С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 237
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Аз също не бях чувала за баница с кренвирш, но ММ обожава, както баба му я прави. И исках рецептата от баба, старая се да я правя като нейната. ❤️

# 436
Права е майка ти за подправките 🙂
А и те не тежат много, да носи, като иска! Що ѝ се караш!

Я дайте рецептата на тази толкова скандална баница 😂 Аз много обичам кренвиршките по баничарниците.
Може и на ЛС!

# 437
Защото съм си свикнала с тези вече. Освен това после ми ги оставя, аз не ги използвам, те си остаряват в шкафа и ги изхвърлям след време. Когато кажа НЕ, означава НЕ. Не виждам защо трябва да се обяснявам.

# 438
Защото съм си свикнала с тези вече. Освен това после ми ги оставя, аз не ги използвам, те си остаряват в шкафа и ги изхвърлям след време. Когато кажа НЕ, означава НЕ. Не виждам защо трябва да се обяснявам.

И аз това се чудя! Всеки път се носят някакви сладка, компоти, някакви неща, които не ядем. Не знам как да обясня, че аз сладко не ям. И като ми каже “ей в това не съм слагала никаква захар”, а аз го отворя и то вътре е бъкано? Не знам как да й обясня, че ИР е състояние, което е сериозно и ако не се обърне внимание ще стане диабет?

Тя не вдява. А го има същото. Ама торти и боклуци се тъпчат ежедневно. И продължава да носи все неща, които се избягват.

А като кажа “не искам” се разбира като някаква любезност, а не искрен отказ.

Преди ми носеше тоалетна хартия. Една такава преоценена от производителя, много тънка и неприятна. Направо идваше с цял чувал. Хем не искам да я обидя, хем тая хартия е много гадна.

Накрая й намекнах, че си купувам Емека на промоция и имаме за цял месец и май се усети.

# 439
Шери, и у нас не сме фенове на компоти и сладка,но правя по някой и друг буркан компот, за да употребя плодове от овошките на двора, ако не сме успели  да ги изядем пресни. На някои  плодове наистина не им трябва захар. Например добре узрели сини сливи, круши от водните  или от сочните праскови, После с миксера разбивам и става чудесен натурален плодов нектар  без захар. Може  и свекърва ти да прави така.

# 440
Права е майка ти за подправките 🙂
А и те не тежат много, да носи, като иска! Що ѝ се караш!

Я дайте рецептата на тази толкова скандална баница 😂 Аз много обичам кренвиршките по баничарниците.
Може и на ЛС!
Аз лично видях от баба, че я прави по същия начин като баницата със сирене, но добавя и кренвирш. Става уникална!

# 441
Плодовата захар също е захар.
Не се препоръчва да се ядат сладки праскови при ИР, дори без допълнително сложена захар.
Недопустимо е, ако човек ти каже, че има здравен проблем, да му даваш храна, която му е притовопоказна.
Вярно, че си е негова работа дали ще яде, ама все пак е гадничко.

# 442
  • France
Като малка татко правише пицата с кренвирши. Мммм.

ММ е направил мусака с картофи по рецепта на татко. Не е лошо, но нещо като че ли липсва. И си мисля, тук никой не се е оплаквал, че партньорът не готви като родния баща. Thinking

# 443
Каг, тя също така, има градина и гледа всичко да приготви на сладко, компот или нектар. Толкова плодове няма как да се изядат наведнъж и разбирам защо консервира. Те си хапват много сладка и компоти със свекър ми. Живи и здрави, ама за нея не е добре също. Аз не ям грозде примерно или много зрели банани, както каза опосум, фруктозата пак е захар и не мога да ям много такива неща. Иначе отварям тоя компот уж, който е за мен, мислейки, че няма захар. Опитвам, ама той е отровен направо. Питам мм дали според него има захар и каза, че да.

Пращала ни е кисели краставички, ама и те бяха компот. Сладки, като компот наистина. Викам на мм това не се яде от захар. Той реши, че съм луда. И като опита, хвърлихме буркана. Явно е объркала дозата захар, защото знам, че и захар се слага на краставички в буркан, ама не в такива количества.

Мен повече ме дразни, че уж приготвя нещо за нас или за мен и то е невъзможно да го ям.. ами по-добре си трай и нищо не прави.

Тя самата знае, че има Ир и не се пази. Сядаме вечер у тях на гости. Сипваме си по питие. (Аз вече рядко пия, по много малко). Тя сипва половин чаша вино, слага една супена лъжица мед с връх и така пие. После вместо основно ястие, взима от десерта и това е. Вечер. Мед плюс десерт и току някой компот пийне. И обяснявам, че аз така не правя, не ям десерти ама винаги ми се реже торта, еклер или каквото има.

# 444
  • France
Твоята свекърва наистина си играе със здравето.

# 445
Нейно си е .

# 446
Ние наскоро така с моята свекърва.Обяснявам й аз, че не ям патладжан изобщо, че на времето се натрових с него и й обяснявам, че както и да бъде сготвен не мога да го ям.И хоп на другия ден праща по мм патладжани, а и той знае, че не го ям.Той също не го яде.Бях меко казано ядосана.Той уж не знаел, че е патладжан и затова го взел.Или готвя аз чушки с ориз, тя ми пише да ме пита какво съм готвила днес, казвам й и вечерта праща чушки с ориз.За патладжана нищо не казах ама след чушките се скарахме.🤣

# 447

Ама като се разболее после кой ще я гледа?

# 448
Мен това ме е яд, един син има, уж не иска с нищо да го притеснява, не иска да го товари, ама утре ако нещо й стане, кой ще й бере кахъра?

И мм се е научил много лошо, защото имат една сладкарница, която харесват от години. Като ходим или като идват им взима цяла торта и носи. Ако идват у нас, сервираме от тортата и после им я даваме цялата за вкъщи. Аз му казвам, че им вреди, той вика ами те ще си купят и без да им я нося аз. Егати и разсъждението. Последния път като идваха пак им взе торта. Режа за тях и за мм по едно парче. И тя после само пред мен каза, че си мерила захарта с глюкомер и е 7 и нещо на гладно. Ама торта яде. Направо… не знам.

# 449
  • София
В интерес на истината, аз също се дразня на пращането на храна, но си трая и си нареждам само наум. Храната мъжът ми си я яде, слагам му и кутии за обяд, замразявам голяма част също и си готвя за мен и щерката. Понякога има и неща, които всички харесваме и ядем, като има такова, екстра. Казвала съм поне в по-малки количества да готви, аз се изнервям като има толкова много храна, не понасям да се хвърля и само търся варианти да я съхранявам по-дълго.
Моята свекърва пък, за разлика от на Шели, се храни супер здравословно, но на нас непрекъснато праща сладки и тестени. Добре, че  щерката не ги харесва, та не прекалява. Лошото е, че аз трудно се сдържам, но това си е мой проблем Joy

Общи условия

Активация на акаунт