперамента е интересно. Иначе, активността е нещо различно ми се струва. По груби сметки моята трябва да е е 3ти лунен ден, нарастваща, но картата ми е нощна, всички планети са ми в долната половина на картата, и аз наистина съм по-прикрита, пазя си личност пространство; което не е пък баш да си интровертен - пак можеш да си контактен, но да говориш общи приказки, и да не даваш много да се знае какви ги вършиш.

# 513
Spring, и моята е нощна и всички планети са ми долу, М/у 2-ри и 5-ти като 5 от тях в 5-ти. Споделям само с най-близки даже обичам да го правя.
Според мен има общо темперамента с активността до известна степен, имам наблюдения върху меланхолични, летаргични хора, ами в тях няма капка живец камо ли активност. Носят се по-течението и чакат да падне тавана. За това си мисля, че има връзка М/у темперамента и активността . Разбира се е комплексно.

# 514
Комплексно е, наистина. Аз съм имала доста меланхолични периоди в емоционален план, новолуние в Риби... но съм доста пъргава и дейна, рано се ориентирах да се еманципирам финансово, винаги движа по няколко проекта наведнъж. Зад кулисите предимно. И съм доста пъргава, физически и мисловно, никак не съм мудна. Но в никакъв случай не се разпознавам като холерик или сангвиник. Ефирно и незабележимо действам, до степен съм имала проблем да си свърша работата и да изглеждам все едно нищо не правя по цял ден.

# 515
Всеки има периоди на меланхолия, това не те прави муден човек. Аз  каквото съм чела по-мрежите за балсамична луна въобще не ми импонира но то не е само едната луна все пак. Всички останали планети наред с нея оказват влияние.

# 516
  • SF
Spring, има връзка фазата на луната с личноста. Даже мисля тук имаше тема за фазите на Луната и раждането, потърси. Това което съм забелязала при близки е, че на по-активните успяли хора луната им е нарастваща. Проверявала съм на поне 10 човека от обкръжението си които са активни, успели и с по-динамичен живот. Което разбира се не значи, че при всички е така.

Това е едно от тълкуванията. Трябва да има и други указания в картата, освен фазата на Луната, на която сме родени. Простичко казано, хората, родени на нарастваща Луна са по-диви (дейни), по-предприемчиви (рискови), по-успешни, защото са предприемчиви и рискуват, нетърпеливи и непримирими и т.н. Но пък тези с намаляващата Луна, са по мъдри, по-устойчиви, по-сигурни, по-сговорчиви, по-спокойни. Но е важно как и дали е подкрепена тази Луна, за да не говорим толкова простичко.

# 517
Здравейте, имате ли наблюдения над Прогресивна Луна опозиция Асц? На този аспект се пада да раждам, опасно ли е? Как може да се изяви?

# 518
  • в 1001-та нощ
Т.е. в съвпад с десцендента - нов етап в партньорските отношения 👌

# 519
  • София
... С Алмутена са много сложни сметки, това не е планетата управител на Асцендента, но е Управител на Хороскопа.
До сега си мислех,че управителя на АС е управителя на хороскопа,а Алмутена е най-силната планета в хороскопа.

# 520
Възможно ли е планета в заточение да бъде Алмутен?🤔

# 521
До сега си мислех,че управителя на АС е управителя на хороскопа,а Алмутена е най-силната планета в хороскопа.

Не, съвсем друга е концепцията, самият Алмутен може и да няма есенциални достойнства.
Зависи обаче на какви настройки ще дадеш приоритет, а за това няма единно мнение сред астролозите. Затова и тук може да има разминаване в резултатите. Както и с прословутите Примарни дирекции, както и с ректификациите...

Nana1777
Цитат
Възможно ли е планета в заточение да бъде Алмутен?

Защо пък не.
При мен заточена и ретроградна планета е кандидат за Алмутен, ако се гледа по тропическа астрология.

# 522
Sotis, стана ми странно. При мен заточен Марс ми го изчислява като Алмутен и доминантна планета ако може да се вярва на едната единствена програма която гледам. Само нея намерих . Това по-тропичния.

# 523
Затова уточних, че резултатът зависи от настройките, не само от използвания Зодиак – сидеричен или тропически.
Някои програми могат да имат зададена настройка да детронират Алмутен, който, да речем, е в невидима фаза или в падащ дом. Мисля, че в софта на Румен Колев имаше заложена такава настройка, освен че го изчислява по сидеричния Зодиак. В други програми за антична астрология има други настройки.

# 524
Благодаря. Охх много сложно. А ако различните програми дадат различен резултат ?
 И също в астро фокс където гледам  Хилег ПФ , по-Птоломей Хилег Слънце , кое взимам под внимание?🤔

Общи условия

Активация на акаунт