С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 33 716
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • при късмета
Не се избираме свекърите, избираме си мъж.

# 556
  • София
Philomena Обаче пък като се жениш, не съобразяваш и че с това приемаш и близките на половинката ти - щото ако аз примерно знаех предварително какво и що, нямаше да вляза в семейството Laughing - и обратното важи с пълна сила.
Номерът е, да си избираш битките по важност ...

# 557
  • София
Това с готвенето ми е много смешно, защото нито аз, нито майка му сме добри в тази част. Съвсем откровено и двете не ни бива. При нас също има разнасяне на храна, но от нас към тях - под от нас да се разбира от него. Вкъщи готви той, ама и много го бива. И редовно носи и на майка си, тя живее на близо. Не само, че не ми пречи, ами и често с нея си говорим за нещо, че се е дояло на едната и се предлага на ММ за следващия път, ако иска да направи това. Виж досадно ми е като сме в нашите и двамата с майка ми се заприказват за рецепти, но там ме спасява баща ми и с него си говорим други неща, а тях ги оставяме на кулинарна тема да си бистрят колкото искат.

# 558
А я си представи, че се разболееш...

# 559
С чадърче или с буркан манЖа, свека все е виновна. По презумпция. Шегувам се.
   Според мен има момичета, Римона и Джейн , които така яка са се фиксирали в свекървите си, че не могат просто да не им обръщат внимание.И това не значи, че защитавам  тези  женички, жадни за внимание. Но така или иначе, те са си такива.Вие няма да ги промените. Научете се да се щадите сами себе си, такива дребнички неща да не ви ядосват. И как намесвате майките си ?! И защо водите свекървата на гости у майките си, като знаете що за стока е?Що не го спестите на вашите родители това.
   С годините аз съм забелязала някакви неща в отношенията между нашите родители. Не ги водим на гости едни на други. Събираме ги по поводи -сватбата на дъщеря ми,баловете, но тогава център на внимание са децата, не свекървата и тъщата. Аз ако заведа някой на гости в чийто и родители да е , значи ,че този възрастен човек ще трябва да обгрижва и да шета и на още хора. Или аз да иззема функциите и да шетам. Ми не , мерси. Много обичам при свеки, тя не дава да пипна нищо. Само кръжи около нас и ни се радва и ни глези.
   Този манголд аз си го отглеждам целогодишно в градината. СТава и за готвене и за салати.Има зелен, жълт и червен.

# 560
Така се случи, че отидохме, изобщо не е било целено, но отделно тя много държи да се вижда с майка ми, уж я харесвала много.. Иначе, права си, че трябва да си над нещата, но може би с времето се постига това.

# 561
  • France
Мисля, че вече съм го разказвала в една от темите, но нищо - повторението е майка на знанието. Stuck Out Tongue Winking Eye баба ми като е била млада пловдивска кокона, е била настойчиво ухажвана от един момък. Съветът на пра-баба ми е бил да отиде да един следобед при неговото семейство, на кафе и бяло сладко и да види как се чувства там. Тя отишла, постояла и след седмица скъсали. Дори и в нашите модерни времена, когато младите не живеят при свекърите и дори имат малко контакти, пак е актуално, че децата носят гените и възпитанието на родителите си. Например бившите свекъри толкова ме отвратиха с отношението си към близко семейство с дете с увреждания, че просто не исках да си месим днкато.

# 562
  • София
..... Например бившите свекъри толкова ме отвратиха с отношението си към близко семейство с дете с увреждания, че просто не исках да си месим днкато....

Викаш и мъжът е същият значи ... Може, може. Ама май и ти имаш някаква фиксация на тема гени ...

# 563
Така се случи, че отидохме, изобщо не е било целено, но отделно тя много държи да се вижда с майка ми, уж я харесвала много.. Иначе, права си, че трябва да си над нещата, но може би с времето се постига това.
   Да , млади сте още. С времето ще се убедите сами , че има неща , за които просто не си струва да се ядосвате. Е, има и основни неща,  с които човек не бива да се примирява ли да не обръща внимание. Остави ги сватите да се оправят сами.

# 564
Като започнете с тея фиксации, през повечето време дори не се сещам за нея, но темата е такава, нали трябва да се пише.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 12:01 от Jane122

# 565
Дребните нещица говорят много.

# 566
"Млади сте още" е доста хлъзгава повърхност. Като киселее и се нервира човек, като трупа непрекъснато напрежение и неудовлетвореност, взира се във всеки жест и дума, издребнява, нащрек е - как точно този човек с възрастта ще се отпусне и ще стане спокоен и удовлетворен? Невротичните млади стават невротични възрастни, с времето вредят на здравето си (физическо и психическо) и цялостната среда около тях се преизпълва с неудовлетвореност, която се предава и на децата. Имам позната, дъщеря ѝ е на 16, в разгара на пубертета - върти очи в досада и на всяко нещо реагира с "офффффф", точно, ама едно към едно с начина, по който съседката преди години реагираше на свекърва си Simple Smile Мъжете също "прихващат", и в един момент стават семейство "Намусени". Simple Smile

# 567
Не се и то изобщо, оставила съм я да мисли каквото иска, нито й правя коментари на нейните коментари, нито нищо, ама за яденето на майка ми пак да се изказва така грозно, вече ми беше в повечко... Тя не вижда, че някой е приготвил нещо, постарал се е за нея, а направо започва със забележките, ами сготви ти тогава месо, което си поискаш, толкова е просто. Щом си гост, ще си хапнеш това, с което те почерпят или изобщо няма да ядеш, ама да си похапнеш доволно и после мрън, мрън.. Laughing
Ами   това важи и  за свекървата на Шери.

Миленака, логиката е,  че я мързяло, учела, имала друга работа и  затова нямала  време  да  мие спанак и да гоготви,а има  доооста време  за темата.  А ти самата не развиваше  ли теория за  живеене в  жилище на свекърите?

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 12:18 от K.A.G.

# 568
  • France
..... Например бившите свекъри толкова ме отвратиха с отношението си към близко семейство с дете с увреждания, че просто не исках да си месим днкато....

Викаш и мъжът е същият значи ... Може, може. Ама май и ти имаш някаква фиксация на тема гени ...
Възможно е, но досега не съм чула круша да ражда сливи Wink
Наистина не виждам смисъл да се тикаш доброволно в компанията на хора, чието присъствие не понасяш. А защо да градиш семейство с проблемни основи. Семейният живот е бездруго достатъчно сложен. Деца, болести, грижи, умора... защо да прибавяме към това още усложнения?

# 569
Не се и то изобщо, оставила съм я да мисли каквото иска, нито й правя коментари на нейните коментари, нито нищо, ама за яденето на майка ми пак да се изказва така грозно, вече ми беше в повечко... Тя не вижда, че някой е приготвил нещо, постарал се е за нея, а направо започва със забележките, ами сготви ти тогава месо, което си поискаш, толкова е просто. Щом си гост, ще си хапнеш това, с което те почерпят или изобщо няма да ядеш, ама да си похапнеш доволно и после мрън, мрън.. Laughing
Ами   това важи и  за свекървата на Шери.

Миленака, логиката е,  че я мързяло, учела, имала друга работа и  затова нямала  време  да  мие спанак и да гоготви,а има  доооста време  за темата.  А ти самата не развиваше  ли теория за  живеене в  жилище на свекърите?

Ми сега е зима и няма спанак.

Аз си признавам, че съм мързелива. Аз обичам да ям, сладокуса съм и затова готвя. А иначе готвенето не ми е любим процес. Като съм си решила, че събота и неделя ще си почивам, значи си почивам. Отивам в салона за красота и изкарвам там няколко часа, после разходка из центъра и така. Ако съм на лекции, съм на лекции цял ден. И пак казвам, да не се хващате за тоя спанак, който го има 1 месец в годината. Понеже се е случвало даже да го забравя, да повехне и да се съсипе. После ми става жал, че все пак е храна, и то хубава, без нитрати и торове.
Иначе свекърва ми е носила и полезни неща, които никога не съм отказвала, примерно градински подправки, които суши. Чубрица, джоджен, аз много ги обичам. Дори от баба ми взимам, от свекърва ми също, защото много ги ползвам и е идеално. Ама нали се сещате, че това е един буркан, който ползваш цяла година. Нито се разваля, нито нищо. Седи там в шкафа. Ако ме пита искаш ли сушен джоджен, че имам, никога няма да откажа. Като иска да носи, ок. Но е питала и е нещо поискано. А не да ѝ кажем да не носи нищо и тя да дойде с пет компота и пет буркана сладко "ами аз сложих все пак да имате". Ами имаме от пет години назад още...

Понякога мисля, че тя не схваща различния начин на живот, който водим. Един ден ми обясняваше как можело с да си отворя един буркан печени чушки, да сложа малко сирене и 3 яйца и вечерята е готова. Ами да го сервира тя това за вечеря на мм да му видя реакцията. Grinning
Той закусва с 10 яйца, двамата с 3 трудно ще се навечеряме.
По същия начин си мисли, че мажем филии със сладко,защото и тя маже. Нищо, че на мен инсулина ще ми удари страшни стойности, ако ям нещо такова. Така че недейте за спанака, той е един месец годишно...

Общи условия

Активация на акаунт