Козунаци 2023

• 65 500
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Христос Воскресе! Здрави и благословени бъдете!

# 571
  • München, Deutschland
Воистина Воскресе, момичета!

Светъл празник на всички!

От мен мини-козуначетата с шок. капки, орехи и малини.

# 572
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ето ги и моите - половината със сладко от кайсии, праскови и стафиди, накиснати с ром и другите със сладко от ягоди и орехи

# 573
  • софия
Христос воскресе, момичета!

# 574
Христос Воскресе, момичета, бъдете благословени със здраве и бодрост, да има добрина в дните Ви!
Моите традиционни козунаци с локум и стафиди, разнообразни форми, подходящи за раздаване на съседи и приятели!

# 575
  • София
Христос Воскресе! Честит Великден!

Ето и моите козунаци по рецепта на Здравка Зиче за Памук Козунак са - единият е с локум, а другият със сладко от ягоди:

# 576
Христос Воскресе! Бъдете здрави!
Правя козунаци по рецепта на Морена, друга не съм пробвала, просто пробвах нейната и останах много доволна, не обичам много експерименти Grinning Благодаря, Морена! Козунаците на всички изглеждат страхотно!

П.С. Не съм наблягала на плетка и форма, набързо ги бутнах във формите Sweat Smile

# 577
Воистина Воскресе мили съфорумци!
Бъдете здрави и благословени
Аз вчера направих още една доза, защото искаха кифлички ( с локум,шоколад, шипков мармалад) и рола( едно със шипка и орехи, едно със ягоди и бадеми). От 1 кг брашно толкова, ще имаме да черпим гости и приятели

# 578
  • Sofia
Предишните дози нещо не бяха наред. Това са последните, маята не беше наред.
][/url]

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 18:40 от Ani Ka

# 579
  • Sofia
M0n17y благодаря за отзива, радвам се, че си доволна! Прекрасни козунаци! Simple Smile
Аз експреиментирах да стигна до въпросната рецепта и от тогава съм си на нея, няма за какво да пробвам други, като това е търсеното.  Simple Smile

Този е моят последният.
И разрез (че конци се снимат топли) на квасния, че той ми е пробен, другите са ясни.
Толкова е ефирна средата... отчупваш парченце, а то се точи на конци.. а със същите брашна....
Заключавам, че дори да не е с квас, а с по-малко мая и по-дълго втасване, ще има по-добри резултати.

# 580
Христос воскресе!
Прекрасни козунаци сте направили всички! Поздравления! ❤️

Тази сутрин разрязахме този по рецепта на Мики (традиционен с прясно мляко) . Чуден! Благодаря, Мики, за рецептата!

На обяд ще дойде голямата щерка и зет ми, тогава ще разчупим козунака по рецепта на Морена с трите втасвания.
Хубав празник!

# 581
Христос воскресе!
Да споделя и за моите козунаци - по леко изменена рецепта на Морена (в къщи не ползваме прясно мляко).
Рецептата:

Брашното е Родна стряха за баница, суха мая от Лидл, месене в планетарен миксер.
Вчера забравих да сложа част от мазнината при първото местене. Без нея 15 минути месене, 15 минути почивка и после още 15 минути месене с добавяне на мазнината. Резултатът - много по-добър, пое по-малко брашно, разкошни конци. Вече това ще ми е технологията.

# 582
Христос Воскресе!
Ето и моите козунаци по рецепта на Морена - двойна доза. С плънка локум и стафиди. Като аромати сложих лимонови и портокалови корички, ром и бадемова есенция. Доволна съм, станаха вкусни, меки и на конци.

# 583
  • София
И аз правих по рецептата на Морена с три втасвания. От 15г.правя козунаци - тази станаха най-добрите. Страхотна рецепта Simple Smile

# 584
  • Somewhere far away
За мен пък три втасвания са напълно излишни.

Ето ги и моите, станаха перфектни с две втасвания:

Общи условия

Активация на акаунт