Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 30

• 46 900
  • 787
  •   1
Отговори
# 495
Не съм с такова впечатление, и не мисля, че ще се намери..но това е мое виждане.

# 496

и така да е...700 лв не е ли малко за софийски наем? То при мен са толкова двустайните...

Някой стар двустаен с обзавеждане от средата на миналия век в панелен блок в крайните квартали може и да се намери.

Хората търсят в
Овча Купел  1 до метрото да не е много далече.
Хиподрума
Красно село
Лагера
Стрелбище

# 497
Ами Овча Купел и Красно село за мен са крайни квартали Simple Smile Ама може други хора да имат други виждания. Стрелбище, Лагера и Хиподрума, които са един до друг, не са крайни в прекия смисъл, но в някои отношения са по-зле от Младост например, който е краен.

За неграмотността съм съгласен, че не е въпрос само на правопис, това е състояние на духа. Правописът е само следствие, но има и много други следствия от неграмотността.

# 498
  • пустинята Гоби
На Красно село кое точно му е крайното? Или говорите по спомени отпреди 60-70 години?

# 499
Може би се бърка с Красна поляна.

# 500
Красно Село е единственото село с два трамвая (а вече и с метро).
Хич не е крайно, на 3 спирки е от НДК. Както и Лагера. А Хиподрума и Стрелбище са на 2.
По света "краен квартал" е на 15-20 спирки и 2-3 смени с метрото от центъра. При нас мащабите са по-малки, ама все пак.
Точно Младост си е краен квартал, който граничи с Околовръстното.

# 501
  • пустинята Гоби
И Красна поляна не е краен квартал и реално е доста близо до центъра. Там кусурите са други.

# 502
Наистина винаги бъркам Красно Село и Поляна, знам че едното е до Факултета, и мислех, че е Селото.
Да, технически и двете не са краен квартал, но субективно целия онзи район на мен ми се вижда супер далеч. Дори да има метро, трамваи и така нататък.

Докато на Младост "предимството" е не че е близо до центъра, а че с голяма вероятност изобщо няма нужда да ходиш до центъра. Ограден е от две страни с почти-магистрали (Цариградско и Околовръстното), случайно или не около Младост са всички големи бизнес центрове (1. Бизнес парка и района около Гаритидж, 2. Капитал Форт и другите офис сгради по Цариградско, 3. Тех парка също е близо), летището е на един хвърлей разстояние, буквално "караш само направо и си там", лесно се влиза и излиза от града.
Никога не съм живял в Младост и не ми е цел да го защитавам, но ако живеех там, не виждам причина да ме вълнува колко спирки са до НДК.

На фона на това Красните поляни и села са в друга часова зона.

# 503
Е ако ходиш само до Метро на пазар и до Бизнес Парка на работа, сигурно.
Ама ако посещаваш театър, музей, концерт, държавни учреждения, пиеш кафе на Витошка, може да ти е полезно да си близо и до центъра.

# 504
За какъв чеп ми е да пия кафе точно на Витошка???

Работата с държавните учреждения за щастие все повече става възможна по електронен път. Точно тия дни ми трябваше нещо такова и направих всичко с ел. подпис през egov.bg. Между другото за пръв път ползвам тоя сайт и бях приятно изненадан колко читаво е направен.

За театър и музей трябва да се замъкнеш до центъра, да, но това колко често се случва? 2-3-4 пъти в годината? Надали някой си избира локацията на база на това.

# 505
  • София
Е ако ходиш само до Метро на пазар и до Бизнес Парка на работа, сигурно.
Ама ако посещаваш театър, музей, концерт, държавни учреждения, пиеш кафе на Витошка, може да ти е полезно да си близо и до центъра.
За тази работа има метро

# 506
Ами, то и Надежда е на 2-3 спирки с метрото  от Централна гара и на 4-5 спирки от Сердика, но продължават да я смятат за краен квартал.

# 507
  • пустинята Гоби
Ясно, Младост е центъра на вселената, всичко друго е далеч (нищо, че не знаеш къде е), центъра съкс и прочие. Красна поляна всъщност е с доста добра локация и е на пешеходно разстояние от доста ключови места в София, ти няма как да го знаеш, когато не си подаваш носа от квартала. Не, че защитавам квартала, ужасен е в по-голямата си част, да не кажа в цялата, пълно е с цигани и т.н. За мен и Младост е ужас, ама ето, че има хора, за които това е квартал - мечта.

# 508
Има и тема за кварталите в София....https://www.bg-mamma.com/?topic=1546261

# 509
Цитат
За какъв чеп ми е да пия кафе точно на Витошка???
Нали?На мен,че ми е на пешеходно разстояние,заобикалям въпросната улица.Не мога да разбера защо всички искат да живеят далеч от ''гадният център'',а непрекъснато повтарят,че са на 10мин.от центъра.Защо това им е някакво мерило?Wink Също защо през уикенда прииждат от всички краища на ''най-добрият град за живеене'' пак в същият този гаден център?Тогава няма платена зона и не можеш да се разминеш от коли.Защо не си стоят в ''хубавите'' комплекси,или не ходят на разходка от Ман.ли до Красно село примерно,до Лозенец и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт