Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 30

• 46 865
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
Е тия хора наред ли са? За половин наем, т.е. 425 лева, от които половината вероятно остава за шефа на агенцията, да търчат из града и да телефонират като луди цяла седмица?
Да вземат да продадат нещо и да изкарат по-сериозно възнаграждение, нали имотите се харчели като топъл хляб.

# 541
Здравейте,

Дойде ред и аз да питам: 120 кв.м. тухлен, добър етаж, асансьор,
 наистина идеален център, обзаведен, уреди - висок клас, нов ремонт, две тоалетни с душ, едната нормално голяма, другата - по-малка, метални външни щори, южен, добра гледка - каква наемна цена да му искам ?
 В момента е за ниска цена, т,к, беше стар договор.
Наемателят ми отговаря, че имало криза, никой не купувал, т.к. нямало на кого да се отдава и пр. байки и легенди.
За каква цена да го пусна в обявите, чудя се.

# 542
В идеален център имаше обяви до преди 1-2 мес. на подобни имоти от 1200 до 1800 евро, но така без снимки е трудно да се каже, защото е много субективно.
Ориентирайте се по обявите, може да се добие добра представа. Ако мястото е топ в някоя емблематична сграда и повече ще бъде.

# 543
Не е  историческа сградата, нито е паметник на културата.
Не намирам сравними предложения.

# 544
  • София
Ето за 1300Е с гледка към НДК.
https://m.imot.bg/details/2d168422762792301
Съпоставими параметри. Добре ремонтиран, без да е лукс самото обзавеждане.

Има и един за 900Е с по-старо обзавеждане с гледка към Кристал.
https://m.imot.bg/details/2d168429998620185

Много е важно обзавеждането дали хваща окото.

# 545
Точно, защото "никой не купува", интересът би следвало да е  към наемите, защото някъде трябва да се живее все пак. А за кризата - за едни е, за други - не. Всеки търси за клиенти такива, които не са в криза.

# 546
Ето за 1300Е с гледка към НДК.
https://m.imot.bg/details/2d168422762792301
Съпоставими параметри. Добре ремонтиран, без да е лукс самото обзавеждане.
Без да е лукс, ама в обявата пише супер-дупер мега дизайнерско луксозно обзавеждане. И като видях климатици Беко, уреди Нео и телевизор Санг, и ме напуши смях. Отделно мебели и посуда от Икеа.

Замисълът е бил добър, но са се изциганили при реализацията. Не може при наем 1300 евро, особено ако искаш и 2 наема депозит (не знам дали е така, но няма да се изненадам), да туриш такъв клас уреди. Те всичките уреди заедно струват по-малко от депозита.

# 547
Ми те ако бяха супер най, наемът щеше да е по-висок. И депозитът не се определя от марката уреди, а спрямо наема. Или Вие смятате, че ще им останат пари ако им изпочупят мебели и уреди? Ми те и "евтините" станаха скъпи.
Освен това какво покрива повредени стени, настилки, неплатени сметки, мръсотия?
Той, депозитът, се слага и за респект,  с идеята, че колкото повече имаш да взимаш - повече пазиш.

Описанията иначе си пишат както дойде, това е без коментар....

# 548
Е колко по-висок...5 бона ли...

# 549
Защо пък 5? +200-300-400 евро на месец. Такива имоти дизайнерски обзаведени съм виждала и за 1800-1900 € да се отдават. Просто има хора, които ги устройва подобен наем, все пак имотите са в центъра на столицата, колкото и високи да изглеждат за някого тези цени, не значи че са непосилни за други и безумни.

# 550
  • София
В Гендович е толкова, 5 бона и малко. Отдава се апартамент на последния етаж.

Слаши, не коментирам представянето в обявата, както виждаш, моята преценка е друга - лукс не е. Само опитах да намеря наистина хубави локации със сходна квадратура, за да помогна на Deborana.

Според мен дали климатикът е Беко или Gree или нещо си там, не би повлияло толкова на цената, колкото дали хваща окото обзавеждането. Дори самото обзавеждане да не е скъпо.

# 551
  • sofia
Единствената ми забележка към примерния апартамент са малкия хладилник и плитката мивка в кухнята.
В центъра няма евтино, трябва да е много зле на битово ниво, за да е по- нисък наема.

# 552
И аз мисля че на този локацията, а не марката уреди, му определя цената.

# 553
  • пустинята Гоби
Градинката на Кристал е топ локация. Хем е идеален център, хем там няма огромния човекопоток на Витошка. Глетката през прозореца е страхотна. Дори и с вехтото обзавеждане апартамента е много привлекателен за мен. Другият понеже се намира на мега шумно място е с подобен по-скъп ремонт. Интерено кой ще го наеме, на Витошка е лудница, но пък може да не е в пешеходната зона, а спалните гледат навътре вероятно. Малко локация с две остриета е това, аз не бих се люпнала да живея на оживен булевард, ако ще бюджета да ми е неограничен, а уредите извънземни. По принцип офиси има повече из центъра, ама явно и тази бизнес ниша позалезе. За Airbnb би бил идеален този апартамент, но доходността с този наем ще е по-ниска.

# 554
Уредите и мебелите ми са хубави. Този изглежда не особено функционален с тези открити етажерки и пр., евтино е направен.
Искам да не е максималния възможен наем, за да остане наемателят по-дълго и спокойно, но не и този нисък, какъвто е в момента.

Общи условия

Активация на акаунт