С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 149
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Аз мисля, че ако й кажа директно, тя ще започне напук да го прави по-често (гостуването), сякаш уж не е разбрала. 😀

# 136
  • София
Напълно е възможно да не се усеща.

# 137
Не смятам, че има възможност да не е разбрала, по-скоро е напук на това. Жилището е малко, няма как да останеш за повече от два дни, иначе вече сериозно се усеща, че не можем да се разминем. Всеки ни е идвал на гости за по два дни, а така правеше и тя доскоро, за да не ни пречи, понеже било малко, тясно, обаче изведнъж сякаш е станало голямо и широко.. Според мен е разбрала, че ще й мине номера, както с това да си решава тя кога ще гостува, както с това да седи колкото тя реши. Пак аз съм си виновна, разбира се, то от мълчане смисъл няма (това за Sherilyn).

# 138
  • София
Значи ѝ казваш всичко това на нея.

# 139
Не смятам, че има възможност да не е разбрала, по-скоро е напук на това. Жилището е малко, няма как да останеш за повече от два дни, иначе вече сериозно се усеща, че не можем да се разминем. Всеки ни е идвал на гости за по два дни, а така правеше и тя доскоро, за да не ни пречи, понеже било малко, тясно, обаче изведнъж сякаш е станало голямо и широко.. Според мен е разбрала, че ще й мине номера, както с това да си решава тя кога ще гостува, както с това да седи колкото тя реши. Пак аз съм си виновна, разбира се, то от мълчане смисъл няма (това за Sherilyn).

Това ме сеща за една реплика на моята - "Тук всеки път все по-широко ми изглежда". Grinning Аз вече наистина се замислям и вниквам във всяка нейна дума.

# 140
  • при късмета
И на двете ви, мъжете трябва да са по-твърди с майките си. А тази, на която е казвано няколко пъти в прав текст и тя се прави, че не разбира, да стои навън като цъфне непредвидено до откат

# 141
И на двете ви, мъжете трябва да са по-твърди с майките си. А тази, на която е казвано няколко пъти в прав текст и тя се прави, че не разбира, да стои навън като цъфне непредвидено до откат
По принцип си права, обаче тук в случая реакцията е от нея.  На мен ми е чудно може ли да те поканят за някакъв повод, ти да кажеш, че си зает, при което да кажеш след известно време - "ама аз ще дойда някой ден след това да си празнуваме пак", нито да уточниш кога, нито пък да попиташ дали тогава ще е удобно... Не знам аз такова нещо досега в живота си не съм казвала (а и с никой не ми се е случвало), като не мога за дадено събите, ами просто го пропускам, никой няма да се обиди/нацупи, но да се самопоканвам след събитието ми е вече връх на нахалство/несъобразителност или не знам и аз какво е.

# 142
Живяхме в двустайна квартира няколко години. Моята свекърва един път беше казала, че било хубаво да има поне един разтегателен диван, за да може да преспива. ММ й каза, че най-удачно е гостите да става за няколко часа на по кафе.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 15:07 от Jane122

# 143
  • Бургас
Това "Аз ще дойда някой ден" ми звучи, като замазване на положенито. Един вид да не се обидите, че отхвърля поканата. А не, че има намерение да идва.

# 144
  • при късмета
Защото се вторачваш в незначителни детайли, вместо в глобалната картинка. Защото си идва когато си иска, защото като се прави на ударена при забележка минава и защото сина ѝ дори когато той е на гости си гледа в телефона. Затова го прави с вас, с друг надали. А го прави с вас, защото ти и мъжа ти позволявате. Толкова е просто

# 145
  • Варна
В случая съм абсолютно съгласна с Ма Ко.

# 146
Живяхме с двустайна квартира няколко години. Моята свекърва един път беше казала, че било хубаво да има поне един разтегателен диван, за да може да преспива. ММ й каза, че най-удачно е гостите да става за няколко часа на по кафе.

Моята първият път, в който дойде, имаше намерение да спи в нашата спалня, понеже в тях гостите не спят на дивана. Беше си оставила дори багажа там. Мъжът ми ѝ каза, че вкъщи гостите спят на дивана и не преотстъпваме спалнята, ако е решила да нощува - да го има предвид. Представям си какво щеше да бъде, ако и спалнята ѝ давахме. Grinning

# 147
  • София
В случая съм абсолютно съгласна с Ма Ко.
И аз.

# 148
Това "Аз ще дойда някой ден" ми звучи, като замазване на положенито. Един вид да не се обидите, че отхвърля поканата. А не, че има намерение да идва.
Ако я познаваш, ще знаеш, че съвсем си има намерение да дойде.. Smiley
Последният път, когато дойде, си остави една камара вещи и като попитах да не би да ги е забравила, ми отговори, че не е и че ще са й необходими като дойде другия път...
 Jane122 харесва ми как мисли твоят ММ, ще напомня и на моя следващия път това.
Ма Ко със сигурност съм съгласна с последния ти коментар и затова благодарение на твоите мнения предимно тук, взех решение да съм по-твърда и директна в изказа си. Последно се разбрахме, че ние ще ходим у тях, а не тя вкъщи.

# 149
Живяхме в двустайна квартира няколко години. Моята свекърва един път беше казала, че било хубаво да има поне един разтегателен диван, за да може да преспива. ММ й каза, че най-удачно е гостите да става за няколко часа на по кафе.

Моята първият път, в който дойде, имаше намерение да спи в нашата спалня, понеже в тях гостите не спят на дивана. Беше си оставила дори багажа там. Мъжът ми ѝ каза, че вкъщи гостите спят на дивана и не преотстъпваме спалнята, ако е решила да нощува - да го има предвид. Представям си какво щеше да бъде, ако и спалнята ѝ давахме. Grinning
Като й стане удобно и приятно можеше направо да се нанесе, какъв е смисълът да се влачи между две къщи. 😃

Общи условия

Активация на акаунт