Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 30

• 46 857
  • 787
  •   1
Отговори
# 570
Понякога се случва нещо като екстериториалност в квартала Simple Smile Група от сгради с високо качество, съответно с коренно различен контингент, оформя се нещо като балон в квартала.

Щом хората търсят точно в Дружба и са харесали този имот в тази сграда, сигурно имат сериозни причини.

# 571
  • София
Тази сграда е точно между двете Дружби, вдясно (източно) от Стъкления светофар. Достатъчно близо до Цариградско, за да е мръсен въздуха, отделно е в ниското. Нещо като онзи нов комплекс до Орландовските гробища.

# 572
Шарки, какво е стъкленият светофар? Любопитно звучи Simple Smile)) може ли да покажеш?

# 573
Не бих го сравнила с Орландовци изобщо, всъщност всякакви сгради в близост до гробища са ми..😩 а тоя там дори с гледка.

Нито със СГ.

Както вече беше казано, тази част на Дружба не е типична дружба всъщност. Освен това около летището има много офиси- на 1 спирка метро, бързо се излиза на цариградско ако си с кола..
Иначе и аз не знам какъв е тоя светофар:-)

# 574
Здравейте, мои роднини са в процес на търсене на тристаен апартамент в Дружба, много им харесва ето този конкретно - https://www.luximmo.bg/bulgaria/oblast-sofia/sofiya/luksozni-imo … aem-v-sofiya.html
Според вас цената нормална ли е за този район?
Благодаря!
Екстра е. Улици с прилични размери, магазини с прилични размери, нова сграда, имаш паркомясто, не е претоварено с обзавеждане, за човек който идентифицира свободата си със свобода на придвижване е чудесен. Аз гледах преди време в тази сграда, ако не беше и същото жилище и се бях навил да го наема, но взех в центъра само заради това че имаше паркомясто и гараж. По-скоро съжалявам, теснотията по улиците, заобикалянията понеже еднопосочни, и постоянните случаи на паркирания пред гаража от нямане на място ме изнервят. Сега бих го наел дружбенския без да се замислям.

# 575
  • София
https://maps.app.goo.gl/tWTqksX6qfhwX4FV8?g_st=ic

Това кръстовище. Народното творчество го е кръстило “Стъклен” заради потрошените стопове и фарове за спиращите в предната кола “летящи елементарни частици”.

# 576
Споменахте за снобизъм и Дружба. Напротив - никой сноб не би взел в Дружба, а робувайки на предразсъдъци, ще вземе в Център, Докторски, Медицинска академия.
В тази сграда имаш всичко ново, широки булеварди за каране, метро, което бързо стига до Летище, Бизнес парк, Кепитъл форт и център.
Директно на изхода за Пловдив и морето.
Не че бих дала такава наемна цена, но ако трябва да избирам някоя стара сграда в центъра и това в Дружба на еднаква цена, и пътувам често по горепосочените дестинации, Дружба ми е оферта. Но според мен има прекалено много луксозни имоти и не знам колко време стоят празни. В моето обкръжение дори и ипотечна вноска 890 евро се струва огромна, камо ли за наем.

# 577
Aaaa това ли било. Не знам кой гений го е изобретил. Особено левия завой ако идваш по Ц.Лазаров откъм..да кажем Слатина, е потресаващ. Пускат ти зелено и след 3 метра спираш на една страна на следващото червено Simple Smile)))

# 578
  • София
Някой гений от Дружба, естествено Simple Smile.

# 579
Не знам, като гледам в имот-бе-ге-то, струва ми се, че доста са се вдигнали наемите. Не съм сигурна колко са истински тези обяви, разбира се.

# 580
От това, което пишат потребители, които отдават, дори само през последната седмица, явно се вдигат. При това сега е умрял период за наемане. Есента ще бъде интересно.

# 581
Във Варна сега има голямо търсене, на есен също.
Да попитам някой отдавал ли е на украинци? Може ли мнение? Че съм се договорила с едни, с два депозита, другата седмица трябва подпишем, дали са ми капаро. До сега точно 1 година бе отдаден на руснаци, случих на наематели, все едно не е живяно сега като ходих с желаещи за оглед. Малко ме е страх на чужденци, че и едни слухове се носят, но си мисля, че просто брокерите си подливат вода, че украинските граждани са ги хванали рускоговорящи брокери от новодошлите/бесарабски българи и им завземат от пазара хич да не е. Някой мнения има ли? Или е на късмет?

# 582
  • София
Ние изкарахме страхотен късмет. Таткото е високо равнище ИТ, майката е интериорен дизайнер, дъщеричката е учила в МГ в Одеса, тук в София я записахме в АК в международната програма, след изпити по АЕ и МАТ. Детето е много щастливо,  а те ще останат в БГ поне до дипломирането ѝ. Невероятно свестни и чисти.

# 583
  • София
Благодаря ви за коментарите! Ще ги предам.
Хората не са много наясно с този район, живели са до момента около Плиска, за тях е важно, че метрото е на много близко разстояние, а и има спирка на ГТ пред сградата. Имат ученик, който учи в Гео Милев, и ще пътува сам. Търсили са в Гео Милев, но до момента не могат да намерят нещо сходно на този апартамент в Дружба.

# 584
Здравейте,
Може ли някой да ми изпрати бланка за договор за наем?
Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт