С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 33 657
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Да се чудиш защо такива свекърви изобщо те питат след като правят каквото си искат. Безсмислено упражнение.

# 496
  • София
А обратното упражнение пробвали ли сте го - нещо ви допада и натъртвате, че бихте желали да ви донесе от него следващият път? Дори само плодове ..ядки, такива неща. ..

# 497
  • София
Аз лично знам защо свекърва ми праща непрекъснато - плащаме й сметките и се чувства неудобно и това й е начина да се чувства полезна. Затова си трая, каквото и да си мисля по въпроса, единствено съм коментирала количеството, ако може да е по-малко.
Няма лоша мисъл в нашия случай, на мен ми се затормозява душата от това претрупване с храна, но замразявам и слагам на мъжа ми да яде и така. Днес съм замразила един плик с печени крилца (имаше поне за две вечери); баница и кифлички. Освен замразеното, още толкова, плюс още една манджа и едни сладки останаха. Като отворя хладилника лошо ми става, по друг начин си управлявам аз домакинството, но я разбирам и съм си намерила начин.

Синът ми като дойде у нас, също винаги му предлагам разни неща да вземе да носи, но в момента, в който каже Не, прибирам и това е. Какво да ги задръствам с храна само. 

# 498
Всички родители искат да донесат нещо на децата си и всички хора от по-възрастните поколение са научен, че с празни ръце не се ходи. Тези като гледам даже питат какво да  е. Значи вместо "Нищо" може да им се каже нещо, което в семейството ядат. Не вярвам пък съвсем да няма такова.

А синът много вероятно  играе двойна игра - на мама казва , като предложи нещо, "Добре, донеси" Simple Smile

# 499
Да, бе, ирис, играе двойна игра. Понеже умира да се тъпче с банички и да мие спанак след нощна смяна, за да вари супа. Не играе двойна игра, не му се занимава и на него с храна, която после ще замине в кофата.

Като ходиш на гости носиш нещо, според вкуса на домакините. И аз винаги нося като ходя някъде. Но едно е да отидеш на вечеря у приятели и да занесеш бонбони и вино. Друго е уж част от семейството ти да ти натрапва неща, които ти опитваш да отказваш и имаш основателна причина, ама не става.

Какво да ѝ кажа следващия път "Донеси 2 лаврака от рибния магазин, че ми се яде с картофена салата". Grinning

# 500
...
Няма лоша мисъл в нашия случай,
Не само във вашия! Мисля, че и в повечето случаи няма, просто някои са повечко мнителни и несигурни в себе си, затова и посрещат на нож всеки опит за грижа и внимание, особено щом е от страна на врагинята 😉

# 501
Аз тия банички и сладка ще почна да ги пращам на желаещите съфорумки от темата.

# 502
Може и да не стигнат за всички, че като чета повечето коментари тук, ми се струва, че свекървите са повече от снахите.. 😁

# 503
Може и да не стигнат за всички, че като чета повечето коментари тук, ми се струва, че свекървите са повече от снахите.. 😁

Пращай и ти сармите. Grinning

# 504
Грешно четеш, форумът остаря малко и се промени за тези години, не са само млади булки,  а  и такива с големи деца ,на път да се женят дори.  20- години празнува все пак, едно поколение  е  пораснало.
 Няма единомислие.

# 505
Шери, аз никога не отказвам сладко ❤

# 506
Добре, за Лютиче са баничките с кренвирш, за Файър е сладкото. Ако стана инфлуенсър, ще ме познаете по гивауейте с домашно сладко. Grinning

# 507
Ето идея за бизнес. Може съвместно със свекървата 😃

# 508
Представяте ли си с бурканите да тръгнете по етажите да предлагате на съседите, както беше казано по-нагоре. Като глашатай "Айдееее на бурканите, който разбира тук се спира" 😃😃😃 Оправихте ми настроението.

# 509
По едно време работех в една куриерска фирма. Бях 33-34 годишен, но много от колегите ми бяха студенти. И майка ми, и тъща ми всяко лято - на ви 20 компота от това, на ви 15 компота от друго. Лютеници, гювечи, сладка, кво ли не. На едно гости в къщи единият от студентите дойде с мен за нещо до мазата. Все едно откри пещерата на Аладин. И аз му викам - Ако нещо ти хареса вземай. Имам чувството по едно време, че идваха на гости само като са гладни. Единственото което исках е да ми върнат бурканите, че да ги пратя един ден за пълнене пак.

Общи условия

Активация на акаунт