Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 30

• 46 880
  • 787
  •   1
Отговори
# 510
  • София
А какво общо има въпроса с темата за отдаване и наемане на имоти?
Явно наемателите са се кротнали, не се местят, не правят поразии и някои се чудят как да поддържат темата.

# 511
Силвърстоун, стара ти информация за зоната. Синя и зелената почиват само в неделя. А уикенда е и двата дни. Изключения са и някакви празници.
Не знам защо си мислех, че има синя и в неделя, ама направи справка в градската мобилност, да не кажа нещо невярно.

# 512
  • София
Някакви промени по цените и търсенето на наемите за последните 2 месеца?
Преди 2 месеца отдадох 3 едностайни за 700.
Но при единия се изнасят наемателите. Заминавали за Германия. Че и искат с 12 дневно предизвестие да минат. Ремонти по колата, самолетни билети. Сякаш аз им взимам повече, когато си ремонтирам колата или пътувам със самолет. (или съм го правил, когато съм купувал и ремонтирал апартамента)

# 513
Влизам само да отбележа, че прекъснах договорът с фирмата за управлението на имота. Всичко звучеше хубаво, като предлагане и ме устройваше. Взех си ключовете, защото за месец и половина не намериха наемател. Подозирам и нямаше да го направят. Става въпрос за боксониера, а те не са сред най-трудно отдаващите се, на добро място (не е център, но комуникативно и близо до центъра), не е луксозно, но прилично, на среден етаж , с паргинг свободен и достъпен, с цена нормална от 600лв беше и ме притискаха да смъкна на 500 после, като казах, че ще се откажа. То никой не искал, идвали изпаднали, а фирми ме побъркаха да ми звънят. За момента ще го спра и изчакам. Много се уморих и изгубих време, пари, нерви. Жалко.

# 514
  • София
Никой не може да ти менажира така, както ти можеш.
Имаше такива фирми още преди години. Никога не са били ефективни.
Ти ако смъкнеш на 500, ще си намериш за 0ла време супер читави хора, дългосрочно и без посредници.

# 515
Фани, вземи Танграта да менажира срещу процент Grinning

# 516
  • София
Срещу 50% мога и да менажирам. Иначе моето време да не е без пари.

# 517
Е аз не казах безплатно...

# 518
На мен не ми е проблем да намеря наематели за цената. То 500лв беше преди 2-3 г. и си вървеше спокойно и с много кандидати. Е..не са били някакви випове, но нормални хора. Проблемът е, че не мога да се занимавам със спметките, наема и т.н. Много неща са ми на главата, уморих се. Отделно и читави да изглеждат някои съм имала проблеми и опитват да минат -неплатени сметки съм напомняла, наема се обаждам аз за уговорка, ((не обичам по банков път да е) Та..имаше си плюсове , отделно пък един отказваше и да излезе, и да плаща преди години. Направо ме е страх вече да давам жилище и да се разправям. Това ми се виждаше добре, плащаш нещо, но поне наем и сметки са платени. Но..не стана.

# 519
Защо не обичаш по банков път? До 5то число ако не видиш наема, напомняш, после гониш. Черно на бяло, чисто всичко. И сметките се следят онлайн.

# 520
  • Бургас
Управление.бг ли е фирмата?

# 521
Защо не обичаш по банков път? До 5то число ако не видиш наема, напомняш, после гониш. Черно на бяло, чисто всичко. И сметките се следят онлайн.

Болднатото понякога се закучва.

# 522
Танграта, едностайни имаш предвид всичко в едно помещение ли или кухньохол и спалня (едноспален)?

# 523
  • София
Всичко в едно, разбира се.
Спалня отделно ми е 800 и според мен цената е занижена със 100-150лв.

# 524
  • София

Не се ли досещаш защо не иска по банков път.
Гоненето не всеки го може.
Но и отдаването на имоти има рискове, загуби.
Няма как само да лапаш.

Общи условия

Активация на акаунт