С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 229
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • при късмета
Rimmona, главния ти проблем си остава това, че те е страх да говориш с мъжа ти и какво евентуално би си помислил. Не очаквай от свекърва си да ти чете мислите. ще станеш по-директна, както сама каза и какво мислиш, че ще постигнеш? Ще спечелиш една "битка" като ѝ спреш книжката и нахрани детето, но после ще дойде друго. Ако те дразни самото ѝ присъствие, нямаш друга опция, освен с мъжа ти да говориш. Той натриса майка си на теб и го няма по цял ден, като ходите на гости се скътава и пак очаква ти да си водиш с тях някаква комуникация. На него си му е добре, вие двете се занимавате една с друга, има кой да гледа детето, чисти и готви, а той или на работа или на телефона. Ми не ти е проблема свекървата. Така, както очакваш от нея да се усети, трябва да очакваш от мъжа си

# 181
Аз мисля, че Римонна трябва да започне да дава задачи на свекърва си. “Хайде ти нахрани бебето, аз ще ползвам времето за нещо друго”, “хайде излезте на разходка в парка, защото аз трябва да …”

Също така почваш “ох, изморена съм, ще вземеш ли да удариш един парцал на пода, че много ме боли кръста”

# 182
  • при късмета
Тогава е много вероятно да се яви проблема, който дискутирахме до скоро. Свекървата завела детето в парка и му дала чипс, оцветен сок, нещо шоколадово или каквото се сетиш през главата ѝ. Ми ще му даде, като са ѝ делегирали гледането на детето и това е прекалено често, на всяко идване

# 183
Аа ще му дава! Слагам й в чантата нещо, одобрено от мен и да му го дава в парка.

# 184
  • при късмета
И как ще я спреш да купи нещо по път, защото снахата нищо не разбира, не си гледа детето и се чуди на кого да го връчи и изобщо "баба знае най-добре"?

# 185
Аз влизам бясна след нещо, което разбрах преди малко. Та да си сверя часовника с вашите мнения...
ММ ми сподели, че лятото свекърът го заговорил на темата репродуктивни проблеми (тогава току-що бяхме разбрали, че имаме такива, бяхме в ступор и явно ни е личало). Не знам целия разговор, но с две думи започнал да му предлага лекари и т.н. ММ го отрязал по темата.
Та преди малко си говорим с моята майка за тия неща и тя от нищото реши да ми каже, че явно след като ММ го е отрязал, свекърът отишъл да я навива тя да говори с мен за тези неща.
Та кажете ми - аз ли преигравам или е тотално недопустимо такова поведение?
Аз на него нищо няма да му кажа, нито на ММ, но искам да знам за себе си.

# 186
И как ще я спреш да купи нещо по път, защото снахата нищо не разбира, не си гледа детето и се чуди на кого да го връчи и изобщо "баба знае най-добре"?
Аз никого не съм молила да идва и да ми помага, в случай, че това е по мой адрес. Тя сама си преценява кога да дойде и от колко точно нужда от помощ имаме нужда.

Лютиче според мен не е нормално никой да взима отношение, ако изрично не е попитан, по тези въпроси.

# 187
  • София
Лютиче, той какво точно е искал, всъщност? Да ходите при лекарите, които той е казал или нещо друго?

# 188
Лютиче, не се нерви за глупости.
Правилно си решила, забрави го.

# 189
Лютиче, той какво точно е искал, всъщност. Да ходите при лекарите, които той е казал или нещо друго?

Ми и аз не разбрах какво точно е искал, ама един вид видял, че сме изнервени и напрегнати и тръгнал да търси решения и да забърква и моето семейство във филмите си.

# 190
  • Димитровград
Нищо лошо не е направил човека. Нормално е да се притеснява.

# 191
  • София
Не е трябвало да го прави. Темата е деликатна и подходът също трябва да е деликатен, а не с бутонките.

# 192
Относно свекъра,вярно е,че е попрекалил.Но нали всичко вече е минало,не се нервирай.Ако той си е по принцип такъв човек-да се меси,очаквай всякакви изцепки,още повече като се появи бебето.
Гледай  откъм смешната страна.
Ще споделя подобна случка Зълва ми има бебе,всички сме на гости  и тя го кърми в единия ъгъл на стаята зад параван.Баща и и мой свекър/с когото аз много се разбирах/стана специално за да и дава съвети,ама тя нали му е дъщеря му връчи бебето ,той да и покаже нагледно.Голям смях падна и от тогава това е редовна щега в двете ни семейства.

# 193
  • Варна
Мъжа ти го е отрязал, решили сте проблема заедно, само двамата, както трябва да бъде. Това е основното. Забрави случката, не си струва нервите. Пътят към ада е постлан с добро намерения, нали знаеш?

# 194
  • при късмета
Аз никого не съм молила да идва и да ми помага, в случай, че това е по мой адрес. Тя сама си преценява кога да дойде и от колко точно нужда от помощ имаме нужда.
Беше пример в съвсем друг контекст, не че го правиш в действителност.

Лютиче, вероятно и двамата сте стресирани все още. Ще си намерите решението.Действията на свекър ти може да се приемат и за намеса и за добронамерени. Вие си го познавате най-добре. Не е добре, че е предприел каквото и да е след отрязването от сина си, но пък за някои хора внучето е нещо от изключителна важност

Общи условия

Активация на акаунт