С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 169
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Това "Аз ще дойда някой ден" ми звучи, като замазване на положенито. Един вид да не се обидите, че отхвърля поканата. А не, че има намерение да идва.
Ако я познаваш, ще знаеш, че съвсем си има намерение да дойде.. Smiley
Последният път, когато дойде, си остави една камара вещи и като попитах да не би да ги е забравила, ми отговори, че не е и че ще са й необходими като дойде другия път...
 Jane122 харесва ми как мисли твоят ММ, ще напомня и на моя следващия път това.

В такъв случай първо сядаш и говориш с мъжа си. Доколкото помня нещо се притесняваше да повдигаш темата за майка му?
Ама друг начин няма. Ако той си мисли, че ти е приятно тя да идва и стои колкото си иска как очакваш посещенията да се разредят? А и щом вече вещи си оставя може даже да зачестят. Simple Smile Или да започне да стои по повече от седмица.
Казваш, че ти идва в повече дългото гостуване, особено през работни дни, когато него го няма. Да идва уикендите, за да прекарват времето заедно със сина си и внучето, а ти да си вършиш твои неща.

# 151
Да ви спи в спалнята???? А мъжа ти ще го завива ли? И ще го пази да не се изпоти, ако се разгорещите…

# 152
  • при късмета
Да ви спи в спалнята???? А мъжа ти ще го завива ли? И ще го пази да не се изпоти, ако се разгорещите…
Не си разбрала, тя ще спи в спалнята, а домакините така любезни да спят на дивана

# 153
Да идва уикендите, за да прекарват времето заедно със сина си и внучето, а ти да си вършиш твои неща.
Именно, това ще кажа следващият път, за да могат да си се видят и те малко.

# 154
Хахах, хитра женааа!

# 155
Да, както Ма ко го е казала Grinning Аз обаче си държа на личното пространство, мен хич не ме интересува в тях какво и как го правят. В действителност имат ли гости - тя спи на дивана, а преотстъпва спалнята на гостите, но в моето семейство не се е процедирало по този начин. Аз обаче явно не съм гостоприемна, знам ли Grinning Вероятно така ме интерпретира, защото наистина беше шокирана, че ще спи на дивана. Въпреки това, като гледам, удобен ѝ се е сторил Grinning

# 156
Да, и при моята го има това с отстъпването на дивана на гости, ама аз пък не съм се и сетила да й предлагам спалнята ни… 😀

# 157
  • София
В нас няма диван, на който може да се спи.

# 158
Аз държах на хубав разтегаем, за да има къде да настаним някого с приспиване. Не съм предполагала обаче, че ще имам такъв човек в живота си, който ще се чувства толкова удобно вкъщи. В моето семейство е имало гости, но по-скоро рядко с приспиване, в неговото - хан, там всеки, който минава през града се отбива и остава да спи. Рода по празниците също, къщата им не е малка и въпреки това се налага тя да спи на диван, правете си сметката. Просто по различен начин сме свикнали явно, аз често се чудя дали не е в мен проблемът, но все пак не мисля, че е. В крайна сметка ние наистина всичко си казваме и право, не се налага да се стига до четене на мисли. Щом така не се усеща, не знам.

# 159
Това обяснява доста неща. Щом в тяхното семейство са свикнали на гостоприемство от този вид, може би тя просто не се усеща, че у вас не е така. Описаният Аврамов дом беше типичен за много хора от старото поколение, както и отстъпването на спалнята.  Сега нещата са се изменили радикално. Но много малко са хората, които виждат, че не са добре приети и въпреки това да настояват да стоят някъде, където са нежелани. Струва ми се, че двете описани по-горе свекърви просто не са наясно с истинския размер на недоволството, което предизвикват.

# 160
Едно време наистина явно е било нормално някой да дойде в града и ти даже да не се поколебаеш дали да го каниш с преспиване. Сега все пак има достатъчно хотели и места за отсядане. Аз съм плащала хотел на приятел, който дойде за един семеен повод. Оценявам, че прекоси  държавата, за да ни уважи, но за всички ни беше идеален вариант.

# 161
Да, аз предполагам, в по-голяма част от времето си го обяснявам по този начин. От друга страна пък, в другата част от времето, тя определено ми прави напук с конкретни постъпки, тогава и това идване го възприемам напук. Бях давала и няколко примера за ревност, но пък е и напълно възможно да е комплексно. Може да не е наясно с истинския размер на недоволството, но ясно е казвано, че не е удобно да идва, че сами ще я поканим, когато имаме възможност, че имаме семейство и ангажименти и не може всичко да се върти около тяхното присъствие. Всичко е казвано право в очите. Ако някой ми го каже на мен, дори един път, аз не бих отишла непоканена отново.

# 162
Ambrosia е ти направо ме отчая с намерението ми да съм директна, като чета ти колко си била директна и въпреки това ефект е нямало. Направо не мога да си го представя наистина... знам, че има хора и хора и различно възпитание, обаче това пък нейното не е реално. Въпреки това, надявам се моят случай да е различен, но само времето ще ми покаже.

# 163
Има и хора, и хора. Може твоята да се чатне, въпреки че аз честно казано се съмнявам. Дори да се, бързо ще ѝ мине Grinning

# 164
Ох, недей така да ме депресираш, тъкмо се зарадвах, като отклоних самопоканването й вкъщи и се амбицирах занапред да постъпвам различно.Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт