С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 33 719
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • France
Толкова съм далеч от такива амбиции, че все едно се случват в съседна слънчева система.

# 541
И аз така, никога на никого не съм казала "оо, защо така го правиш, а не иначе, щеше да е много по-вкусно" или "оо, защо не ползваш еди какво си, то затова ти е загоряло така", които коментари, когато ми дойде гостенката доста често чувам. Laughing
Обяснявам й аз, че съм сложила спецално брашно, заради което е залепнало така, обаче тя не и не, било защото не съм направила това и онова. След дни и пращам същата рецепта с обикновено брашно и снимка на тавичката как няма нищо загоряло, че да докажа, че нейните аргументи изобощо не са верни. Ама понякога се чудя защо се хабя, то този човек вечно ще намира кусури, така че все тази.. Smile

# 542
  • France
Ама и ти много се стараеш. Аз направо си казвам, че толкова си мога. То си е истина, де.

# 543
  • София
Толкова съм далеч от такива амбиции, че все едно се случват в съседна слънчева система.
И аз. Толкова са ми безинтересни теми за готвене, чистене.., че ако някой около мен започне да говори за тях, изключвам, като фон са ми. Пък да тръгна да се доказвам, да се състезавам... Абсурд  Joy

# 544
Ами майка ми пред нея нарочно казва, че не може да готви, че да се чувства по-добре и да няма съперничество в нейната глава, ама тя въпреки това не пропуска момент да каже "ее, ти пък все едно и също ли ядете/готвиш ", тъй че не знам дали има угодия в това каква да е реакцията. Laughing
Също така, майка ми беше купила някакво месо като беше тя на гости и бяхме при нея, като след обяда същата я чух по телефона как казва, че месото било някакво полуфабрикат, не е като техните меса, истински, нали... Laughing

# 545
  • София
Ти продължаваш да се състезаваш.
Какво значение има тя какво казва или не казва?

# 546
Не се и то изобщо, оставила съм я да мисли каквото иска, нито й правя коментари на нейните коментари, нито нищо, ама за яденето на майка ми пак да се изказва така грозно, вече ми беше в повечко... Тя не вижда, че някой е приготвил нещо, постарал се е за нея, а направо започва със забележките, ами сготви ти тогава месо, което си поискаш, толкова е просто. Щом си гост, ще си хапнеш това, с което те почерпят или изобщо няма да ядеш, ама да си похапнеш доволно и после мрън, мрън.. Laughing

# 547
  • France
Flushed леле, каква драма. Извинявай ама това дори не трябва да те кара да си повдигнеш леко едната вежда. Такива неща наистина не забелязвам, камоли да помня.

# 548
Ами майка ми пред нея нарочно казва

Еха, има още намесени роднини, епични битки Smiley
Не мога да повярвам, че млади жени нямат друго поле за изява и теми за обсъждане, от готвене, снимане и изпращане на свекървата кое брашно как е залепнало за тавичката. Жизнената енергия и времето ни на тази земя са много ценни, пестете си ги за наистина важните неща Hands Plus1

# 549
Когато тези неща се натрупват е нормално, а вие явно сте претръпнали откъм такива случаи и не ви прави впечатление, което не оправдава такова отсрещно поведение.

# 550
  • София
Rimmona Не е точно до претръпване, а осъзнаване на факта, че отсрещния толкова си може като умствен капацитет и емоционална зрялост.

# 551
  • France
Виж сега, крайно време е да разбереш, че чуждото възпитание или неговата липса не е твой проблем. И да цитирам дядо ми "ти ме запозна с тях". Ти си си ги избрала за свекъри, никой не ти ги е сложил в живота.

# 552
Някой " девойки" от темата са ми много забавни.
Сега все още съм снаха, но от прочетеното се уча какво да е поведението ми към " младите" след има/ няма 20 години.
Няма да каня с нищо, няма да предлагам, да давам и да взимам каквото и да е.
Няма да се обаждам на сина, че да си няма неприятности с жената, няма да гледам внуци, понеже вече ще съм доста възрастна и " изкуфяла" .
Ще се преместя даже в някое затънтено село, та да не идва никой, аз обичам спокойствието, чист въздух и хубава книга.
Хубаво е човек да прочете различни гледни точки, сверява си часовника.
А иначе и моята свекърва ме дразни, но нямам нужда от форума, споделям с приятелки.

# 553
  • France
Много сложно, бе, Боти.
Нищо специално няма да правя. Ще си продължа живота по старо му. Младите да се оправят. И без друго е техен ред.

# 554
Държанието й след брака и детето и преди брака и детето е коренно различно, поради липсата на внимание към нея, но да, аз съм се съгласила да я търпя, със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт