С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 237
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Темата е деликатна. В днешно време мисля, че младите сме по-тактични в това отношение. Хората са чувствителни и си е болка да имаш такъв проблем, не е нужно някой да сипва сол в раната. Просто едно време е било нормално да питат и да се месят. Майка ми се е омъжила на 20 и с баща ми са искали да изчакат с децата, че са млади. И веднага са почнали да тормозят майка ми (не бабите ми, а разни познати и съседки), да й предлагат лекари и подобни.

Грозно е от страна на свекъра, но явно в неговата глава не е. Дано мъжът ти не поддава и въобще колкото по-малко се споделя, толкова по-добре!

# 196
Че тя Лютиче не е ли бременна вече?
Какви съвети и за кога?

# 197
Мъжът ми в това отношение е железен. Аз не веднъж съм казвала, че свекърът цедка на устата няма. Каквото му е на душата, това казва. По принцип има късмет, че не е решил да говори с мен...
До тук не съм изненадана.
Дразня се безумно, че е намесил и моите родители. Другото иде дойде.

Едит: Тя Лютиче е бременна, ама все някой разказва нещо и си ги навързва пост фактум.

# 198
Този свекър да не би да е доктор и да познама добри колеги по темата?
Дори да не е, от постъпката му лъха само на загриженост. Не е тактичен, но е загрижен.

# 199
Загрижен или не, никой освен Лютиче и мъжът й няма работа да се меси в тези неща. По-старото поколение не може да осъзнае колко дразнещо е това бъркане в такива деликатни теми. Аз направо бих избухнала в такава ситуация. Аман от нетактични и нахални хора!

# 200
  • France
Не е бил прав свекърът ти. Нито да дава съвети, нито да намесва твоите родители. Доколкото виждам вие сте решили проблемите бързо и на местна почва. Но не си струва да се ядосваш. Кипи-фучи тук да ти мине и после го забрави.

И моят свекър, който уж е много дискретен се беше проявил по случай раждането на Славчо и дори беше намесил мои роднини. Много му се ядосах, още смятам, че не беше прав, въпреки че знам, че го направи от загриженост, но го забравих. Нямам желание да си губя времето в емоции.

# 201
На мъжа ти къде пък му скимна да влачи клюки постфактум.... Simple Smile

# 202

Вече е предупреден да не ми казва, ако смята, че ще се ядосам. Иначе решил да си каже човекът... Поне е изчакал и не ми каза още тогава, защото щеше да е голяма драма.

# 203
А, де!

# 204
Лютиче и мъжът й са си дечица още.   Няма лошо в това, дай Боже всекиму повече. Един ден като ги няма дъртите ще разберат. Дано е далече във времето този ден.

# 205
Ех, Динчо, това изказване не го разбирам. Темата за репродуктивните проблеми е деликатна и следва да се обсъжда само в двойката, ако те искат да споделят нещо навън, тогава да.

А свекъра решил да се прави на помощник. Ми ако са искали, да щели да го потърсят…

# 206
  • France
Плюс едно, дет се вика.
Емоционалната интелигентност не е въпрос на години.

# 207
  • при късмета
Ех, Динчо, това изказване не го разбирам. Темата за репродуктивните проблеми е деликатна и следва да се обсъжда само в двойката, ако те искат да споделят нещо навън, тогава да.

А свекъра решил да се прави на помощник. Ми ако са искали, да щели да го потърсят…
Е да де, но Лютиче така го е написала, че те са споделили, като тъкмо са разбрали за проблема. Даже не знаех, че е бременна, останах с убеждение, че проблема миналото лято е установен и още е на дневен ред
ММ ми сподели, че лятото свекърът го заговорил на темата репродуктивни проблеми (тогава току-що бяхме разбрали, че имаме такива, бяхме в ступор и явно ни е личало). Не знам целия разговор, но с две думи започнал да му предлага лекари и т.н. ММ го отрязал по темата.

# 208
Ми дори да са споделили… нужно ли е да се рови в темата. На мен приятелки са ми споделяли. Не ходя да ги питам, нито да опитвам да им препоръчвам каквото и да е. Ако имат нужда от нещо- насреща съм дори само за слушател.

# 209
Млади сте и затова не го разбирате. Едно е да има някой зад гърба ти, друго е ти да си този.
В случая на Лютиче няма за какво да се ядосва.

Общи условия

Активация на акаунт