С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 33 613
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Охх, звучи ужасно!

Дай пример, какви са тези животозастрашаващи неща, да си сверя часовника за моите и аз ..

# 646
Аз вече не се притеснявам за чувствата на който и да било , освен ММ, и съм в състояние да кажа в прав текст на всеки около мен това което трябва да кажа.
Няма значение дали става дума за майка ми или за свекървата - заявявам и дори влизам в открит конфликт в защита на нашите/ детето, ММ и аз/ интереси.
Ако пък е застрашено здравето и живота на детето, направо ще "изям с парцалите" съответния човек, поставил на карта здраве и безопастност на малко дете.

# 647
  • Димитровград
Няма оправия!
Щади си нервите възможно най-много!
В близкият ми кръг имахме такъв случай преди много години, ами не, докато един ден не доведе детето праснато по челото от люлка. Тогава разбра, че колкото и да знае и да приказва, майката и бащата са факторите.

# 648
Охх, звучи ужасно!

Дай пример, какви са тези животозастрашаващи неща, да си сверя часовника за моите и аз ..

Последното, от днес: малкия тъкмо се захранва. Според всички източници, сред които и педиатърката ни, една от храните, които трябва да се избягват на всяка цена отначало, са ябълките на парчета вместо на пюре, защото са хлъзгави, но трудни за дъвчене, т.е. идеални за задавяне. Прочетох и че има случаи със смърт от задушаване конкретно с ябълки всяка година, именно по тази причина. Изтръпнах.
Нейната реакция: "Нищо няма да му стане!".
Ами не. Няма да я оставя да го гледа сама.

# 649
Ако питаш повечето по-възрастни хора, сигурно всички ще ти кажат, че сегашните мами са дразнещи, твърде много се притесняват и имат навика излишно да се вкарват във филми. И че наистина няма да му стане нищо на детето, ако не се гледа по учебник. И всъщност са доста прави, но в крайна сметка вие сте родителите и вие решавате. И съответно вие търпите последствията от решенията си.

# 650
Дзверилин, мисля, че каквито и да са твоите правила, са си твои и на мъжа ти и не бива да се обясняваш толкова. Опитала си, ама не вдява. Едно време брат ми са го хранили с кисело мляко като бебе. Майка ми е получила възпаление, спряла е да кърми, а АМ не знам въобще дали е имало. И сега ни се струва недопустимо да даваме кисело мляко на кърмаче. Обаче майка ми смята, че ам е вредно и главите на бебетата се уголемяват от него. Сигурно ако я питам, ще каже, че ето, на брат ми нищо му няма. Ама това не означава, че ще си даваме на бебетата кисело мляко?! Едно време е било друго и по други правила. Въобще не бива да се сравнява.

Според мен нещо прекалява и става токсична. Едва ли не ти си виновна, че искаш да има правила. Тя просто иска да се налага. Бъди твърда и последователна.

# 651
Щом бебето тепърва се захранва, значи е много малко и реално е най-добре да си го гледате  само вие. Така че добре сте решили да го вижда само у вас.

Иначе за другото, струва ми се, че на всички драматизмът ви е я повече.

Впечатли ме например  как се ядосваш, че му казала как тя нещо си не слушала и щяла и него да го научи. Ами че то нищо не разбира....

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 14:18 от Iris04

# 652
Като е нямало друго , козе и краве мляко  е било вариант. Всеки ден се кваси ,за малките деца ,после и на магазина не беше пълно със сухо и Е-та, как стои  седмици  годно , ако няма консервант. И суроватка не пуска.
  като има сега АМ от какъв зор друго.
 А ябълките са си твърди и може да се задави  бебе с парчета.  Тя по-добре цяла да му дава ,че не може да отгризне парче. Ще чеше зъбките.  Шега.

Да си реве ако ще ,малко е  детето ,чак като проговори и  си казва всичко може да сте спокойни. На три го могат. Като задаваш правилни въпроси ,получаваш верен отговор.

Не мога да разбера защо се пънат бабите .
 Друго е ако са поели гледането ,майката  учи, върнала се на работа, баба отговаря. И може .

# 653
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бор_яна, бебето и с венци може да откъсне парче ябълка.
 Моя убавец, на шест, седем месеца си откърти парченце морков , бях му дала един морков, да си го държи, и да си чеше венците. И чувам "хруп", и много бързо се наложи да му бъркам в устата, да вадя каквото е успял да откъсне...

# 654
Дзверилин,
Ако не се чувствате сигурни да оставяте бебето само с баба му, правилно сте решили да идва у вас под надзор.
То е много малко. Естествено, че ще го захранвате с пюрета, а не с парченца плод. Въобще слушайте си педиатъра.
Не позволявайте да го хвърля и тръска, подозирам, че това ви е другия проблем. Наистина е опасно.
Аз имам случка опреди 41 г. 3-год. съм захранила сестра ми, тогава бебе, с морков, тъй де аз ям, тя също да яде. Сложила съм й голямо парче морков в устата. Добре, че майка я видяла веднага и измъкнала моркова от устата.

# 655
Офф топик: Може да давате парченца ябълка, но само на пара или сварена ( по-добре на пара) .. Simple Smile

# 656
  • София
Дзверилин Не се поддавайте на токсичното поведение на свекърва ви - очевидно има нещо, като комплекс за доказване на всяка цена ... Хубавото е, че мъжът ви е на Ваша страна и по-лесно ще можете да отбивате атаки. Във Ваше присъствие да стават срещите, поне докато поотрасне детето и си прецените ситуацията. Тъй като съм имала близък с подобно отношение, знам колко енергия изпива да отбиваш подобни атаки и манипулации. И не беше свекърва ми .. Дръжте фронта, гледайте по-служебно общуване да е - аз стигнах до момента, в който само времето се обсъждаше, нищо лично не споделях вече и естествено бях заклеймена, но не ми пукаше вече ...

# 657
  • при късмета
Дзверилин, права се да се дразниш. Хубаво, че сте решили да не оставяте детето. Но подозирам, че не само храненето ще ви създава проблеми с тази така наречена баба. Обсъждахме нейния вид скоро. То  хубаво сега е бебе и не разбира, но тя щом е с нагласата "баба ще те научи на това и онова, нищо, че вашите са против", ще си остане същата и като порасне. Имайте го предвид. На бебето ще му идва все повече акъл, нейния ще изфирясва все повече. Няма оправи с половинчати мерки. Поне така е в повечето случаи. Единствения начин да се промени положението и да общуват баба и внуче в бъдеще е сега да вземете крайни мерки. Трябва ясно да ѝ покажете, че зависи само и единствено от нея и решенията са ваши. С подмятане на реплики, действия зад гърба ви и тиради как и вие и педиатъра грешите, няма да си направи услуга. Ако е способна да го схване, ако не е ѝ обяснете, че си е за нейна сметка.

# 658
Здравейте, чета форума от доста време но не съм писала почти. Сега попаднах на темата покрай моите проблеми с моята фурия и реших да се оплача. 😀 Живеем в Америка от 2 години с моя приятел, който е немец (споменавам , тъй като културните различия и привички не са никак малко ). Та след последното гостуване на свекървата , което беше 2 месеца , просто не мога да повярвам какви хора има и съм н тотален ступор.Това е третия път в който се засичаме , като първият път беше още в началото на връзката с моя приятел за 3 седмици , втория път за 2 седмици Мин година , като на мен психическата ми търпимост към гости е около 2-3 седмици, независимо мои роднини и приятели или чужди. От самото начало тя разбира се не ме харесва и се държи така все едно съм там за да й изпълнявам всяка прищявка, но тя като цяло не харесва никого , няма приятели и се държи по същия начин и с приятеля ми , така че не съм приемала нещата лично. През цялото време от началото на познанството ни е правила хиляди дребни опити да ме изкара извън равновесие , но аз като цяло съм доста търпелива и винаги си казвам “ това е за 1-2 седмици, по-добре да няма драма” , тъй като тя постоянно мрънка и тормози приятеля ми за абсолютно всичко което той направи или не направи и аз гледам да съм му подкрепа по-скоро за да не го натоварвам допълнително . В открит конфликт не съм влизала с нея никога за нищо , тя не говори английски ( с мен , с други хора говори и разбира ) , което мен ме устройва, въпреки че в началото неколкократно съм правила опити да завържа разговор с google translate , отсреща 0 . От самото начало нон стоп ме прекъсва ако тръгна да говоря нещо ,  кафе сутрин си прави за нея и за приятеля ми, в 3те случая в които е решила нещо да сготви готви само 1 порция за него 😀 , на няколко пъти ми е изхвърляла нещата които съм приготвила и прибрала в хладилника “защото си помислила че са развалени “ , ако предложа да идем до плажа или до някой ресторант след 5 Мин и става много лошо и й пада кръвното и не се чувства добре и т.н и т.н . Държи се типично манипулативно и токсично , което на мен ми е ясно от седмица първа на нашата среща  и за това винаги се подготвям психически да съм екстра спокойна при нашите срещи и да не приемам нещата навътре . Сега при последното й гостуване имах здравословни проблеми и бях на легло за 3 седмици , като няколко пъти се наложи да ходя до болница , през това време тя се сърди на приятеля ми защо ме е закарал мен до болницата а не е отишъл с нея на музей. Пълен ужас. Той е наясно че тя не е много в час и при предни гостувания просто ми е казвал да не й обръщам внимание , той й прави забележки за някакви неща при което тя си мисли че аз го настройвам срещу нея . Аз преди случката с болницата сега , където ми кипна и на мен винаги съм се държала учтиво дистанцирано , след първоначалните ми опити за някаква нормална връзка и комуникация . Сега на това последно гостуване, тъй като тя реши да си смени билета да остане по-дълго просто изплиска от всякъде. Единия ден преди случката с болниците , започнала да обяснява на приятел ми как ако аз съм с него тя няма да идва повече, че съм се държала ужасно , че съм й говорила зад гърба и съм го настройвала срещу нея  ( не съм говорила никога, освен с мои близки приятелки в България ) и една камара други глупости , при което той просто беше в някакъв шок, защото вижда аз как се държа и че от моя страна няма никакво лошо отношение . Дори като цяло в началото аз я видях ,че не е особено добре и той като й се е дразнел за някакви неща съм се опитвала да балансирам, защото все пак една майка имаме всички и не мисля че за никой човек е ок да бъде в конфликт с родител. Та така сега като цяло ми е доста кофти за него защото тя не спира да го тормози , не мисля че повече ще имаме общи срещи заедно . Едно нещо само аз не мога да разбера , като имаш дете нямаш ли някакви инстинкти да искаш да му помогнеш, да го подкрепиш а не да се чудиш как да му пилиш на душичката за всичко. Та това беше моето оплакване, както казах не искам да му мрънкам на него че достатъчно му сипват. Благодаря на тези , които ме изчетоха. 🙏

# 659
Добре измрънка, да си ходи и мир.
 Аз само да  я питам как готви една порция ,щото не мога , почвам малко, докато свърша и много.
  Пържола не смятам за готвено. Там се справям с една.

Общи условия

Активация на акаунт