Отговори
# 600
Мед ползваме за чай, но също така обичам да го влагам като основна съставка на дресинг за салати, която включва мед, балсамов оцет, зехтин.
Друг начин, по който го използвам е за сос за риба - отново мед, зехтин, но и соев сос, мащерка и прясно изтискан лимон или лайм.

# 601
  • София
Чай с мед, палачинки с мед, филийки с мед, също и когато мариновам пилешко месо добавям малко мед.

# 602
  • Варна
Филия джи джи папа с мед - вълшебен вкус, който дъщеря ми обожава.

# 603
В семейството ми мед се консумира ежедневно  - в чая или млякото, на филийка или просто лъжичка мед, когато искаш нещо малко сладко. Любимата рецепта с мед е тази за меденки (Меденките на Джема)

# 604
Вкъщи много обичаме мед, а рецептата която редовно използвам вкъщи за кашлица я знам още от моята баба: равни количества мед, ракия и олио

# 605
Палачинки с мед.
Мед и сода за гърло.

# 606
  • Бургас
Меденки, мед в чая, в марината за месо и въобще много приложение има меда у дома.

# 607
  • София
Вкъщи обожаваме мед и консумираме често и по много. Чай с мед, пържени филиики с мед, мекички с мед, меденки, запечено сирене с мед и орехи.... Използваме мед и при случаите, в които сме болни- правя мед със сода, черна ряпа с мед.. Медът е безценен лек за тялото и душата.

# 608
Мед намазан на филийка.

# 609
Най-често пием чай с мед. Ползвам го и за маринати и дресинг. Обичам и мекици с мед.

# 610
Използвам мед вместо захар - с чай, кафе, мляко. В дресинг за салати или маринати за месо.
А за силен имунитет си правя смес от мед с лимонов сок, настърган джинджифил и куркума.

# 611
Мед в нашето семейство се използва много - в чай, намазан на филийка, на палачинка, при направа на меденки и само за подслаждане директно от буркана.

# 612
  • София
Меденки, мед в чая, филийка с масло и мед.

# 613
  • София
Мед ползвам през всички сезони. Зимата в чая, меденки, палачинки с мед. Лятото в изстудени напитки с мед и десерти. За съжаление страдам от лабиален херпес. Прилагам мед при лечението му. Продължителността на болката и времето на излекуване са по-кратки с меда, отколкото с лекарство. Ползата му в този случай за мен е безспорна.

# 614
Мед с масло и ракия за болки в гърлото и кашлица

Общи условия

Активация на акаунт