Отговори
# 615
Едно от любимите ми приложения на меда ( след пиенето но кафе с мед ) е имуностимулираща отвара от мед ,сог от лимон и джинджифил . Всяка пролет и есен правим по един курс от месец прием по 1 с.л. от сока му .

40 гр настърган на тънки лентички джинджифил се поставя в стъклен буркан , отгоре се слагат 2 пълни супени лъжици мед , а върху тях се изсипва сока от 6 лимона. Затваряме с пластмасова или винтова капачка . Буркана прибираме в хладилник поне за една цяла нощ. Сутринта разклащаме хубаво буркана и почваме на гладно да консумираме от течността, като го съхраняваме само в хладилник  .

Също така сш правим през определен период 1с.л. пчелен прашец смесен с 1 с.л. кисело мляко и 1 с.л. мед - хубаво се разбърква всичко и изпива на гладно сутрин.

Страхотен имуностимулатор !!! Правим си ги  поне от 6 години и мъжът ми няма проблеми с херпесите ,които преди това му излизаха по цялото тяло и цялото ни семейство боледува значително по - малко !!!

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 10:51 от Rosica Marinova

# 616
  • София
Много обичам мед!
На филийка с масло, в чай, в лимонада, с джинджифил и лимон като имуностимулант.

# 617
Любима за цялото семейство е вкусна та и полезна комбинация от мед и тахан 💞

# 618
Мед и тахан ми е любимо, също пържена филийка с мед, а като лекарство ползвам с масло и малко сода за болно гърло.

# 619
И аз и децата много обичаме  филийка намазана с масло и мед.

# 620
  • Варна
Използваме мед основно за чай, но и за мазане на палачинки или пържени филийки.

# 621
Обожаваме мед вкъщи! Зимата пием всеки ден чай с мед, редовно правя домашни бонбони с мед, тахан, кокосови стърготини и бадемово брашно.

# 622
  • Другата България
Меденки - ароматът на Коледа! Heart

# 623
  • Sofia
Кое е вашето любимо приложение на меда - лъжичка мед в билковия чай, също и в домашна лимонада, при направата на меденки по Коледа и като част от Житния режим на Учителя Петър Дънов, орехи и мед като десерт, цедено мляко с мед и орехи, благодаря за хубавата тема и възможността да спечеля пчелни продукти

# 624
Страшно обичам мед- ям директно от буркана, мажа си лицето с него (най-любимата ми маска). С чай, с ракия, в дресинг за салати, с орехи, с блендиран пресен джинджифил, в марината за туршии и месо, ...

Меденки

3/4 чаша разтопено краве масло
4 супени лъжици течен мед
2 яйца
1 чаша захар
2 чаши брашно
1 бакплувер
1 ч. л. канела
1 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. карамфил
1/2 каф. л. индийско орехче
1/2 каф. л. кардамон
1 ч. л. сол
Ванилова захар за овалване

# 625
  • Пазарджик
Меда присъства целогодишно в нашия дом.
Сутрин задължително след ставане взимам една лъжица мед.
Иначе обичаме на филийка,с палачинки, кисело мляко ааа да не забравяме чая в този сезон.
С дъщеря ми си правим маски за лицето с мед.

# 626
Чай с мед и отделно за зимните месеци мед, масло и орехи за да сме здрави

# 627
У дома много обичаме мед. Често си го хапваме с лъжичка или върху филия с масло. Предпочитаме да го консумираме натурален, без да минава през термична обработка. Но понякога си правим меденки.

# 628
Обожаваме мед - директно си хапваме, като имуностимулатор или когато сме болни, задължително поддслаждаме чая си с него, на пържени филийки, на плодова салата, а през лятото върху изстуден пъпеш....просто е невероятно вкусен и полезен продукт за цялото семейство.

# 629
Обичам мед!Децата ми обичат мед!
Мед в чая ,мед в кафето!
Любима маск за устни през зимния сезон Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт