Козунаци 2023

• 65 657
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • Deutschland/HE
Направих по рецептата на Морена с 3 втасвания, сега втасва вече оплетен. Днес няма да го опитам, защото е за съседките ми. В събота ще направя и за други две съседки и за нас Simple Smile За второто втасване му трябваше около три часа, на топло.

# 331
  • Русе
Да опитаме сега, че за Великден няма да бъда в България и няма да мога да си направя.

# 332
Да опитаме сега, че за Великден няма да бъда в България и няма да мога да си направя.

Невероятен козунак!
Браво!
По коя рецепта е?🙂

# 333
  • Русе
Скрит текст:

Невероятен козунак!
Браво!
По коя рецепта е?🙂

Благодаря!
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_16.html

# 334
Стратохно изглеждат! Чудя се дали не ми се иска да си взема пак такива форми за козунаците, преди имах и ми бяха удобни. Твоите с какви размери са? И от тази рецепта с 1кг брашно тези двете форми излизат, нали?

# 335
  • Sofia
Забърках аз по рецептата на Морена. Втаса ми много добре. ...
Ей, на някой да втаса нормално... какво ти е брашното (щом така втасва), моля?  Плаша се вече от него  с тия отзиви от последните дни...

Направих по рецептата на Морена с 3 втасвания, сега втасва вече оплетен. Днес няма да го опитам, защото е за съседките ми. В събота ще направя и за други две съседки и за нас Simple Smile За второто втасване му трябваше около три часа, на топло.

Да покажете, момичета. Simple Smile
Мисля си да забъркам тази вечер, ама да видим, че и с хляб се занимавам...

# 336
  • Mostly in my mind
Морена, лидълското за баница. Маята е френската, макар че ме заболя сърцето от цената. С твоето тесто и кифличките станаха божествени. Топ. Много съм доволна. Blush

Остана време и за една бисквитена торта. Домашните ще са предоволни. Heart

# 337
  • Русе
Скрит текст:
Стратохно изглеждат! Чудя се дали не ми се иска да си взема пак такива форми за козунаците, преди имах и ми бяха удобни. Твоите с какви размери са? И от тази рецепта с 1кг брашно тези двете форми излизат, нали?

Благодаря!

Зависи колко големи искаш да направиш козунаците. Стандартно за тези форми на снимките по линка излизат два броя с половин доза /500 г брашно/ . А от цялата доза излиза това

# 338
Аз питах за формите ти, че ми харесаха на снимките и ми стана любопитно с какви размери са Grinning
Моите със сигурност бяха по-малки докато имах такива, сега се чудя какви да си взема. Би ми било ориентир да знам примерно каква доза тесто ще събера в тях ако правя козунаци. Не пека често тестени и не винаги мога да преценя на око за съда и си питам редовно.

# 339
  • Русе
Скрит текст:
Аз питах за формите ти, че ми харесаха на снимките и ми стана любопитно с какви размери са Grinning
Моите със сигурност бяха по-малки докато имах такива, сега се чудя какви да си взема. Би ми било ориентир да знам примерно каква доза тесто ще събера в тях ако правя козунаци. Не пека често тестени и не винаги мога да преценя на око за съда и си питам редовно.

Дължина 28 см, ширина 12 см / 10 см на дъното/, височина 10 см. Купувал съм ги преди 15 г и още издържат.

# 340
Мда, по-големички са, аз имах по-малки които не ме устройваха съвсем и в крайна сметка не ги запазих. Благодаря, така ще ми е по-лесно ако си търся нови да знам какво мога да побера в такъв размер форма. В последните години такива печива са ми рядкост и предимно за останалите, та вече ми е по-трудно да преценявам без по-точни размери.

# 341
  • Sofia
За сега само козуначени кифлички с локум правих. Нямам снимки внучетата ги изядоха. И ММ. Още козунак не съм правила, но ще бъде на Пина или на Пейч. Ще е за Великден, че трябва да спазвам диета без въглехидрати.

# 342
  • In transit
Натка, това са стандартни форми за кекс. Продават ги в Кауфланд, мисля, че са на Факелман или Зенкер. Има ги в бяла ламарина и с тефлоново покритие. Като размери се водят 25 и 30см. Ширината е еднаква - 7см.
Скрит текст:

# 343
Такива ламаринени имах от светлите, но бяха по-малки. И като си ги купувах бяха 2-3 размера такива, не кълва аз на "стандартни" форми ами си питам кое колко е Grinning

# 344
  • Sofia
Такива светли съдове/форми, само еднократните алуминиеви бих ползвала.
Извадих яйцата... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт