С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 236
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
И при нас е същото положение, захар и алкохол там се консумират ежедневно и после се започва с късни нощни обаждания, с оплаквания, че кръвното й е високо след като яла еди какво си мазно месо и еди какъв си десерт..

# 451
Аз на сладкото удържам, ама на тестото ми е трудно. Ежедневна борба е. Ама има ли кренвирш, лесно се отказвам! 🤣

# 452
  • София
И аз за тестеното, Шери.
Но пък я хваля, че е хванала квас и само с него работи, много добър хляб прави.

# 453
Офф, тва е мега вкуснооо!

Аз съм израснала с много вкусни тестени покрай нашите, че са хлебари. Татко правеше тутманик ама да си оближеш пръстите. И на мама не е такъв! Обаче пусто ИР, не ям сега. И понеже ми е трудно ежедневно да се боря, просто искам малко разбиране понякога. Sad

# 454
Нищо не пращам, сами си вземат което искат. Шведска маса направо е , наредено ,да сипват .  Което остане ,цяла седмица си ям. Ако остане.
  Готвя различни неща ,даже едно и също по различен начин, то какво различен - без чесън например и със.
 С майонеза и без.

Правих сок от ябълки без запар, ами кисели си бяха и така останаха , уж искат. Миналата година беше ,тази стопанска нямаха , но предната бе отрупано.
 Сок със сокоизстисквачка ,нищо няма освен ябълки.
  Та ги подарих двайсетина буркана  и това  е,  аз без захар не ям, кисело  е. Вечер ми пада кръвната захар, и сега ми се яде сладко.
 Същото бе с компоти с три лъжици захар - да е малко. Нищо не им хареса.
  Та не правя , лятото съвсем малко ,за  опитване дето се вика, и  от дренки за лекарство. Пак десетина.
Спрях. Домати за готвене колкото се родиха, сок от тях, не се разваля, но и върви  и за пиене , аз поне пия.Без сол, без нищо ,натурално. В някои клонка целина.
 Даже обичам да пасирам , обелени домати, не точно сок, че е плътно.
 Кой каквото иска.  Аз държа като има договорки да се спазват. Иначе променям плана и толкова.
Не се оплаквам среднощно и средневно.

# 455
Аз нямам нищо против да праща, няма лошо.Аз обикновено не ги ям нещата, защото готви с много олио,сол или захар за сладкишите,тъй като съм с проблемен холестерол.Но мм си ги яде или хвърля.Но да праща неща, които знае, че не се харесват не разбирам. Тя била сигурна, че може да ме накара да ям неща дето не обичам,то било до начина на готвене.Ми не, специално за някои неща не е.В допълнение сме с различни религии и купона е на макс.

# 456
Обяснявам й аз, че не ям патладжан изобщо, че на времето се натрових с него и й обяснявам, че както и да бъде сготвен не мога да го ям.И хоп на другия ден праща по мм патладжан...
Първи опит - неуспешен.
Другия път - гъби, червени с бели точки. Като в книжките с Червената шапчица,
И рецепта от говтарската книга на Агата Кристи.

# 457
  • Варна
Обяснявам й аз, че не ям патладжан изобщо, че на времето се натрових с него и й обяснявам, че както и да бъде сготвен не мога да го ям.И хоп на другия ден праща по мм патладжан...
Първи опит - неуспешен.
Другия път - гъби, червени с бели точки. Като в книжките с Червената шапчица,
И рецепта от говтарската книга на Агата Кристи.
Хаха... Най-красивите гъбки, да...

# 458
Еееее , това беше грубо.
  Аз нямам против някой да ми прати храна, особено ако е любима на скъпоценния син. Ще ме отмени.
  За имотите - ММ има дарен имот, без условие. И никой не очаква нищо от него , нито от мен. Взаимно очакваме едни от други уважение и разбирателство.
  Моите родители имат имоти  и все ни подканят да ни ги разделят. Само дето ние не искаме и не знаем как. Такива са отношенията ни , че се надявам да се разберем със сестра ми. Всъщност аз нямам никакви претенции, мисля че и тя.
 Нашите имоти с ММ не сме делили и няма да делим , за сега. Той иска, аз не.Мисля , че така сме възпитали децата си , че ще се разберат.Мисля, че добър пример даваме аз и сестра ми и ММ и брат му.
   Всъщност , аз бих направила завещание, така както го преценявам.

# 459
Свекърите ми преди 4 години смениха апартамента си с по-малък. Прецениха, че вече чисто физически не могат да поддържат голям и полупразен апартамент (а свекървата абсурд да пусне някой друг да чисти нейната обител Smile). Не са ни питали, заявиха ни като вече взето решение. Помогнахме логистично - аз пусках обяви за някои от мебелите и вещите, които им беше жал да изхвърлят а мъжът ми беше по логистиката - наемаше бусове до сметището, до новото жилище, до купувачите на старите мебели. Сега обитават стая, хол и кухня на около 500 м от старото им жилище, а разликата от сделката е сума, с която те се чувстват сигурни и спокойни, че биха могли да посрещнат някакви евентуални здравни разходи с напредването на възрастта. Разни роднини и познати ни се "чудеха на акъла" - как сме го били "позволили", да се продаде "такъв голям и хубав апартамент". И като попитам "А защо да се разпореждаме с чужд имот", отговорите винаги са "Как така чужд, нали е за вас." Много грозно ми се струва на мене това. Ние с мъжа ми се радваме, че взеха това решение - намалиха си разходите, няма толкова много стълби, ще се отопляват спокойно, а и имат някой лев настрана. Знаейки недостатъците на голямото жилище, нито ние бихме живяли някога там, нито децата си бих нахендрила. Жилището е да ти е удобно, а не да му ставаш роб. Но ние сме мобилни, лесно се местим, и не развиваме сантименти към недвижимости.

# 460
Толкова постове имаше за храна, че ми потекоха слюнки.

Само да попитам - тези неща, които свекървата ги праща/носи и не са по вкуса на снахата, не е ли възможно да са предназначени за сина, все пак се предполага, че той е израснал с мамините манджи и си ги харесва, пък и  не страда от заболяването, което ги прави противопоказни.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 12:32 от Iris04

# 461
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Толкова постове имаше за храна, че ми потекоха слюнки.

Само да попитам - тези неща, които свекървата ги праща/носи и не са по вкуса на снахата, не е ли възможно да са предназначени за сина, все пак се предполага, че той е израснал с мамините манджи и си ги харесва, пък и  не страда от заболяването, което ги прави противопоказни.
Моя мъж преди години си "срита конете" с баща си, и съм принудена аз да му угаждам на хранителните капризи, нямам помощ от свекърва. Sad

# 462
Ирис, свекървата донесе един буркан боб. Знаеш ли, че Х седмици по-късно ММ даже не се е сетил, че има? Държа го за експеримента само, иначе е за хвърляне.
Какъв е смисълът да изпраща като не се яде? Ми на мен ми е жал да изхвърлям нечий труд.

# 463
Смисълът е, че се изпраща за него. Не знам за боба, възможно е да не знае, че има такъв, или да е забравил. Моят мъж отваря хладилинка и не вижда какво има вътре, макар че ще му избоде очите, а ме пита "Какво ще ядем".  

Мисълта ми е, че след като свекървата носи/праща нещо, което знае и и е казвано, че снахата не обича/не може да яде, очевидно въпросното нещо е за сина и децата. Примерно тя не яде хляб, ама другите ядат питка, не бива да яде сладко, но мъжът и може.  Затова и ги носи. Краставичките и компотите вероятно винаги така ги е правила и синът и си ги е ял.

# 464
Може да ги е ял, защото не е знаел, че има по-хубаво Joy

Моята майка например смята нещата, които ядем с ММ за буламачи. Тя си готви традиционни български ястия и това ядат. На манджите вкъщи се мусят.
Иначе и аз като дете ядях неща, които ненавиждам и явно е изглеждало, че много ми харесва, но сега открито си казвам, че аз това не го ям.

Общи условия

Активация на акаунт