Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 19

• 47 788
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Вярно е , нека да ни мислят за прости,ала ще сме хубави!😂
А момичета упойката с интубация ли е,понеже един друг лекар ми каза,че не те интубират само приспиват,а Стоянов забравих да го питам.
Една дама тук беше качила епикриза и пишеше “Интубационна упойка” , а са ме интубирали преди грешно и хич не ми се ще…🤯🙄

Аз май съм най-малка - 24 Joy
Мен ме интубираха, но изобщо не е страшно. После нямах болки в гърлото, както съм чела, че е възможно.

# 646
Как такааа Scream
Не е ли просто иглата с упойка?? Упоявана съм няколко пъти, но винаги е било венозно

# 647
Аз първия път не казах на мм, че съм си боднала ботокс и въобще не разбра. На втория път му казах за да гледам сеир- всяка сутрин ме гледаше отблизо и казваше, че много си личало. Като му съобщих, че не е за първи път, загуби ума и дума😂
За циците не беше много съгласен, ама го съгласих😆

# 648
Аз първия път не казах на мм, че съм си боднала ботокс и въобще не разбра. На втория път му казах за да гледам сеир- всяка сутрин ме гледаше отблизо и казваше, че много си личало. Като му съобщих, че не е за първи път, загуби ума и дума😂
За циците не беше много съгласен, ама го съгласих😆

Мъжете пък като чуят за процедура и си представят,че ще станеш някой “Киликандзер” 😂 те като се боядисаш не разбират камоли за ботокс…😂
За упойката не би трябвало да е с интубационна,защото тя е за дълги операции,такава ни беше на лапароскопия и после ми беше ужасно на гърлото…и ми се повдигаше и от водa🤮

# 649
Отнсно упойката,да,аз бях качила епикриза.Моята операция е с итубация.Не съм обсъждала друг вариянт с доктора,може и да има.Първо ме упоиха и после са ме интубирали.Бях чувала,че после се чувстваш гадно от тръбата дето е била в гърлото ти,но не беше така.Малко ме драскаше гърлото все едно съм настинала.Всеки го усеща по различен начин.За тези,които ги притеснява,могат да го обсъдят предварително на консултацията.

# 650
Явно всеки процедира различно,ето в сайта на Стоянов какво пише.🤩

# 651
И аз бях с венозна упойка, което изобщо не означава, че не те интубират. После кашлях кръв поне 10 дена.

# 652
И аз бях с венозна упойка, което изобщо не означава, че не те интубират. После кашлях кръв поне 10 дена.

😟… четох,че е различно и бях питала специално на една предна консултация и ми казаха,че не е такава упойката , венозната четох е не пълна упойка (която е с интубирането) и аз съм преживявала такава. А може и наистина всеки доктор различно да работи.😕

# 653
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз също бях с венозна анестезия.Приспаха ме още преди да ме закарат в операционната,за което много им благодаря.

Въобще не ме интересува и мен чуждото мнение. Нито тялото е тяхно,нито парите.
И филъри слагам,и цици слагам,и дупе бих си направила(макар да чета и лоши неща за BBL).
Само веднъж се живее,хора.Ако не сега,тогава кога?

Имам 5 татуировки като съжалявам за една от тях. Малка е и мастилото се е размазало с годините,по натам мисля да я махна.

# 654
Аз също бях с венозна анестезия.Приспаха ме още преди да ме закарат в операционната,за което много им благодаря.

Въобще не ме интересува и мен чуждото мнение. Нито тялото е тяхно,нито парите.
И филъри слагам,и цици слагам,и дупе бих си направила(макар да чета и лоши неща за BBL).
Само веднъж се живее,хора.Ако не сега,тогава кога?

Имам 5 татуировки като съжалявам за една от тях. Малка е и мастилото се е размазало с годините,по натам мисля да я махна.

Точно така!😻
Добре го каза!
Дупето можем да го постигнем,с упражнения и храна и по-добре,докъто бомбите никак не стават…😂
Нямам търпение и аз до октомври…само гледам работата на Стоянов и се надявам да имам резултата,който си представям и най-накрая да се чуствам женствена…🙏🏻

# 655
Когато се оперирах, можех да избирам от две упойки, естествено едната беше 4-500лв плюс и аз взех нея, защото оперираните момичета казваха, че е по-лесно поносима. В стаята имаше и друго момиче с по-евтината упойка и тя наистина се чувстваше много по-зле от мен след операцията.
Впоследствие запознати писаха, че всъщност "скъпата" упойка е само 30-40лв по-скъпа, ама като си на зор, кво да праЙш, плащаш я десеторно😆

# 656
Когато се оперирах, можех да избирам от две упойки, естествено едната беше 4-500лв плюс, но аз взех нея, защото оперираните момичета казваха, че е по-лесно поносима. В стаята имаше и друго момиче с по-евтината упойка и тя наистина се чувстваше много по-зле от мен след операцията.
Впоследствие запознати писаха, че всъщност "скъпата" упойка е само 30-40лв по-скъпа, ама като си на зор, кво да праЙш, плащаш😆

Струва ми че ужасно че има такава опция!!! 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

# 657
Е, чак пък ужасно. То и сега по болниците има по-скъпи и по-евтини упойки, консумативи т.н. Кофти е, че умножават ×10, но като те надуе шубето, нямаш избор. Имам и някаква хвърчаща бележка, че съм платила за операцията една трета от реалната сума, която дадох.
Разрових се сега за епикризата, но нищо конкретно не пише за упойката. Ето, на който му се чете древна епикриза😆
Скрит текст:
 ОКОНЧАТЕЛНА ДИАГНОЗА: Micromastia bil.
ОТ АНАМНЕЗАТА: Анамнезата е снета по данни на пациентката. Постъпва за първи път в клиниката.
Съобщава за намаляване на обема на мл. жлези постепенно в годините. Постъпва за увеличаване на
размера им чрез импланти.
МИНАЛИ И ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ИНТЕРВЕНЦИИ: отрича
ОТ СТАТУСА: Видима възраст съответна на паспортната, в добро общо състояние, заема активно положение в леглото, ало- и аутопсихично ориентирана, афебрилна. Кожа и видими лигавици- нормален цвят и тургор за възрастта. Периферни лимфни възли - не се палпират увеличени на достъпните места. Дих. система - чисто везикуларно дишане, двустранно, без прибавени хрипове. Сърд. съд. с-ма - ритмична, нормофреквентна сърдечна дейност. Ps 72мин; RR 120/90 Корем: на нивото на гръдния кош, респираторно подвижен, с мекоеластични стени, палпаторно неболезнен. Черен дроб и
слезка-не се палпират увеличени. Физиологична перисталтика S.R. отр. (-) двустранно.
ЛОКАЛЕН СТАТУС: При оглед се установява асиметрична микромастия със птоза І-II степен в дясно
със стоеж на десен АМК на 1см по ниско от левия, дясната ИМГ на 1см по-ниско от лявата.
Псевдоптоза на лява гърда. Палпаторно без патологични находки. Регионален лимфен басейн:б.о.
ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ: стойности в референтни граници
КОНСУЛТАЦИИ: с кардиолог-без противопоказание за оперативно лечение
ТЕРАПЕВТИЧНА СХЕМА: Взе се решение за оперативно лечение
ХОД НА ЗАБОЛЯВАНЕТО (предоперативно): б.о.
НАСТЪПИЛИ УСЛОЖНЕНИЯ (предоперативно): не
ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ: в норма.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТ ЕТАПНА И ПРЕДОПЕРАТИВНА ЕПИКРИЗА: Касае се за пациентка на 33 г.
с клинични и анамнестични данни за горното заболяване показана за оперативна интервенция в планов
порядък.
ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ: Opеratio N 23-2/or 2011r.
Аугментациоина мамапластика с двустранна имплантация на мамарни протези и десностранна
мастопексия по Пексиото
Под обща анестезия след почистване на оперативното поле с Braunol през субмамарни достъпи на двете
гърди се направиха кожни инцизии. Проникна се до m.pectoralis major и последният се повдигна чрез
частична дезинсерция от гръдната стена и стернума до нивото на горния полюс на ареолата. Оформиха
се ложи за имплантите. Изведе се аксиларно по І редон дренаж, Промивка на тъканите с разтвор на
Браунол и серум. Щателна хемостаза. Поставиха се анатомични импланти субпекторално- 335сс. Периареоларна деепидермизация в дясно с широчина на кожната лента 1 см. Пексия на
ареолата ст Vicryl 4/0 и Prolene 4/0. Послоен шев с Vicryl 2/0 и 3/0 и интрадермален c Prolene- 4/0.
Стери-стрипс. Превръзка . Еластопласт.
Снимах листа с телефон и ми я даде като текст, което е много яко откритие за мен.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 23:22 от Чи лу

# 658
Е, чак пък ужасно. То и сега по болниците има по-скъпи и по-евтини упойки, консумативи т.н. Кофти е, че умножават ×10, но като те надуе шубето, нямаш избор. Имам и някаква хвърчаща бележка, че съм платила за операцията една трета от реалната сума, която дадох.
Разрових се сега за епикризата, но нищо конкретно не пише за упойката. Ето, на който му се чете древна епикриза😆
Скрит текст:
 ОКОНЧАТЕЛНА ДИАГНОЗА: Micromastia bil.
ОТ АНАМНЕЗАТА: Анамнезата е снета по данни на пациентката. Постъпва за първи път в клиниката.
Съобщава за намаляване на обема на мл. жлези постепенно в годините. Постъпва за увеличаване на
размера им чрез импланти.
МИНАЛИ И ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ИНТЕРВЕНЦИИ: отрича
ОТ СТАТУСА: Видима възраст съответна на паспортната, в добро общо състояние, заема активно положение в леглото, ало- и аутопсихично ориентирана, афебрилна. Кожа и видими лигавици- нормален цвят и тургор за възрастта. Периферни лимфни възли - не се палпират увеличени на достъпните места. Дих. система - чисто везикуларно дишане, двустранно, без прибавени хрипове. Сърд. съд. с-ма - ритмична, нормофреквентна сърдечна дейност. Ps 72мин; RR 120/90 Корем: на нивото на гръдния кош, респираторно подвижен, с мекоеластични стени, палпаторно неболезнен. Черен дроб и
слезка-не се палпират увеличени. Физиологична перисталтика S.R. отр. (-) двустранно.
ЛОКАЛЕН СТАТУС: При оглед се установява асиметрична микромастия със птоза І-II степен в дясно
със стоеж на десен АМК на 1см по ниско от левия, дясната ИМГ на 1см по-ниско от лявата.
Псевдоптоза на лява гърда. Палпаторно без патологични находки. Регионален лимфен басейн:б.о.
ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ: стойности в референтни граници
КОНСУЛТАЦИИ: с кардиолог-без противопоказание за оперативно лечение
ТЕРАПЕВТИЧНА СХЕМА: Взе се решение за оперативно лечение
ХОД НА ЗАБОЛЯВАНЕТО (предоперативно): б.о.
НАСТЪПИЛИ УСЛОЖНЕНИЯ (предоперативно): не
ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ: в норма.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТ ЕТАПНА И ПРЕДОПЕРАТИВНА ЕПИКРИЗА: Касае се за пациентка на 33 г.
с клинични и анамнестични данни за горното заболяване показана за оперативна интервенция в планов
порядък.
ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ: Opеratio N 23-2/or 2011r.
Аугментациоина мамапластика с двустранна имплантация на мамарни протези и десностранна
мастопексия по Пексиото
Под обща анестезия след почистване на оперативното поле с Braunol през субмамарни достъпи на двете
гърди се направиха кожни инцизии. Проникна се до m.pectoralis major и последният се повдигна чрез
частична дезинсерция от гръдната стена и стернума до нивото на горния полюс на ареолата. Оформиха
се ложи за имплантите. Изведе се аксиларно по І редон дренаж, Промивка на тъканите с разтвор на
Браунол и серум. Щателна хемостаза. Поставиха се анатомични импланти субпекторално- 335сс. Периареоларна деепидермизация в дясно с широчина на кожната лента 1 см. Пексия на
ареолата ст Vicryl 4/0 и Prolene 4/0. Послоен шев с Vicryl 2/0 и 3/0 и интрадермален c Prolene- 4/0.
Стери-стрипс. Превръзка . Еластопласт.
Снимах листа с телефон и ми я даде като текст, което е много яко откритие за мен.

Коя година се оперира?Явно за туй,че е отдавна е имало схема с упойката😂

# 659
2011. Не знам, дали е схема, предлагаха два варианта, едната се доплащаше. То всъщност и не знам, реално колко е струвала и дали са я умножавали × 10. Някой тогава писа това и го приехме за истина.

Общи условия

Активация на акаунт