Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 19

• 47 919
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Те и другите ги слагат изцяло подмускулно, но това не означава, че долната част на мускула не се срязва. д-р Стоянов има клип в инстаграм как прави операция и там обяснява всичко много подробно. До този момент знам само за д-р Стоянов, че не срязва мускула. Това пише и в сайта им:

Та точно този момент искам да го избегна, затова съм се хванала за него като удавник за сламка.
Патенца,това е написано в епикризата.Отпрепариране означава отлепване.

# 526
  • София
Разбирам написаното, но това пак не е това, за което говоря. Става въпрос за срязване на долната част на мускула. Може и да бъркам. Ще говоря с д-р Кънев.

# 527
Какъв е смисълът да се реже мускулът и после да се шие, ако имплантите се поставят изцяло под него?

# 528
  • София
Изгледайте клипа на д-р Стоянов, много подробно го обяснява. Да не кажа някоя тъпотия. Казва, че масово го правят, за да слезе импланта надолу и да се намести в самия джоб, но според него е ненужно.

# 529
  • Варна
Да, днес ми потвърди, че мускул не реже и за него това е много важно.
Преди и той е рязал, но от години не го прави.
Както всичко и това се мени. Може да е сравнително нов метод и тенденция както бях писала по-рано и за секциото без рязане на мускулите.
Отделно и хирурзите са различни.
Ето има и такива, които и на по-голяма птоза слагат директно импланти, а Стоянов го прави единствено на първа степен и то не пак при всички случаи.

# 530
Е, досещате се как се изпълва голяма птоза само с импланти.

# 531
  • София
Как?

# 532
Е, една и съща тема ли да дъвчем?
Ми обяснете си вие, как Стоянов (и не само той) не може без повдигане при птоза, а разни знайни и незнайни могат.
Сега ще взема да излезна негова фенка, а не съм. Но за мен, специално за това е прав.

# 533
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Сега като се замисля,нямам никаква представа как ми е правена операцията.Нямам никаква информация къде и как е рязано.Знам само,че се възстанових много бързо и болки имах,но търпими.
Започвам да си мисля,че и  при мен мускул не е рязан,защото знам,че при рязане на мускули,болката е сериозна и трябва много време докато мускула се възстанови.

Любопитно ми е,особено жените с импланти от няколко години,мислите ли да ги подновявате и пак ли ще ходите при същия лекар?
Моят лекар посъветва подмяна след 10-12г.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 18:24 от Adoralova

# 534
Привет, момичета! Изчетох всичко и съм ви много благодарна - наистина научих много от форума.

Моята история - миналия юни записах час за консултация при д-р Стоянов, която проведох на 6.03 тази година. За съжаление не се бях подготвила грам за прегледа. Докторът каза -290 сс макс, като проблемът е, че имам тубуларен тип бюст и на едната гърда препроъча липофилинг на втори етап (след 6 мес.). След консултацията секретарката ми предложи час за операция - 29.03. Но аз отказах, тъй като това ме шокира - бях психически подготвена за възможна дата за след около 5-6 месеца. Сега така ме е яд! До лятото щях да съм с нови гърди.

Както и да е, записах за 4.07. Но пък се оказа, че точно тогава ми е 1-ви ден на цикъла. Док каза, че ще ме оперира, но 1 седмица трябва да съм с дренажи…

Впоследствие отидох на консултация и при Молов, който предложи 325сс и неговите любими мрежички. Добре, че бяхте вие и вашите споделени мнения и истории, та се отказах напълно от Молов.

Предстои ми консултация и при д-р Хатър, просто за да сверя дали и тя ще предложи липофилинг…ако да, то ще говоря със Стоянов да направи и двете интервенции наведнъж, за да не се подлагам на повторна анестезия толкова скоро след първата.

Много ме е страх да не се получи double bubble…

# 535
Здравей,по-повод това което казваш за размера,бях на 3 консултации,като накрая се спрях на д-р Стоянов,на предишната консултация (няма да споменавам при кого) ми казаха макс 275сс поради същата явно причина както и при теб + липофилинг.
Направиха ми и 3D модел да добия представа,при което на мен ми се стори адски малко и все пак това е процедура,която не правим всеки ден,първо мъки,второ пари.
Прочетох всичко изписано тук и съм благодарна , че всеки споделя опит.☺
Стоянов предложи 350сс , надявам се не станат много малки…😂 и октомври се мятам под ножа.
Така,че направи си още някоя друга консултация и виж кой какво ще каже, забравих да добавя,че Стоянов не каза нищо подобно на предното мнение,нито за липофилинг нито за притеснения на двойна гънка под гърдата.
Успех на теб и на всяка една!🌸

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 14:22 от bubanka

# 536
Според него имам съвсем нормален бюст за след раждане и за фигурата ми, но каза анатомията ти е такава, че дори и с малко качени кг при свалянето им си с птоза, която определи на 2ра степен и съответно съм за реконструкция и после, ако реша импланти, но не и само за импланти директно.
Каза и така мога да сложа, но резултата няма да ти хареса.
Може и 2в1 операция, но не ги предпочита.
За най-добри и трайни рузултати се правят 2 операции и каза за моя радост след първата доста пациентки казват "докторе, вече си харесвам гърдите" и не слагаме импланти.
Изкоментирахме набързо и импланти като обаче каза това не е финално, защото с теб трябва да коментираме реконструкция сега, а не импланти, но говорим ли за тях ти казвам макс 300 кубика.
Ти си висока, но си с фина костна структура, имаш гърди, не е да нямаш, просто си искаш старите и ги искаш да са по-стегнати от сега, но ако решиш и да ги увеличим нищо огромно и фрапантно не бих ти сложил.
Каза, ако решиш да се оперираш и ме послушаш да са 2 операции, а не 1, след резултата на първата ще коментираме вече точни кубики, проекция, вид, но аз имам представа как ще ти рекоструирам гърдите и за това като ориентир ти давам 250-290 кубика. Повече от 300 няма да ти сложа.

Факт е, че не е опрял до моите 10 или 15к, но за това работи в крайна сметка и си оперира.
Имаше варианта да ми сложи и директно импланти и после да се оправям.
Скоро в инстаграма му видях пациентка на друга клиника отишла при него да я оправя точно след такова чудо сътворено от някого.

Извинявай но кога е това скоро понеже той сам каза, че от две години не оперира жени не поставяли при него или в неговата клиника импланти?

# 537
Привет, момичета! Изчетох всичко и съм ви много благодарна - наистина научих много от форума.

Моята история - миналия юни записах час за консултация при д-р Стоянов, която проведох на 6.03 тази година. За съжаление не се бях подготвила грам за прегледа. Докторът каза -290 сс макс, като проблемът е, че имам тубуларен тип бюст и на едната гърда препроъча липофилинг на втори етап (след 6 мес.). След консултацията секретарката ми предложи час за операция - 29.03. Но аз отказах, тъй като това ме шокира - бях психически подготвена за възможна дата за след около 5-6 месеца. Сега така ме е яд! До лятото щях да съм с нови гърди.

Както и да е, записах за 4.07. Но пък се оказа, че точно тогава ми е 1-ви ден на цикъла. Док каза, че ще ме оперира, но 1 седмица трябва да съм с дренажи…

Впоследствие отидох на консултация и при Молов, който предложи 325сс и неговите любими мрежички. Добре, че бяхте вие и вашите споделени мнения и истории, та се отказах напълно от Молов.

Предстои ми консултация и при д-р Хатър, просто за да сверя дали и тя ще предложи липофилинг…ако да, то ще говоря със Стоянов да направи и двете интервенции наведнъж, за да не се подлагам на повторна анестезия толкова скоро след първата.

Много ме е страх да не се получи double bubble…

При такива гърди в повечето случаи се получава една гънка отдолу и изглежда точно като дабъл бабъл. Защото заради тубулозността жлезата е много тясна  и не може да покрие изцяло импланта  отгоре. Затова се прави този липофилинг - да запълни гънката.  Следя в Инстаграм един много добър доктор, австралиец. Той казва, че при тубулозните гърди винаги прави липофилинг, че даже и по 2-3 пъти. Това са трудни гърди за правене.

# 538
  • София
Понеже на мен също д-р Стоянов ми каза ,че не ме съветва да се оперирам ,че съм си добре и сега като чух и това и се замислям наистина защо му е на човек да се отказва от пациентите си и да ги разколебава. Според мен не е защото има достатъчно пари и не му пука дали ще е още някоя. Той определено си обича работата, виждала съм го как реагира като някой не уважава труда му и не си пази гърдите. Странно е

# 539
  • София
Аз не виждам нищо странно. Още повече ми се издига в очите. Това е все едно да отида на фризьор и да ми кажат, че няма нужда да я подстригвам, защото косата ми изглежда добре и аз да се усъмня и да започна да ровя каква ли би била причината, че да не ми вземат парите. Но правилно, в днешно време такива хора като д-р Стоянов, а именно съвестни, почти няма...

Общи условия

Активация на акаунт