Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 2)

• 61 629
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Най-после съм гледала всички филми от анкетата. Само един не съм - игра на доверие, но нямам и такова намерение.

Гласувах за В сърцето на машината, Група Жигули, Васил, Източни пиеси, Блаженият, Чужденецът, Шменти Капели, Жълт олеандър (готина черна комедия), Диви и щастливи, Чичо Коледа.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 09:37 от T.Valcheva

# 151
  • София
В неделя гледах "Игра на доверие" и много ми хареса. След малко ще ги разгледам и ще гласувам.

# 152
Голям брой от съвременните български филми се режисирани в театрален стил, сиреч актьорите декламират с патос.  Онзи ден по телевизията даваха един, но му изтървах началото и заглавието. Играеха: Никито Илиев, Башар, Евелин Костова, Орлин, Бойко
Декламираха като за световно.  Кой беше тоя филм?

# 153
Голям брой от съвременните български филми се режисирани в театрален стил, сиреч актьорите декламират с патос.  Онзи ден по телевизията даваха един, но му изтървах началото и заглавието. Играеха: Никито Илиев, Башар, Евелин Костова, Орлин, Бойко
Декламираха като за световно.  Кой беше тоя филм?
Завръщане 2?

# 154
  • София
Май "Завръщане" 1 беше, ама все тая. Grinning
Аз гласувха за 11 филма, повече съм гледала, но тези ми харесват най-много. Обаче има и много, които чувам за пръв път.

# 155
  • in Wonderland
По- голяма част от филмите не съм гледала, но все пак гласувах за тези, които съм и са ми харесали.

Недоумявам интереса към филма Бай Иван. Не съм го гледала, но съм засичала въпросните в ютуб и едвам ги изтрайвам- диалект брутален ( вероятно търсен ефект/дефект), плоски и тъпи шеги, лошо снимани.

Дяволо, вероятно неволно, но да отбележа, че има допусната грешка в името на филма Шекспир, като улично куче (написал си име)  Simple Smile

# 156
  • София
Гледала съм и двете части на Бай Иван- филмът. Първата беше доста прилична и си се посмяхме (режисьор е бил човек извън екипа). Втората част е правена изцяло от хората, които създават клипчетата за youtube и си личи- изключително слаб и неприятен за гледане филм.
За протокола - тук в анкетата не съм гласувала за него.

# 157
Анкетата е много интересна, макар че периодът е малко дълъг, и обхваща филми, снимани при различни обстоятелства. Например при снимането на "Сезонът на канарчетата" е впрегнат целия възможен финансов и интелектуален ресурс на държавата към момента - вижте кой участва в екипа, актьорския състав, финансирането, локациите. В същото време един "Урок" е изцяло частен проект, без нито лев държавно финансиране.
Гледам всички български филми, така че нямам непознати заглавия в списъка. И въпреки че доста от филмите са ме докоснали и са ми харесали по някаква субективна причина, гласувах само за четири, които смятам за наистина високо ниво не само "като за български". И това са: Love.net, Събирачът на трупове, Маймуна, В сърцето на машината.
"Бай Иван" е невероятна халтура. Останах много неприятно изненадана от факта, че на среща с екипа бяха предимно майки с деца между 7-12 години - знаеха цели диалози от филма, задаваха въпроси, вълнуваха се. Чудех се кой го гледа този филм, но не очаквах че са деца, а още повече, че родителите толерират такъв тип "хумор" Pensive

# 158
  • София
Лелее, поне две дами написаха, че са изгледали всичките филми от списъка. Аз не съм, а съм гледал повечето. Значи има и по-големи кино маницаи от мен. Супер. 😊

~ Dee_Dee ~,
Дам, ама не мога да редактирам, уви. 😳

АнаИва,
Популярен е заради ютюб и тик ток. За съжаление децата в момента това гледат. Яко социални мрежи и кратки скечове в тик ток по 1 мин. Иначе ако е повече от 1 минута действието ще умрат много мозъчни гънки... А и хората нямат много време. Пак са виновни социалните мрежи. Твърде много снимки за разглеждане и лайкове за раздаване и рифрешват през час/два, а може и по-често. И няма време за 'дълго съдържание'
То за това и 'шортс ютюб' стават все по-популярни, това е заради тик тока.

# 159
  • да има едно лесно - на мотора
Гласувах, но ми липсват филми като " Завръщане 1", "Завръщане 2", "Дъвка за балончета ", "Доза щастие"

# 160
Лелее, поне две дами написаха, че са изгледали всичките филми от списъка. Аз не съм, а съм гледал повечето. Значи има и по-големи кино маницаи от мен. Супер. 😊
Освен от чиста фенщина, гледам и до някаква степен от професионален интерес Wink  Игралните филми гледам целите, дори и най-досадните, а за сериалите си имам система, напоследък обаче рядко давам шанс след втори епизод Frowning1

АнаИва,
Популярен е заради ютюб и тик ток. За съжаление децата в момента това гледат. Яко социални мрежи и кратки скечове в тик ток по 1 мин. Иначе ако е повече от 1 минута действието ще умрат много мозъчни гънки... А и хората нямат много време. Пак са виновни социалните мрежи. Твърде много снимки за разглеждане и лайкове за раздаване и рифрешват през час/два, а може и по-често. И няма време за 'дълго съдържание'
То за това и 'шортс ютюб' стават все по-популярни, това е заради тик тока.
Аз разбирам причините защо децата го гледат, но не разбирам защо родителите го одобряват и толерират. Все пак това са малки деца (повечето бяха 7-12, и бяха там с майките си), и би трябвало да имат достъп само до контролирано съдържание. Но това е съвсем друга тема, да не разводняваме тази.

# 161
  • София
О, да "Дъвка за балончета" и "Доза щастие" също ми харесаха много.

# 162
  • в 1001-та нощ
"Дъвка за балончета" е много хубав 👌

# 163
  • София
Добавил съм Завръщане, Дъвка за балончета и Доза щастие. И трите са много хубави. Не знам как така съм ги пропуснал, тц тц. Е, няма начин, винаги ще има пропуски. В съседната обща филмова тема 10 човека пускат предложения от дни и накрая пак нещо липсва...
А този Завръщане бях убеден, че го има даже и два пъти проверявах анкетата. Grinning

Лошото сега е, че който иска да гласува за тях трябва да си изтрие гласовете и да гласува отново. Това не е проблем и отнема секунди, но практиката показва, че повечето хора не го правят...

# 164
Дадох 10 гласа в анкетата. Всички са сред фаворитите на мнозинството. Но за големият фаворит "Голата истина" нищо не знам. Има ли го някъде?

Общи условия

Активация на акаунт