Козунаци 2023

  • 65 420
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 6 333
Ваня Джорджевич пусна един козунак ,  нов прочит на популярната рецепта .  Няма големи разлики, тв набляга на брашното. Миналата година месих с нейното брашно, нямам забележки . Много са хубави козунаците с квас, но искат време и всеотдайност . Като човек на нормиран работен ден, след като една година тичах в обедната почивка да премесвам, се кротнах на рецепта с мая и променям само млякото със сметана за разнообразие . Имам мараскини останали от коледното сладкоправене, така че и украсата ми е уредена. Този Великден ще обиколим децата и ще носим печива , така ще че се постарая да има за всички доволно.

# 646
  • София
  • Мнения: 12 234
Ооооо, март месец и е такъв студ, изобщо не мисля още за козунаци, рано ми е.

# 647
  • Мнения: 15 069
Във фейсбук вече започнаха с козунаците в кулинарните групи, та чак ми мина мисълта да взема и аз да се отчета през почивните дни. Joy

# 648
  • Мнения: 4 326
Аз следя групете за месене с квас и там започнаха тренировките. Аз тази година мисля да пробвам с квас, но още не съм се престрашила.

# 649
  • Мнения: 3 650
Козунак точно не съм правила скоро, но козуначно тесто с квас меся често.

Наскоро правих Руска Бабака:



И козуначен хляб:





# 650
  • Мнения: 4 326
Аз съм съвсем начинаеща, за сега правя само хляб и една фокача имам, но твърдо съм решила да пробвам и козунак, ако не стане квасения ще правя и с мая.
Може ли рецептата за Руската бабака?

# 651
  • Мнения: 3 650
Нямам точна рецепта, импровизирах. Технологията е като при козунака, но без твърд стартер. Спокойно може да се замеси и с мая.
В темата за квас съм писала за този хляб, както и повече подробности.

# 652
  • Sofia
  • Мнения: 5 100
Здравейте, миналата година правих козунаци с мая с включено масло в рецептата. Направи ми пречатление, че от маслото не бухват много и остават с по-различна текстура. До колкото знам с олио не стават добри козунаци, маргарини или мас не консумирам. Каква мазнина да ползвам според вас.

# 653
  • Мнения: 3 650
Здравейте, миналата година правих козунаци с мая с включено масло в рецептата. Направи ми пречатление, че от маслото не бухват много и остават с по-различна текстура. До колкото знам с олио не стават добри козунаци, маргарини или мас не консумирам. Каква мазнина да ползвам според вас.
Равни части масло и олио, но го влагай в тестото след като е измесено, а не заедно с всички продукти.

# 654
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Здравейте, миналата година правих козунаци с мая с включено масло в рецептата. Направи ми пречатление, че от маслото не бухват много и остават с по-различна текстура. До колкото знам с олио не стават добри козунаци, маргарини или мас не консумирам. Каква мазнина да ползвам според вас.
Важно е особено твърдата мазнина да се добави  омекнала след смесването  и на части и добре да се измеси тестото разбира се.  Иначе е хубаво да смесиш олио и масло в равни части, щом мас не ползваш.

Аз съм съвсем начинаеща, за сега правя само хляб и една фокача имам, но твърдо съм решила да пробвам и козунак
Щом си правила с мая, с квас е същото бих казала, само времето е повече и козунакът е по лесен от квасния хляб. Simple Smile

# 655
  • Мнения: 2 635
Аз тази година ще пропусна, ще бъдем с новородено тази година. Вчера се отчетох с това, много ги обичам.

# 656
  • софия
  • Мнения: 3 052
За козунак още не съм мислила, но може би ще направя тези дни кифличките на Джема.

# 657
  • Мнения: 6 499
Къде да намеря рецептата за тези кифлички?

# 658
  • Пловдив
  • Мнения: 635
Къде да намеря рецептата за тези кифлички?

Козуначени кифрички на Джемма


Тук, но незнам защо не отваря връзката. Горе вляво има търсачка.

# 659
  • Русе
  • Мнения: 6 242
Скрит текст:
Къде да намеря рецептата за тези кифлички?

https://www.bg-mamma.com/?topic=176696.msg3541287#msg3541287

Общи условия

Активация на акаунт