С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 187
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Другия път - мъжа със свекървата и бебето вкъщи, ти при майка си за уикенда.

# 166
Ние спим на дивана във всекидневната, когато моите родители или свекърите са на гости. Не е най-приятното ни преживяване, но не си представям хора по на 70 и кусур години да се гъчкат на дивана.Аз искам, когато идват, да се чувстват комфортно. Преди да заживеят децата на втория етаж, ние се качвахме в спалнята там.Сега - на дивана.
   Като ви чета, всеки е прав за себе си. Само малко ми се струва в повече реакцията на Римона , това вглеждане във всяко нещо- сърмите, книжките, сериалите, и т.н. Но явно се натрупват нещата и в един момент не се издържа.
Не разбирам как може зелето да е солено, а пък плънката да е безсолна.Не се ли осолява и тя от листата.
   И преди писах, че според мен проблемът е в комуникацията в този казус.
   И от позицията на бъдеща свекърва - синът ми имаше приятелка, която се опитваше да ми дава наклон как съм се държала недобре с него, каква ми е била реакцията в ситуация, а не е трябвало да е такава и т.н. Добре че не ми е снаха, защото колкото и да съм широкоскроена , това се преглъща трудничко.

# 167
А  възможно ли е мъжът да дава обратните сигнали  - примерно, "Мамо, ти винаги си добре дошла у дома, ела, когато ти е удобно".

Да, аз предполагам, в по-голяма част от времето си го обяснявам по този начин. От друга страна пък, в другата част от времето, тя определено ми прави напук с конкретни постъпки, тогава и това идване го възприемам напук. Бях давала и няколко примера за ревност, но пък е и напълно възможно да е комплексно. Може да не е наясно с истинския размер на недоволството, но ясно е казвано, че не е удобно да идва, че сами ще я поканим, когато имаме възможност, че имаме семейство и ангажименти и не може всичко да се върти около тяхното присъствие. Всичко е казвано право в очите. Ако някой ми го каже на мен, дори един път, аз не бих отишла непоканена отново.

Ако някой ми го каже на мен, дори един път, аз не бих отишла отново  и поканена. Simple Smile

# 168
  • при късмета
Амброзия, единствения вариант е и двамата да говорите с нея съвсем директно. По принцип съм на мнение, че мъжа трябва да се оправя с майка си, но във вашия случай, въпреки, че мъжа ти е на твоето мнение, явно не се справя. Той ѝ казва, но ти си с нея по цял ден, като е у вас и претекста е, че идва да вижда внучето. А ти самата отказваш да говориш с нея по темата, въпреки, че си човека, който прекарва най-много време с нея. Не бой се, няма да се скарате и да не си говорите. Но трябва заедно и двамата да сте на тези разговори. Каквото и да е казал мъжа ти, при теб все едно минава и затова така се получава. Говорите сериозно, определяте границите, задължавате я да се обажда, когато има намерение да идва и да определите удобно и за двете страни време и период. Ако не го спази още първия път драстични мерки. Отказвате да я приемете и толкова. Ако ще не да се обади, като е в града, а пред вратата ви и да ви чува, че сте вътре. И така всеки път, като нарушава уговорката. Но двамата. В твоя случай и ти бягаш от отговорност. Като говорите двамата, няма как да си мисли, че ще пробие при когото мине. И тогава няма как само на теб да се фръцне, трябва да го направи с двамата.

# 169
Марулета аз също съм й правила намек за това, че сина й се стресира от определено нейно поведение.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 20:00 от Rimmona

# 170
Говорим за различни неща.   Идеята ми беше , че като се гаджосаме, или се вземем, си мислим, че майката на съпруга трябва да стои в ъгъла и няма думата повече.
   Вие сте семейни/или живеете заедно/ имате дете .Макар че, пак   Не ми е окей ти да си му говорител пред майка му.Той е този, който трябва да реагира . Или да не реагира. Ама чак пък за такова нещо такъв стрес ?!
   И моите родители ми се обаждаха за щяло и нещяло , като си останаха и двамата в къщи. Бях като умиротворител .Може би съм по - устойчива от съпруга ти.
   В твоя случай ми се струва,че има някакво закрилническо поведение от твоя страна към мъжа ти . И съревнование със свекърва ти, дори и да не си признаваш.
   Но МАко е права, каквото и да правите, правете го заедно.Ако само ти си говориш и действаш , реакцията отсреща е  - абе тя нека си плямпа, той синът ми няма нищо против.
  Аз пък се радвам на моите възрастни, че четат "книжки" , не знам защо това толкова ти пречи. А дали свеки не идва често при вас, просто защото ѝ е хубаво да сте около нея?
  Аз предпочитам, когато бабите идват у дома, те просто да си седят, да си почиват, аз да си върша домакинските неща. Така е било , и сега е така.
   Не вземам ничия страна в случая, не оправдавам свекървата.Но не ми харесва и твоето поведение спрямо нея. А пък това на съпруга ти съвсем.

# 171
Пречи ми, защото идва с предтекст пред него "ще гледам внучето", а впоследствие, когато никой не я гледа ми казва, че ще отиде да чете книжка в другата стая, докато аз го храня. И аз чета книжки, но когато му е времето и мястото за това...

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 20:00 от Rimmona

# 172
  • France
И какво ти пречи да го кажеш на ТМ?

# 173
А не може ли да и кажеш тя да нахрани детето?

# 174
Може, след като това го направи няколко пъти, на следващия ден й оставих детето и излязох с прителка. Обаче, това ли е начина, все си мисля, че на някой това от вътре следва да му дойде - да ти предложи да го нахрани, да ти предложи да излезеш, да ти помогне.. знам ли, явно аз имам различни разбирания, а е трябвало за всичко да си казвам направо, за да няма неразбрали.

# 175
Ти трябва да и казваш с какво да ти помогне.

# 176
Да, явно аз съм била сбърканата през цялото време, но от тук натам ще се поправя..

# 177
  • София
То, това - “отвътре”, е само при мама. И даже и там не винаги. Никой, освен наистина много близък или както му казват  сродна душа или половинка, няма да се сложи в твоите обувки, да предугажда настроенията ти и да гледа първо на теб да ти е добре.
Поканете я през април-май с цел пролетно основно почистване на жилището. Поне три дни ще има с какво да се занимавате 🙂

# 178
Най-малко за чистенето пък да я търси някой... Laughing

# 179
Ама не можеш да очакваш от някой да ти изземе задълженията относно гледането на дете, чистене ,готвене , в твоя дом. Ако имаш нужда от помощ, кажи. На колко е детето? Звучиш ми като доста изнервена майка, която наистина има нужда от глътка въздх.

Общи условия

Активация на акаунт