Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 2)

• 62 609
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Двама психотерапевти, бившо семейство, в ролите Пенко Господинов и Анна Пападопулу.
Участват и много известни имена сред второстепенните. Ще има, явно, и криминален елемент. Гледам от една от снимките героят на Боян Младенов гледа много зло.
Всяка серия, ще е от 12 епизода, ще се занимава с различна история.
Създателите са същите като на Порталът, същият и продуцент: Мирамар, НФЦ и бНТ.

# 586
  • Галифрей
Снощи, в първата вечер на Фестивала на новото българско кино, гледах
Защото обичам лошото време“,. Много ми хареса! Не исках да свършва! Припознах себе си и свои близки в героите на Неда Спасова и Владо Михайлов,! Радвам се, че не подминах този филм❣
Така истински, неподправено искрен, здраво стъпил на земята... Пестелив на  
изразни средства, немноголюден, немногословен, но въздействащ и казващ важни неща. Едновременно мъдър и закачлив

Беше много приятна срещата с режисьорката/сценаристката и продуцента - смислени млади хора!Приятно впечатление ми направи и публиката с реакциите си и интелигентно формулираните си и зададени въпроси.
Беше трогателно да чуя от режисьорката споделеното от нея за красивите български песни, вплетени е сюжета - при представяне на неин късометражен проект, се срещат с Б. Карадимчев, който й споделя желанието си да напише музиката към първата й дългометражна творба. Когато правят филма, Карадимчев вече го няма и тя решава да спази желанието му и "обещанието" си.... Така стига до песните с красивите текстове на Ал.Петров...
Беше много ободряващо и оптимистично преживяване за мен тази среща! А сцената във филма сред тревите, с повтарящото се: 6*7;6*7;6*7.... много въздействаща и тъжна.... Залата притихна...
Гледайте, хора! За мен самата стилистика на филма беше изненада, с оглед на младостта на авторката. Впрочем тя сподели. , че камерността и немноголюдието са били търсени...
Да не пропусна колко ме изненада и хареса Б. Пунчева- възрастта й стои добре, ореол на мъдра ироничност и дистанцирано спокойствие излъчваше.
Относно местата на снимки- споделиха, че благодарение магията на киното море и среден Балкан са се слели в образа на въображаемото морско местенце. Къщите на двамата герои и прословутия ХОРЕМАГ били в планината...
Зачекнат с положителен знак беше и въпросът с доброто озвучаване и бяха казани добри думи от Реж. както за дикцията на самите актьори , така и за отличната работа на звукаря- дори разговорите в автомобила в движение, под звуците на дъждовална машина, са били записани на терен и след това "изчистени" от паразитните шумове на капките върху увитата с найлони външна камера, снимаща през отворения прозорец и под "дъжда,"...

Радвам се че ти хареса ❤ И аз го гледах през  пролетта и направо се влюбих ❤❤ Искам  пак да го гледам, за сега вече не го дават в кината  😭 само в някой малки градове. Казаха, че пак ще пускат специални прожекции. Ще им следа страницата в фб за дати. Сякаш филмът беше написан специално за Владо и Неда. Гледах само един път и като пиша си спомням кадрите и красивата музика. Нямам търпение да го пуснат онлайн да си го гледам колкото пъти си искам ❤

# 587
  • Бургас
Да, режисьорката сподели, че не е имала никакви съмнения, кои ще са главните актьори. Дори каза, че Владо и Неда са предложили да се направят проби и с други колеги, за да е сигурна в решението си, но тя не е пожелала. Искала е точно тях- след като е изгледала преди това доста филми с наши актьори от последните години.
Сподели също, че с Владо имат заснет още един филм, който предстои да излезе, но не каза име или срок...

# 588
  • Галифрей
Идеален избор е направила. Радвам се че е избрала точно тях. Аз след като изгледах филма,  после гледах Влади подкаст в Киноспирка където обесняваше,че са ползвали личната вила на режиьорката. Създава един домашен уют ❤ Декорите,малкото магазинче,дъжда,морето. Романтично и красиво. Хареса ми връзката между Борис и Ирина.
Филмът на Владо е с Валери Йорданов, Александър Алексиев. До колкото си спомням, те снимаха заедно.
Аз имах честа да срещна Владо и той хвана моята ръка и ми каза прекрасни мили думи. Много човечен,красив, много мил и нежен човек.

# 589
За Влади Михайлов или само хубави думи или нищо , 😁😁 като човек който също е имал честта да го срещне мога да кажа че е много харизматичен , готин , добродушен и земен , бях на постановката им със Йоанна Темелкова  не веднъж а два пъти , и от  Йоанна  съм останала със много хубави впечатления , мога да кажа че са уникален тандем !! А постановката мога до я опиша като палитра от емоция !! Химията им извън сериала е още по силна и голяма !! Препоръчвам с две ръце за тези който не са ходили да я гледат и са фенове на Влади и Йоанна !! Иначе Ди и аз чакам като теб " Оста на Живота " предполагам че тази година, или най късно другата вече  да го пуснат !! Убедена съм че Влади ще се справи и със тази роля , мога да го определя като " "Хамелеон" , съвкупност от визия и талант и то многоброен.  😊💓💓

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 10:06 от Жасмина 94

# 590
Аз запален фен на всички бг филми нямах достъп тази пролет до кино и изпуснах Защото обичам лошото време
Къде мога да го гледам?
Някой знае ли какво стана с този сериал в който участва Рачков :Всичко за сина ми?

# 591
Някой има ли повече информация за филма на Ивайло Пенчев "Рожден ден"!?
Само знам, че снимките са приключили вече, и, че Антон Радичев ще е в главната роля, а София Бобчева в една от епизодичните. (Толкова се надявах да не участва, ама явно му е слабост на режисьора. Безкрайно неприятна ми е.)

# 592
  • Галифрей
Аз запален фен на всички бг филми нямах достъп тази пролет до кино и изпуснах Защото обичам лошото време
Къде мога да го гледам?
Някой знае ли какво стана с този сериал в който участва Рачков :Всичко за сина ми?

Ще има в София, на 7 юли, неделя, от 21 ч. в парк „Тинтява“ (градинката на КАТ) в район „Изгрев“специална  прожекция на открито на „Защото обичам лошото време“.
Сега пускат прожекции и в по малки градове и села.
Иска ми се да го пуснат онлайн да може всички да го гледат

А за сериала на Рачков, тръгва тази есен по БНТ

# 593
Аз лично чакам на кино,  "Гунди " и "Оста На Живота " , тази година не съм ходила на кино , не само да гледам българско кино , но ходих на театър,  😊😊 но тези филми, ни ми се иска да ги пропускам,  обещаха нещо невиждано , 😊😊 което подсили любопитството ми още повече !! 😊😊 Сериалът с Рачков иначе сигурно скоро ще обяват дата,  следя профила му, и би трябвало да съобщат и в социалните мрежи .. Сигурно ще бъде интересен . 😊😊  За "Гунди" изборът за актьор са уцелили право в десетката. 

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 11:04 от Жасмина 94

# 594
  • София
Тази година и аз съм гледала много малко филми на кино, единственият филм, който ми хареса беше български, а именно - "Чума".

# 595
  • Галифрей
И аз чакам с нетърпение “Гунди” те продават билети за примиерата му която ще е в зала Арена София. Среща с актьорите и екипа. Ще го прожектират и коментират ❤  Тръгва по кината от 18 октомври .
А аз много харесвам Павел Иванов той е прекрасен и толкова талантлив. 😍❤

# 596
И аз чакам с нетърпение “Гунди” те продават билети за примиерата му която ще е в зала Арена София. Среща с актьорите и екипа. Ще го прожектират и коментират ❤  Тръгва по кината от 18 октомври .
Ще бъде готино !! Но 90 лева  не са ли много ?? До колкото разбрах , толкова ще бъдат за Арена София !! Иначе Павел Иванов  е много харизматичен,  и като актьор и доста добър !! Някой от вас гледал ли е постановката "Един мъж не стига " ?? Той участва в нея , заедно със Кръстьо Лафазанов , един много мой любим комедиен актьор !! Освен това съм израснала с неговият глас , той озвучаваше "Шрек " и Веселин Калановски също .. 😊😊

# 597
  • София
Тъкмо писах преди малко в друга тема, че "Петък вечер", което е също с негово участие, е едно от най-слабите представления, които съм гледала някога.

# 598
  • Галифрей
И аз чакам с нетърпение “Гунди” те продават билети за примиерата му която ще е в зала Арена София. Среща с актьорите и екипа. Ще го прожектират и коментират ❤  Тръгва по кината от 18 октомври .
Ще бъде готино !! Но 90 лева  не са ли много ?? До колкото разбрах , толкова ще бъдат за Арена София !! Иначе Павел Иванов  е много харизматичен,  и като актьор и доста добър !! Някой от вас гледал ли е постановката "Един мъж не стига " ?? Той участва в нея , заедно със Кръстьо Лафазанов , един много мой любим комедиен актьор !! Освен това съм израснала с неговият глас , той озвучаваше "Шрек " и Веселин Калановски също .. 😊😊

Гледала съм “ Един мъж не стига” толкова много се смях,че чак ме заболя корема и се просълзих от смях. Тази френска пиеса в страхотна и тяхната химия сякаш са баща и син ❤ Не знам как Павел сдържаше смеха си,  гледах го през цялото време но по едно време леко се засмя което беше част от образа му. Уникална са! Трябва да си много добър артист да контролираш смеха си най-вече в театъра. Кръстьо е легенда 🌹
Надявам се да пуснат пиесата отново след няколко месеца. Заслужава си.

# 599

Гледала съм “ Един мъж не стига” толкова много се смях,че чак ме заболя корема и се просълзих от смях. Тази френска пиеса в страхотна и тяхната химия сякаш са баща и син ❤ Не знам как Павел сдържаше смеха си,  гледах го през цялото време но по едно време леко се засмя което беше част от образа му. Уникална са! Трябва да си много добър артист да контролираш смеха си най-вече в театъра. Кръстьо е легенда 🌹
Надявам се да пуснат пиесата отново след няколко месеца. Заслужава си.
Супер Ди !! Определено мисля да я гледам .. 🥰😘🥰

Общи условия

Активация на акаунт