Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 35 489
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Явно и аз съм в такъв период...

Къде да прочета повече за да си го разтълкувам по картата?

# 91
Когато разглеждаме периода Саде Сати, е добре да се разгледат и други фактори, освен транзита на Сатурн.
Каква е силата на Луна, в какви съединения е и какви аспекти получава. Къде е разположен Сатурн, кои домове управлява, бенефик или малефик е за дадения асцендент, в какви даши сме, както и всички останали влияния в наталната карта.
Ето сайт, с кратки описания на Саде Сати за различните Лунни знаци. Има и калкулатор.
https://www.astrosage.com/free/sade-sati-report.asp

# 92
Когато разглеждаме периода Саде Сати, е добре да се разгледат и други фактори, освен транзита на Сатурн.
Каква е силата на Луна, в какви съединения е и какви аспекти получава. Къде е разположен Сатурн, кои домове управлява, бенефик или малефик е за дадения асцендент, в какви даши сме, както и всички останали влияния в наталната карта.
Ето сайт, с кратки описания на Саде Сати за различните Лунни знаци. Има и калкулатор.
https://www.astrosage.com/free/sade-sati-report.asp

Какво значи Сатурн да е бенефик или малефик за даден асцендент?

# 93
Много е ровене по текстове и видеота, не помня къде и как, но установих, че в моята карта Сатурн в бенефик, т.е носи награди след положен труд, а Юпитер ми е малефик - т.е акцентира проблемите там, от където минава, но пък носи защита, един вид скритата благословия, дегизирана като загуба.

# 94
# 95

Тогава Сатурн е разположен в 4 или 8 дом от натална Луна. Това също се водят неблагоприятни разположения. Наричат се кантака Шани и аштама Шани. Някои автори считат,  че аштама Шани/когато Сатурн е в 8 дом/ НО от Асцендента, е по неблагоприятно за физическото ни състояние.

Какво е Сатурн като бенефик или малефик, има много статии в интернет.  За Асценденти – Телец, Везни, Козирог, Водолей и отчасти за Близнаци може да кажем че е бенефик.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 13:32 от Hristo Ivanov 587320

# 96
Да, аз по западна съм асц Скорпион, но по ведик съм асц Везни, затова ми се води бенефик. Но Юпитер ми е в падение в Козирог, и по двете системи.

# 97
  • При децата ми
Да, аз по западна съм асц Скорпион, но по ведик съм асц Везни, затова ми се води бенефик. Но Юпитер ми е в падение в Козирог, и по двете системи.

Как се разбира дали Юпитер е в падение? Юпитер ми е в Телец, 4 ти дом, по западната астрология. Ретрограден е, обаче.

# 98
Има си таблици за всяка планета, в кой знак/дом е силна и в кой е слаба.

# 99
Hrispa, разгледай тук.

И тук.

# 100
Опитайте, да не смесвате Ведическа и Тропическа астрология. Тук ставаше въпрос за Саде Сати, което се разглежда по Ведическата астрология. Simple Smile

# 101
О, Да. Моя грешка. 🙏

# 102
Здравейте, май месец ми предстоят две завръщания: Марс и Сатурн. Съответно 7 (рак)  и 2 (риби) дом. Някой да има опит какво да очаквам?
Имам още няколко силни аспекта, които се активират тогава и като цяло доста се притесних, че ме очаква някаква голяма промяна.
Ще съм благодарна на съвети Simple Smile

# 103
Здравейте, вижда ли се по картата причина да съм в депресивно състояние от около година. Загубила съм всякакъв смисъл

# 104
Здравейте,  момичета. Исках да си отговоря на въпросa дали да пиша на един човек, но като видях, че Сатурн като управител на 7 дом , е разположен в 8-ми, това ме поотказа.С асцендент Рак, Луната като мой сигнификатор, разположена в 3 дом, предполагам показва само моето желание за комуникация. Не прави обаче аспекти със Сатурн, нямам и втори сигнификатор, Луната единствен. Мисля, че отговорът е , че е по- добре да не влизам в контакт, но все пак исках да попитам относно факта, че Луната е в Дева, а Меркурий прави секстил със Сатурн, както има и тригон между Луната и Венера. Това има ли някакъв уклон на тълкуванието, или не променя най- важното? Също така, Сатурн с тези градуси, променя ли своето значение ако го се зачисли  към следващия дом и трябва ли това да се направи?
Извинете ако имам неточности, знанията ми са скромни. Прилагам снимка.

Общи условия

Активация на акаунт