Козунаци 2023

• 65 503
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Това за мен е Перфектното брашно. А какви хлябове с квас стават от него...

# 556
Аз пекох какаов с шоколадови капки. Много лепкаво тесто, нямаше оформяне. Сипах го във формата, стана като кекс. Утре ще го видим как е, но ми се струва, че няма да повторя

# 557

Това са моите, един класик, един с локум и един с орехи и стафиди. Утре ще видим как са, класическия не ме притеснява, дано и тия с плънката да се харесат. Ползвах рецептата с лимонада на Ваня😊 Светъл да е празникът утре🍀

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 19:07 от dandan1

# 558
Тестото ми втасва.
Правя по рецепта със заквасена сметана.
Добавих яйчен ликьор, кафена лъжичка захар с тонка боб, ще слагам във формите различни пълнежи - с локум, стафиди, орехи и парчета захаросани портокалови корички. Изобщооо много аромати, много чудо.
Смесих и два типа италианско брашно, богато на глутен.
Всяка година експериментирам, дано се получат добре.
Вашите са прекрасни !
Весели празници !

# 559
Чудни красоти показвате Simple Smile От мен - еврейска бабка, по рецепта на Йоана Simple Smile Чудни станаха Simple Smile Желая ви весел празник Simple Smile

# 560
По рецепта на Морена, с плънка от маскарпоне и течен шоколад. Личи си, че не ме бива с плетките.

Два с локум втасват. Не се сдържах и сложих в самото тесто маскарпоне. Ще видим утре какво се е получило.

# 561
  • София
Малко от моята продукция по Джемма

# 562
Ох, аз пък сложих да пека два големи заедно в една тава, разделени с хартия за печене, но тестото беше повечко и едвам се изпекоха отвътре. Естествено така отвън колкото и да бяха покрити с хартия се попрепърлиха. Двата са с лоум и стафиди, а кръглият е с конфитюр от боровинки. Не сложих ядки, че големият ми син не обича. Дано на вкус са добри. След 1.5 час ще ги пробваме.
Хубав празник!

# 563
Тази година я обявявам за голям провал 🤭🤭🤭. Всички ги изгорих като 2 са силно трагични хем изгорели, хем сурови 🤣🤦‍♀️. Спец съм, а ?
Та дайте идеи вторник/ сряда как да оправям изгорелите. Сложих два броя в една тава с хартия за печене между тях и там ми е останало сурово тестото. Като я махнах чак разбрах какво се случва.
Този е по представителния и него ще ви покажа. Провалите са наказани без снимки 😁

# 564
Искам да благодаря на всички за споделения опит. От години правя козунаци , стават хубави, но се зачетох в темата ( че и старите прегледах) и разбрах че винаги можеш да научиш нещо ново и полезно. За първи път ползвах алуминиеви форми за печене. Намазах с част от разбитите яйца и мляко, овлажних с ръце захарта за посипване ( да не изгаря) и някак ми се получиха по-лесно и без излишни притеснения как ще втасат и как ще ги пека.
Хубав празник!

# 565
Окъснях с козунаците.
По рецепта на Мики "Традиционен козунак с прясно мляко". Сложих във фитилите мармалад от сливи и ябълки, мое производство. Месих и втасва в хлебопекарната.

В момента е в края на печенето.

Направих и един по рецепта на Морена с трите втасвания, месих на ръка. Така изглежда втасалото тесто преди оформяне. В момента той втасва оформен.

После снимки и на изпечените. 😊

# 566
Доза и половина по рецептата на Морена, мисля че и миналата година по нея правих. Харесва ми да има и малко кисело мляко а не само с прясно да е.

Хич не са фотогенични, но пък на вкус казаха че са станали убийствени. Биваше да ги сложа в правоъгълна тава поне... но първоначално бяха си поискали един голям венец без никаква плънка вътре, а после се озовах навивайки две различни плънки във фитилите Grinning Едната половина е със стафиди, а другата с нарязан на парченца шоколад. Но вече не ми се отиваше за друга тава както бях с тестото в ръцете и го писах "Кот` додИ", че ме и чакаха да освободя мястото където ги оформях да правят и друго там Grinning
Скрит текст:

Мазах само с малко белтък отгоре тоя път, друг път отделям като разбия яйцата но сега така ми скимна, добре стана пак. Доволна съм от себе си, треперих им за печенето че на майка ми фурната пече много шантаво, но успях да не го изтърва да изсъхне и да загубя конците.

# 567
  • София
Ето ги и моите - пак с фанта, единият с локум и стафиди, другият с орехово-какаова плънка

# 568
Половин доза от Марчева с бял шоколад и боровинки

Това е малкото. По-големият е в ъгъла.
Седя и чакам да стане 12, че да ги опитваме.
За първа година меся с брашно за баници на СМ и съм много доволна / 5лв за кг брашно няма нужда/. Меся на ръка,   намалих и броя на фитилите 3 и 2, че не съм майстор. По-добре изглеждат от минали години. За Гергьовден пак ще меся.
Кога ще стане 12???

# 569
Ето по рецепта на Мики, изпечен (има какво да се желае по формата)

И по рецептата на Морена с трите втасвания е готов.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 00:21 от Fortuna

Общи условия

Активация на акаунт