Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 30

• 46 901
  • 787
  •   1
Отговори
# 480
Цитат
89м2 2ри етаж от 4 от СОБСТВЕНИК. Апартамента се намира на бул. Мария Луйза и ул.Козлодуй, разположен е на втори етаж в самостоятелна сграда с един вход. Състой се от кухня с трапезария, две отделни непреходни стай, голям коридор, складово помещение, баня с тоалетна, отделно помещение за перална и два балкона. Настилките са ламинат а кухнята е с таракот, дограмата е пвц. Във трите стай са монтирани инверторни климатици, топлата вода е на ТЕЦ. Пред сградата е изграден паркинг с безплатно паркиране.

# 481
# 482
Честно казано, като се замисля, ми е все тая нивото на грамотност на продавача. Няма него да вземам вкъщи. Важно ми е да се спогодим и сделката да е добра за мен.
Всичко друго...ми е извън полезрението и подминавам...

# 483
Момичета, не мисля, че неграмотността и правописните грешки в обявите са обект на тази тема.

# 484
Напротив, аз неграмотни не взимам нито за наематели, нито за брокери. Ако ще най-добрата оферта да направят. Единствено изключение са чужденците и хората с увреждания, които пишат с грешки поради причини извън техния контрол.

# 485
Да, не е тема за граматика. Но пък както някои наемодатели проверяват профила на кандидат-наематели във фейс-а и гледат разни неща, така и за мен нивото на грамотност на кандидат-наемателя е важен показател (не единствен, разбира се) дали ще се разбираме, евентуално. Със съответната доза несигурност, разбира се.

Иначе пуснах обявата, за да изкоментираме по-скоро очаквания и наем.

# 486

Иначе пуснах обявата, за да изкоментираме по-скоро очаквания и наем.

Ами аз на твоят пост коментрах точно това....дори не разбрах че е била публикувана с цел да си мерим граматиките. Rolling Eyes

# 487
Аз пък попаднах на брокери, пишещи на руски, предлагащи студио с разтегателен диван с ширина 1.20 и спалня - всичко това в едно помещение около 25 кв.м. с кухненски бокс и маса 75/75 с 2 стола. Рекламираше се като "апартамент с 4 спални места" и беше със сходна наемна цена - 680-700 лв. Та за тия пари това предлагат.

# 488
Напротив, аз неграмотни не взимам нито за наематели, нито за брокери. Ако ще най-добрата оферта да направят. Единствено изключение са чужденците и хората с увреждания, които пишат с грешки поради причини извън техния контрол.

Чудесно! Предполагам, че когато някой грамотен брокер доведе клиент, то подлагате клиента на правописен тест и, ако допусне грешка, го отхвърляте.

# 489
  • Sofia
И без тест, обикновено това се случва. Маниери, диалект, логическо мислене и фактология.

Като видиш някой неадекватен, който не може да върже две разбираеми думи, пак му показваш вратата.

# 490
Не, не подлагам наемателя на правописен тест. Обикновено брокерите ги представят - досега съм имала IT, юристи, строителни инженери, филолози, икономисти. Тези професии и приемът във ВУЗ изискват грамотност на някакво ниво. Отдавам градски жилища в гъсто населени райони и таргетът е такъв.
Разбира се, който желае, може да отдава и на строителни работници. И такова търсене има. Всеки се е сегментирал различно. Иначе аз съм споделяла какви ремонти съм правила след моите висшисти, така че не агитирам никого.
Освен това има достатъчно неграмотни наемодатели и брокери, не мисля, че дискриминирам някого.

# 491
Две спални, хол голям...700 наем, за София....Thinking

В обявата пише две спални ИЛИ хол голям...

# 492
Цитат
Пред сградата е изграден паркинг с безплатно паркиране.
Thinking Там е зелена зона,не знам кой ще изгради безплатен паркинг.

# 493

и така да е...700 лв не е ли малко за софийски наем? То при мен са толкова двустайните...

# 494

и така да е...700 лв не е ли малко за софийски наем? То при мен са толкова двустайните...

Някой стар двустаен с обзавеждане от средата на миналия век в панелен блок в крайните квартали може и да се намери.

Общи условия

Активация на акаунт