С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 33 665
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Шери, да ти дам кефирена гъба, ще я квасиш и доиш с това мляко.

# 481
Аз също не ям какво да е. Но не виждам вражеско нападение във всяко пращане на буркани.

Иначе при Sherilyn забелязвам определено, че счита всичко за умишлен удар под кръста и определено има надпреварване със свекървата. Не ми се обиждай, не се опитвам да те засегна, но отстрани така изглежда. Като ти пратят банички  - ти се изкушаваш, мъжът ти нямал нужда, защото имал излишни килограми, като ти пратят спанак - няма кой да го чисти, като пратят мляко - няма кой да го вари. Дори твърдиш, че свекър ти преглъща трудно манджите на жена си, ама яде от няма накъде, което много ме съмнява, освен ако изрично не ти е казал " едвам го ям това ". Wink

Сама казваш, че не си кралицата на черпака, явно не готвиш ежеминутно, може би не готвиш и ежеседмично, и затова си решила, че свекървата се опитва да ти го натърти с това пращане на неискани манджи. Но това всъщност  според мен е просто признак на добра воля, много родители искат да помогнат, но не знаят с какво, и пращат буркани.

# 482
А може просто свекървата на Шери много-много да не зачита мнението й по една или друга причина. И да смята за каприз или неоснователни претенции неяденето на конкретна храна. След като Шери казва, че свекървата е със здравословни проблеми, но не взима мерки и яде вредни за нея храни, може би свекървата счита, че пазенето на диети и избягването на консумиране на конкретни храни са ала-бала, някакви глупости. Има ги такива хора - щом не считат нещо за важно, то за тях другите проявяват лигавщина.

# 483
За мен няма значение какви са й подбудите. Щом отсреща ти се казва НЕ, значи НЕ.
Има една приказка, че НЕ е цяло изречение.

# 484
Мисля, че файър е няй-близо.

Тя си мисли, че като тя тъпче сладко, всички го правят.

Не е въпроса да хейтна всичко от нея, без значение баничка или спанак.

Въпросът е да няма непоискана помощ. Тогава просто не е помощ.

Свекър ми много пъти е казвал, че свекърва ми не може да готви. В открит разговор и пред нея. Тя самата също не претендира да е кулинар. Но се бута и иска да носи. Мм много пъти е казвал, че тия нейни манджи не ги иска. Предишната му приятелка е била по-голяма кулинарка от мен. И мм е лаком, обича да яде, ами личи му кое харесва и кое не. Въобще не държа някой да ми обича манджите. Даже сигурно щеше да е по-лесно ако мм не харесваше моите манджи. Нямаше да яде толкова.😂

Аз обичам да си правя неща по моя вкус, който другите трудно нацелват. И аз имам провали в кухнята, също не съм и креативна. Често пъти готвя нещо и като го изядем, готвя пак същото, понеже не мога да измисля какво друго. Не съм топ готвач, нито ми се занимава чак толкова. Обаче като не мога да ям всичко, гледам най-малко с това да се съобразявам. Няма как да хапна парче пица или нещо бързо и да се наям. Затова обръщам внимание сериозно. Иначе мм е на фитнес режим, опитва се да отслабва.

# 485
А може просто свекървата на Шери много-много да не зачита мнението й по една или друга причина. И да смята за каприз или неоснователни претенции неяденето на конкретна храна. След като Шери казва, че свекървата е със здравословни проблеми, но не взима мерки и яде вредни за нея храни, може би свекървата счита, че пазенето на диети и избягването на консумиране на конкретни храни са ала-бала, някакви глупости. Има ги такива хора - щом не считат нещо за важно, то за тях другите проявяват лигавщина.
Точно, което пък за мен е чисто и просто да нямаш воля, а щом ти си такъв, значи и другите са такива или хайде да им тестваме границите..

# 486
За мен няма значение какви са й подбудите. Щом отсреща ти се казва НЕ, значи НЕ.
Има една приказка, че НЕ е цяло изречение.

То има и някакво обяснение с това настояване, въпреки НЕ-то, касаещо нашето поколение.
Мен например, моята майка ме е учила, когато ме канят някъде да ям нещо, да отказвам. Може би пък от тяхното поколение е останало, когато са били гладни години и че домакинът кани от куртоазия, пък неканеният гостенин отказва, защото не е отишъл да яде и пие. Като малка все отказвах, ама аз си бях и злояда , де. Докато не ревах за едни ягоди при съседчето, дето баба му ги беше набрала, то си яде, аз преглъщах, щото тя жената не е настоявала. Ама те пък с баба ми бяха приятелки , жената ме знаеше, че съм злояда и не ме гонеше с паниците, като кажа Не, си беше не. Е, да, ама НЕ, дето се казва.
Малко се отплеснах, но исках да кажа, че по друг начин поне аз съм възпитавана, да отказвам. И се почва едно увещаване , охххх. Та понеже ми е досадно това, отдавна си знам- не е не, искам, благодаря, си е да. Не настоявам, не пресирам, както искат. Само да не ревнат за купата с ягоди като мен после Joy

# 487
Всякакви обяснения има за неприемане на откази, но е добре да се уважават.

Иначе готова храна от свекървата, тъщата и всякакви други лели, баби и съседки най-охотно приемат снахи с деца над 10-год. възраст, прояли всичко и питащи всеки ден по 3-5 пъти - какво има за ядене, пак ли ще ядем това и прочие умности.

# 488
  • при късмета
Свекървата на Шерилин не знам как я оправдавате. До скоро свекървите и защитничките им твърдяха, че нямало такива, които да дават забранена храна на дете. Ето, че има. Това, че тя не е дете, не променя нищо.
Да тикаш непрестанно на някого, нещо което му е противопоказно да яде е наглост и налагане. Би било несъобразителност, ако е станало веднъж, два, айде три пъти. После и някой бавноразвиващ се ще схване. Не остава логично обяснение, различно от това, да го прави нарочно. Ако имаха дете с абсолютна сигурност щеше да му тика в устата забранена храна.
И по принцип, не само свекървата на Шерилин, наистина трябва да разбират "не". Майка ми беше същата. Само, че за малко. Кой както си го направи

# 489
Някои наистина не приемат "НЕ", ако не пасва на техните разбирания.

# 490
  • при късмета
Ами тогава щом те правят демонстрации, започва да прави и получаващия, изхвърляйки с получаването. Ще се научат да разбират от "не"

# 491
Разликата е, че Шерилин и мъжа й са големи, възрастни хора, неуместно е да се сравняват с малки деца или пеленачета.
Ако не искат да ядат нещо могат винаги да го дадат на приятели и роднини, да го оставят до кофата за боклук, за да го изяде някой бездомник, да го дадат на съседите или да го изхвърлят. На мен не ми пречи да хвърля храна, ако не съм я искала пък съвсем, обесете ме на площада.
И всъщност с какво е виновна свекървата? Прясното мляко синът го е поръчал, свекървата се радва и им носи, Шерилин се ядосва, че не е уведомена и трябва да вари мляко. Кой знае колко други неща също е поръчвал. Дали защото не е могъл да откаже, дали защото му се е прияло остава въпрос на догадки.
Всъщност майка ми е същата, но съм подрязала желанията й от корен и нищо не носи и не праща.  Това нямаше да стане, ако веднъж взема буркана, а следващият път не. Мисля, че мъжът на Шерилин пред нея казва на майка си " не, няма нужда, не искаме ", а като отиде у мама говори друго.

# 492
  • при късмета
Човек със здравословен проблем, в конкретния случай съвсем спокойно се сравнява с дете. Не може да даваш и на единия и на другия, нещо, което не трябва, особено когато не ти определяш какво трябва и какво не. И защо трябва да се чудят какво да го правят, като са казвали, че не искат в продължение на 10 години? Ми свекървата да започне малко да чува и да разбира съвсем елементарен израз, все си мисля, че на нейните години е способна на това. Изключения като с млякото така или иначе ще си останат. Как пък да не търсят съседи, приятели и роднини, че да не счупят хатъра на неразбран човек. Ако и сега не се разбира с какво е виновна свекървата, то не знам кога ще се разбере

# 493
Явно по-добре от мен знаеш какво е поръчвал. Не е поръчвал нищо. Камо ли нещо сготвено.

Казах, че е поръчал веднъж мляко, ама тогава свекърва ми не е виновна. Тъпо е, че се научиха да носят всеки път, без да питат.

На мен ми е жал да хвърлям храна. Няма как да ходя да обикалям по съседите да ги каня на питка или на баница. Предпочитам наистина да си преценя какво да купя и да ям, вместо да се чудя кой с какво да черпя, че да не се хвърли.

Мм дори ме пита, когато се уговарят да идват дали нещо искам. Има случаи, в които изрично му казвам и ги предупреждавам да не взима нищо ако ходи сам и ако те идват да отказва. И то пак… все едно нищо не е казал. Случва се тя да ми пише да ме попита дали нещо искам.. аз казвам “не”.

Почвам да се чудя дали наистина не е да не приема моя отказ, защото мисли, че любезнича и ме е срам.

Аз не съм такава, ако съм на гости и има нещо, което харесвам бих поискала и допълнително. Не съм от срамежливите.

В момента и мм се е ограничил от сладко, тестено, тренираме и спазваме режим. И той много кг има да сваля, ясно му е как се случват нещата. Нито аз, нито той си мажем филии със сладко за закуска, нито палачинки със сладко ядем, не закусваме баници. Това е.

# 494
Ми че то жената явно за себе си не я е грижа. Какво остава за другите хора.
Или пък може да иска да умори снахата Joy

Едит: Може свекърите да са гърци?

Общи условия

Активация на акаунт