Козунаци 2023

• 65 593
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Отново козунак с квас, но този път с мноооооого планка. Relieved

Стана разкошен!
Имаше си и конци, но умишлено го нарязах да покажа богатството на плънката. Wink
Вече от него няма и троха, изчезна още топъл.

# 406
Втори опит за козунак. Този път с лимонадата. Не съм следвала на 100% рецептата (печенето). Това е половин доза с 500 грама брашно. Изглеждат малко спихнали, но в рецептата пишеше, че не трябва много да втасват. Вкусни са

# 407
  • Варна
Според мен съдовете са прекалено големи за тази доза,

# 408
  • Sofia
Според мен съдовете са прекалено големи за тази доза,
И според мен.
Трябвало е на две да се раздели тестото, ако не цяло да се пече.
Но аз пък пека без форма и пак са си високи козунаците ми, ама месене и  втасване си трябва.  Иначе - в по-скоро малки форми (даже подпомагане с пекарска хартия за височина), та да расте нагоре, не настрани.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 16:45 от Morena

# 409
  • София
На мен тази година тренировката ми беше с рецептата с лимонада. Получиха се перфектни и даже  почерпих и много се одобриха. Газираното така или иначе се губи. Фантата може да придаде малко цвят и допълнителна сладост от подсладителя. Иначе на вкус не се различава много от предишните ми с прясно мляко, така или иначе вкусът се определя най-вече от плънката. За тези двата съм увеличила малко продуктите в рецептата

# 410
Момичета чудесни сте! Гледам ви произведенията и си мечтая и аз да мога като вас🥰. Толкова апетитни и неустоими, че чак ми иде да захапа телефона 🤣

# 411
  • Sofia
Момичета чудесни сте! Гледам ви произведенията и си мечтая и аз да мога като вас🥰. Толкова апетитни и неустоими, че чак ми иде да захапа телефона 🤣
А пробва ли?   Че затова сме тук - за да се справи всеки желаещ.

# 412
Две или 3 години имам проби с козунаци. На външен вид ги докарвам, но на вкус и консистенция- не. Поне това, което аз търся и искам не мога да го постигна. Като цяло нещо с месенето още не можем да си станем дружки 🤣. Ето от миналата година

# 413
Някои се оплаквахте от калпаво брашно.
Моята първа партида е с брашно за баница на Родна стряха (Лидл) и с тяхната суха мая. Втасва си много добре на стайна температура, сега втасват за последно оплетени във формите.

# 414
Аз пекох два пъти този месец. С различно брашно и по различни рецепти. Станаха добри, но аз съм перфекционист и търся нови рецепти.
Ето последния

# 415
  • Sofia
Аз пекох два пъти този месец. С различно брашно и по различни рецепти. Станаха добри, но аз съм перфекционист и търся нови рецепти.
Ето последния
Скрит текст:
Изглежда не добре втасал.

# 416
Оооо, много добре си е втасал. Снимано е отгоре и не се вижда обема. Но винаги може да се търси нещо различно. Излапан е и не мога да приложа други снимки.

# 417
  • In transit
Днес, ей така от скука, спретнах половин доза плетен козунак с конфитюр от червени портокали (такъв имах останал) и орехи. Отдавна не бяхме яли козунак. Joy Голямото козунакоправене ще е в събота...още събирам сили за него. Laughing

Скрит текст:

# 418
Мики, направила си съвършения козунак!
Браво!

# 419
  • София
Еххх, кога ще усъвършенствам козунакоправенето до степен да го пека в плоска тава и да не заеме формата й...

Общи условия

Активация на акаунт