С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 33 765
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
🤣
Не е задължително да се обикаля. Понякога съседите се познават, помагат си, другаруват помежду си 😉

# 511
Светът е друг. Бурканите са същите. Хората не са. Хранителните навици съвсем.
Това, обаче, още е темата за свекървите.

Ппп: Какво стана в Бояна?

# 512
С мм живеем в родния дом на свекърва ми. Целият вход я познава. Ужас на ужасите, да почна да ги приканвам с излишно сладко. Всички да разберат каква капризна снаха има, това не яде, онова не харесва... Grinning

# 513
От цялата дискусия за храна, ми дойде идея какво да сготвя утре.
Като прочетох за тавата със сос бешамел, се зачудих каква ще е тази манджа и се сетих за пиле фрикасе или кюфтенца с бял сос.Може и броколи с бешамел да е било в тази тава.
Но аз утре ще сготвя кюфтенца с бял сос. Децата ги обичат, а другите ги  ядат без  възражения.Проблемът с изхранването утре ми е решен. 
Jane122,  за казаното  от теб, че готвенето е изкуство (с  което съм съгласна), но нали се сещаш, че само избрани люде се радват на храна,сготвена от  шефове. При обикновените хора такъв няма.  Затова лошо,хубаво - вкъщи някой готви.С времето се усъвършенства. Рядко  има  майка от моето поколение, която не се е научила да готви хубаво това, което мъжът и децата ѝ обичат.

Ние  у нас  си носим взаимно и няма никакви фасони защо и какво.Който иска яде,който не иска не яде.Имаме и кокошки.

# 514
Не си признавай публично, сега някой ще каже, че щом ѝ живееш в къщата, трябва да ѝ ядеш компота.

# 515
  • France

Този зеленчук смесен с кайма и полят обилно със сметана и бешамел. Ако беше без щях да си го изям и сама. Тогава за пръв път си дадох сметка, че тогавашното ми гадже няма топки да общува откровено с майка си. И капка по капка стана вир.

# 516
Не си признавай публично, сега някой ще каже, че щом ѝ живееш в къщата, трябва да ѝ ядеш компота.

Тамън да пукна по-рано от диабет. Grinning

Аз нямам комплекс, че живея при мъжа си. Подсигурена съм от родителите си. По любов се хванах с мм, не съм залюбила апартамента.

# 517
Манголд ли е това?
Безтопчието е голям проблем.

# 518
  • France
Blettes е на френски. Май не съм го виждала в България.

# 519
Прилича ми на цвеклови  листа или  спанак. С цвеклови листа се правят сърми,но  унас не са на почит. .Предпочитаме зелеви .

Ако е спанак,не съм  яла или чула за спанак с кайма и залят с тези сосове. Но може и някъде да се готви. Вкъщи спанак се готви с  ориз + пилешко или агнешко месо. Лично аз го обичам   постен и си го хапвам с   кисело мляко.

# 520
Blettes е на френски. Май не съм го виждала в България.
На картинка ми е същото. Като манголд го знам тук, но в сметана не би ми хрумнал. Аз не съм и свръхтопкулинарка де, нито свекърва. Те са синоними.

КАГ, манголд е. Подобно е на спанака, но не е същото. Гугълни го, сигурно си го срещала.

# 521
Освен рецепта за това ,друго не знам да кажа, може пък да се хареса.

Стана кулинарна тема. Листаци  с яйца, на баница, с месо като Ма ко. Друго май не знам. Бейби спанак на салата с други зелени.
 То можело с бешамел. Изтървала съм.

# 522
Вид цвекло е това. Наистина е подобно на спанака.
И да, прави се и със сос бешамел.
Ти със свекърва французойка (или пофренчена вече, не знам) какво очакваш!? Направила ти е лека и диетична манджа по оригинална рецепта, ама като си... снаха 😜 🤣

https://www.google.com/search?q=blettes+a+la+b%C3%A9chamel&clien … bile-gws-wiz-serp

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 22:01 от птица

# 523
Тя темата в последните страници е кулинарна, но Дяволът е в детайлите / бешамела, компота, спанака/.
Лично на мен ми е много забавен този аспект, никога не съм допускала, че ще е нарОчен готвачът 😀. Цял ден влизам с настроение в темата .
Най- смешно ми беше , че на Шери мъжа и има само една опция да измие спанака, рано сутрин след нощна. Мързел е това, ама карай. Свекървата да вземе и да им го измие.

# 524
Тя темата в последните страници е кулинарна, но Дяволът е в детайлите / бешамела, компота, спанака/.
Лично на мен ми е много забавен този аспект, никога не съм допускала, че ще е нарОчен готвачът 😀. Цял ден влизам с настроение в темата .
Най- смешно ми беше , че на Шери мъжа и има само една опция да измие спанака, рано сутрин след нощна. Мързел е това, ама карай. Свекървата да вземе и да им го измие.

О, тайс, ама аз дори самата си признавам, че съм мързелива. Вглъбя ли се в моите неща, няма да се занимавам с готвене, спанак и тн. Мм още по-малко. Случвало се е спанака да седи забравен в хладилника няколко дена и накрая го хвърлям, става ми гадно и жал, все пак е храна.

Общи условия

Активация на акаунт