Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 644
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Потенциалът предполага варианти. Това с безбрачните карти е същото като с определянето само и единствено и именно на брак. Астрологът дали е в позиция на последна инстанция ? Има обаче хора, които го приемат буквално. Така се е наложило. Никой не казва, че може да се прояви в някой от своите варианти, а че по този начин се определя колко бракове ще има човек.

# 496
В античната и ведическата астрология има недвусмислени правила за безбрачие. Разбира се, тук има и субективен момент – как ще ги разчете астрологът, никой не е безпогрешен. Така че да, астрологът в този смисъл може да бъде "последна инстанция", макар че от моя лична гледна точка не е редно.

В съвременната психологическа астрология липсват достатъчно правила и инструменти за такъв анализ. И затова често се срещат твърдения, че астрологът не е последна инстанция. А причината е прозаична – в повечето случаи той се затруднява да го определи, затова компенсира с ню ейдж философия или пространни словоблудства без конкретика.

Отделно стои въпросът какво определяме като брак от астрологическа, а не от юридическа гледна точка.
Защото астрологически като брак може да се покаже и връзка тип семейно съжителство. А според ведическата школа това могат да бъдат и някои по-сериозни и дълготрайни връзки. Така че безбрачие в чист вид трудно може да се определи. Често съм откривала такива указания в картите на хомосексуални мъже. Не онези, които поддържат фалшив имидж в обществото – женят се, имат дете/деца, но поддържат тайни гей връзки. А такива, които никога не създават семейство. Като им се разгледа хороскопът от гледна точка на брака и потомството, вижда се, че нещо не е наред.

# 497
Моля за едно око, дали начинанието, започнато на тази дата, има перспективи, или няма да го бъде? Точен час за начало не знам, помня, гледах тогава, че луната е без ход, но нямах избор да променя датата и часа, зависих от външни обстоятелства... Моята карта е ректифицирана.
Скрит текст:

# 498
Ох, имам чувството, че затапих темата с някакъв забутан въпрос. Замислих се, дали би имало подходящи индикатори за избор/поставяне на татуировка? 😃 да ни отговори на естетическите очаквания, да ни носи символното значение, което сме си наумили, да не съжаляваме след време, да не привлича неправилното внимание или да не създава грешното впечатление... Това лято Венера ще ми танцува ретроградна между 10 и 9 дом 🤗

# 499
Здравейте,

Имам един малко лаишки въпрос, но гранично слънце, 0°,14', в Риби, човекът повече характеристики на Риби ли ще има или на Водолей?

# 500
Здравейте,

Имам един малко лаишки въпрос, но гранично слънце, 0°,14', в Риби, човекът повече характеристики на Риби ли ще има или на Водолей?

Риби по стандартния тропически Зодиак, масово използван.
По сидералния Зодиак Слънцето отива във Водолей.
Но характеристиките не се определят по единия слънчев знак. Ако има повече планети във Водолей, може да има и от неговите качества, т.е. смесват се нещата.

# 501
Въпросът ми е за ведическата астрология, но да попитам тук.Simple Smile Когато Луната е в нулев градус, е неблагоприятно, но понеже в картата тя не е АК и не е У на лагната, все пак влиянието не е толкова проблемно, нали?

# 502
Не мисля, че е чак толкова неблагоприятно.
Единствено между 29 Скорпион и 0 Стрелец може да бъде по-неблагоприятно, защото там отровното жило в опашката на Скорпиона. Между Джиештха и Мула, на границата. И пак зависи от други фактори, не е само това.

# 503

Риби по стандартния тропически Зодиак, масово използван.
По сидералния Зодиак Слънцето отива във Водолей.
Но характеристиките не се определят по единия слънчев знак. Ако има повече планети във Водолей, може да има и от неговите качества, т.е. смесват се нещата.

Благодаря за отговора, Сотис!
Има стелиум във Водолей и Телец, в Риби са само Слънцето и Нептун. Затова малко ме обърква Слънцето какво ще донесе в тези начални няма и градус.

# 504
Ами не всичко се определя по слънчевия знак – той обединява всички хора, родени под една зодия, а това е един месец време. Затова в астрологията има методи за определяне както на темперамента, така и на душевните и духовни качества, и други индивидуални особености. Асцендентът и Луната също в голяма степен определят тези характеристики, управителят на Асцендента, Алмутенът на хороскопа, също така ако някъде има стелиум в някой знак или минимум троен съвпад.

# 505
Sotis, за определяне темперамента на натива какво се взема под внимание? Слънце, Луна, АСЦ, управителите им стелиумите ? Примерно АСЦ Скорпион , Слънце Рак , Марс, Слънце, Меркурии, Юпитер в Рак , Луната заедно със Сатурн въздушни в Близнаци, нямат съвпад. Разсъждавам си по-картата на моя близка която пали от четвърт, вдига скандали от нищо и все тя е права. Та кое да гледаме за темперамента?🤔 ( зная, че много повече неща се гледат но горе-долу)

# 506
На ръка не съм го смятала, в някои програми за Традиционна астрология има такъв модул.
Точкуване се прави и по най-важните компоненти на хороскопа. С Алмутена са много сложни сметки, това не е планетата управител на Асцендента, но е Управител на Хороскопа.

За темперамента и по качества се гледа, кои от тях преобладават – топло, сухо, студено, влажно. Всяка планета има такива присъщи еталонни качества. Според фазата на Луната също се определя дали е сангвиничен, меланхоличен, флегматичен, холеричен. Като се определи доминантата (алмутенът), също може да се види кои качества преобладават у човека, това дори външно може да се хване, ако сме наблюдателни и аналитични – като излъчване, поведение, маниери...

# 507
Благодаря Sotis.

# 508
Интересно ми стана това за фазите на луната и темперамента, не го бях срещала, какво означават в общи линии фазите?

# 509
Spring, има връзка фазата на луната с личноста. Даже мисля тук имаше тема за фазите на Луната и раждането, потърси. Това което съм забелязала при близки е, че на по-активните успяли хора луната им е нарастваща. Проверявала съм на поне 10 човека от обкръжението си които са активни, успели и с по-динамичен живот. Което разбира се не значи, че при всички е така.

Общи условия

Активация на акаунт