Козунаци 2023

  • 65 630
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
  • Мнения: 1 658
Имала съм през времето от показаните-кръгли и правоъгълни.Много бързо ми ръждясаха,много дразнещо Rolling Eyes
Освен това и двата вида ми бяха в три размера и ми беше неудобно за големината/теглото на козунака.Аз искам еднакви.Искам точно тегло.
За момента си взимам от работа, хартиени (работя в пекарна).

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 22:01 от gali-presi

# 346
  • София
  • Мнения: 12 239
От днес, ама го започнах още вчера, че е с много бавно втасване и е само с 3 г мая, ами стана , на вкус е убийствено добър  по идея на прекрасната Ева Тонева - https://evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=article& … adkishi&Itemid=12
Не за първи път приготвям по нейна рецепта, така правих козунак със заквасена сметана, също и с рикота и сладко от вишни, разкошни са и двата модел, а онзи ден пусна този, който показвам в момента, не можах да се стърпя и да не го започна. Мека и пухкава сърцевина с открояващи се конци и хрупкава ,но фина коричка, заслужава си да се разгледа.
КОЗУНАК С РИКОТА - RICOTTA EASTRE BREAD



https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2023/04/ricotta-eastre-bread.html

# 347
  • Мнения: 10 750
От снимката не си личат конците, но съм сигурна, че е вкусен и реално има. Линк към Тонева е безсмислен, тя отдавна не си публикува рецептите, както знаете. Имаше интересни идеи, макар и частично успешни като резултат.
По-добре да гледаме блога на Марчева!

# 348
  • Sofia
  • Мнения: 22 635
Заредих две теста (козуначено и квасно) до външната врата.  Квасното добре, ама козуначеното се надявам да не тръгне да ме търси... Не мога в хладилника да го оставя (навън не става), че рано ще пека и няма кога да го чакам да се отпуска/стопли.

П.П.  Тъй, уверих се, че  не е добро брашното (Екстра СМ 2кг).
Втаса, ама...  Оставих го в коридора до външната врата (около 17 градуса да е) нощес от 24.20ч. до 5.30ч. - за 5 часа  толкова.



Двойно порасна, но определено му трябваше още... беше тегаво (стегнато) за работа. 

А това е на около 7-10 градуса за 8часа.




Ей ги днешните бретцели, подготвени за кутията за у-ще на щерката



Взех от Фантастико брашно "за пица"  СМ и от Лидл 2кг на РС (в момента е по-добро от Екстрата, нищо че с по-малко белтък), а имам и 'за баница" на СМ. 
За Великден това ще е  брашното.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 12:17 от Morena

# 349
  • Мнения: 4 329
Мики, за козунака с шам фъстък каква паста използваш? Убих се да търся, но намирам само крем за мазане, нещо като течен шоколад, но от шам фъстък.

# 350
  • София
  • Мнения: 12 239
От снимката не си личат конците, но съм сигурна, че е вкусен и реално има. Линк към Тонева е безсмислен, тя отдавна не си публикува рецептите, както знаете. Имаше интересни идеи, макар и частично успешни като резултат.
По-добре да гледаме блога на Марчева!
Този линк може да свърши работа към блога на Ева, защото е публикувала и отворени рецепти, така че може и да се погледне. Сега преди празниците публикува няколко отворени рецепти, които аз си записах и ще ги направя една по една, но това ще бъде във времето , тази показаната беше първата,  а за Великден ще правя козунак с маскарпоне и козунак със заквасена сметана, и двата с плънка, но те пак са нейни рецепти, много са добри и изобщо Ева е едно чудо и в кулинарията и във фотографията, но това и е професията на стилист - фотограф и кулинар.

# 351
  • In transit
  • Мнения: 14 333
Мики, за козунака с шам фъстък каква паста използваш? Убих се да търся, но намирам само крем за мазане, нещо като течен шоколад, но от шам фъстък.
Става и с него(крема за мазане), само, че не трябва да добавяш нищо, защото би трябвало да има бял шоколад или какаово масло в него. Аз си я правя, сложила съм линк, но не си разбрала явно. Simple Smile Заповядай рецептата за паста от шамфъстък. Много лесно става, за няколко минути.

# 352
  • Мнения: 10 750
Еее, Марчева, чак пък чудо. От много време не виждам нещо кой знае какво. Фотографии, рецепти... все едно и също от години. Виж например Йоли непрекъснато се развива и прави различни и впечатляващи на външен вид неща. Но там пък към самите рецепти имам резерви. Но да не разводнявам темата.
Всъщност рецептите за козунак са еднотипни с малки вариации.

# 353
  • Sofia
  • Мнения: 22 635
Всъщност рецептите за козунак са еднотипни с малки вариации.
И аз това говоря открай време...

# 354
  • Мнения: 24 766
Е то ако е много различно, няма да му е името козунак а нещо друго. Колко пък да се различават?

# 355
  • Sofia
  • Мнения: 22 635
Е така де. Simple Smile

# 356
  • софия
  • Мнения: 30 846
Как да няма? Веган козунак е ново ниво.
Видях, че се предлага, въпреки че не мога да си представя какъв вкус има и нямам грам подтик да разбера.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 18:23 от zvаnchе

# 357
  • Мнения: 24 766
Е то и кето "козунак" има, ако е там въпросът Grinning Ама е козунак колкото и веган сиренето е сирене.
И това го казвам като човек който се храни основно ВМНВ, не съм против такъв режим, изобщо не съм. Но нещата дето се вписват не бива да им се вика козунаци и хлябове и прочие, защото не са. То дали ще е заместено яйцето или брашното и захарта, все основен продукт липсва и вече е друго.

# 358
  • Мнения: 10 750
Веган, което, пълнозърнест... абсурди някакви. Може да са вкусни, но не са козунак.

# 359
  • Мнения: 3 655
Така, така. А на който не се получат, да турга едно артистично име и да ги пише авторски. Stuck Out Tongue Winking Eye
Де конструиран козунак ала...майстора не звучи зле. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт