Козунаци 2023

  • 65 615
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
  • Мнения: 22 632
Така, така. А на който не се получат, да турга едно артистично име и да ги пише авторски. Stuck Out Tongue Winking Eye
Де конструиран козунак ала...майстора не звучи зле. Grinning
Мдааа, иначе не е интересно. Simple Smile

# 361
  • Мнения: 10 876
Зазмесих един по рецепта на Морена, надявам се да стане, защото местното брашно не е особено подходящо, а не остана време да търся българско или турско. Ако стане ще го удостоя с фотосесия.

# 362
  • Мнения: 1 514
Моля да ми кажете как съхранявате козунаците,така че да не изсъхват?

# 363
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 167
Зазмесих един по рецепта на Морена, надявам се да стане, защото местното брашно не е особено подходящо, а не остана време да търся българско или турско. Ако стане ще го удостоя с фотосесия.
Вчера в Теско освен Алисон имаше още 2-3 вида брашна от ферми и едно за пици с 00. Аз взех от последното, но ще меся с него другата седмица. Тази седмица правих пак с едно фермерско брашно, стана много добре.

# 364
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 661
Аз ги опаковам в стреч  фолио, а като понамалее в торбичка/ плик!

# 365
  • In transit
  • Мнения: 14 332
Моля да ми кажете как съхранявате козунаците,така че да не изсъхват?
В найлонов плик. Добре затворен. Може да го прибереш в хладилник с плика или във фризера, ако имаш място. Така, после, като го извадиш е съвсем мек и пресен.

# 366
  • Мнения: 10 876
Скрит текст:
Зазмесих един по рецепта на Морена, надявам се да стане, защото местното брашно не е особено подходящо, а не остана време да търся българско или турско. Ако стане ще го удостоя с фотосесия.
Вчера в Теско освен Алисон имаше още 2-3 вида брашна от ферми и едно за пици с 00. Аз взех от последното, но ще меся с него другата седмица. Тази седмица правих пак с едно фермерско брашно, стана много добре.
Благодаря сърдечно, ще проверя утре в съседното до нас.х

# 367
  • Мнения: 4 356
G&B  Аз, мога да твърдя, че  съм пробвала почти всички марки  в Теско, Сенсбъри и Морисънс. Всички , които са Strong ще станат, няма значение на коя марка.

# 368
  • Мнения: 10 876
Правих козуначени кифлички със strong на Лидл. Не ми допадна резултата, но децата ги харесаха.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 03:23 от G&B

# 369
  • Бургас / UK
  • Мнения: 1 655
Момичета, искам да омеся тесто и да го замразя за другата седмица. Въпроса ми е кога да го замразя- да втаса, да сплета и замразявам или като го омеся направо да го замразя и другата седмица да го оставя да втаса , да сплета и тн?
Благодаря

# 370
  • Мнения: 10 876
Това се получи с 500г брашно. Единият е с шоколад , а другият - със сушени плодове напоени с ром. Утре/ днес Simple Smile ще пратя ММ да търси по-добро брашно.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 17:56 от G&B

# 371
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 661
Моренка, както писах и преди, правя твоя козунак, защото най-много ни допада на вкуса и искам да те питам нещо.
Купих махлеб и ми се иска да пробвам как става. Колко от него да добавя към една доза от 500 гр. брашно и трябва ли да променям някоя от другите съставки?

# 372
  • Sofia
  • Мнения: 22 632
Момичета, искам да омеся тесто и да го замразя за другата седмица. Въпроса ми е кога да го замразя- да втаса, да сплета и замразявам или като го омеся направо да го замразя и другата седмица да го оставя да втаса , да сплета и тн?
Благодаря
Оставих го да втаса, премесваш и замразяваш. После размразяваш и оформяш, втасва и печеш. Пък ако имаш такова място, може и оформено да замразиш.

Буболина, то е само подправка, добави четвърт, половин или цяла ч.л., въпрос на вкус колко да се усеща.

# 373
  • Мнения: 413
Изпробвах днес рецептата на Morena
Изстива в момента


Хареса ми как се получи.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 16:48 от fifito80

# 374
  • Sofia
  • Мнения: 22 632
Идеално изглежда, fifito80! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт