Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 2)

• 62 617
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Аз не харесвам “ Време Разделно” много гаден филм ми се вижда. Не обичам такива филми действат ми зле.

Хубави са и силни “ Отклонение” и “ Лавина” ❤ по Блага Димитрова. Любима моя писателка.

За мен филмът “Лавина” един от най-силните,емоциални филми които съм гледала. И там имаше най-страстна хубава любовна сцена в бг киното. Толкова много неща има,  че даже се изненадвам, че са го пуснали.
Лавина не съм го гледала !! Но съм чувала не един път че е хубав !! "Всичко е любов " също ми е един от любимите филми " Вчера " също много ми допада .. 😊😊 "Време Разделно " наистина не е за всеки .. 😊😊

# 616
Георги Костов е режисьор на Пулсът на танца, не Ники Илиев. Предпочитам филм на Ники Илиев пред такъв на Георги Костов.  Останалото е пепел, Опърничавите тнт една огромна претенция и нищо повече.

# 617
  • Галифрей
Жасмина гледай го  филмът е класика и ако искаш прочети книгата. Пак са играли заедно Иван Иванов и Ваня Цветкова. ❤
Историята е по истински случай група алпинисти отиват на поход и само малко от тях оцеляват. Всеки от тях му се стоварва собствената лавина, че да оценяваме нещата сега а не след като ги изгубим. И тн. различни човешки истории.
Напомня ми също на историята на Людмил Янков,който е тръгвал да спасява Христо Проданов ( това е първият българин изкачил Еверест) без кислород.

# 618
Жасмина гледай го  филмът е класика и ако искаш прочети книгата. Пак са играли заедно Иван Иванов и Ваня Цветкова. ❤
Историята е по истински случай група алпинисти отиват на поход и само малко от тях оцеляват. Всеки от тях му се стоварва собствената лавина, че да оценяваме нещата сега а не след като ги изгубим. И тн. различни човешки истории.
Напомня ми също на историята на Людмил Янков,който е тръгвал да спасява Христо Проданов ( това е първият българин изкачил Еверест) без кислород.
Благодаря за Информацията Ди !! Определено ще седна да гледам "Лавина " тези дни . 😘😘 А за режисьорите , предпочитам всеки друг пред Максим Гинчев !! Особено след гаврата със " Левски " и "Ботев "  !! Този човек не трябва да носи такова прозвище .. 😕😕

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 20:23 от Жасмина 94

# 619
  • Галифрей
Той и неговият син да седят далеч от камерите.

Такъм като гледаш “ Лавина” малко ще  се разхладиш в тая жега 😁❤

Гледала ли “ Като за последно” ? От преди 4 години е. Много миличък филм и смешен 😘 Мария Бакалова е страхотна, не знам защо толкова я хейтват само,защото е участвала в няколко Холивуд продукции и първата българка номинира за Оскар?

# 620
Аз не я "хейтя", но не я намирам особено талантлива. С една равна интонация, сякаш рецитира. В Борат беше без разлика, мислех, че ще е различно, но не би. Само заради нея гледах филма с надеждата да я захаресвам поне малко. Разбирам му хумора на Саша Барон Коен, но ми идва в повече.
Скоро заснеха един филм с нея Mayday, в главната роля ще е. Ще го гледам, нали Райън Рейнолдс участва, ще я преглътна някак си.

# 621
Той и неговият син да седят далеч от камерите.

Такъм като гледаш “ Лавина” малко ще  се разхладиш в тая жега 😁❤

Гледала ли “ Като за последно” ? От преди 4 години е. Много миличък филм и смешен 😘 Мария Бакалова е страхотна, не знам защо толкова я хейтват само,защото е участвала в няколко Холивуд продукции и първата българка номинира за Оскар?
За жегите даже не ми се и говори !! 😁😁😁  Мария Бакалова ми е симпатична !! Много сладко и възпитано момиче !! И да не забравя че не се е самозабравила !! Тя и Димитър Маринов са нашата гордост !! Може би и ще са последните хора стъпили на червеният килим ( дай боже да имаме още такива поводи за гордост , и филм който да ни спечели Оскар ) Ще гледам филма "Лавина" задължително !! Но за сега отново гледам Игра на тронове .. 😊😊😍😘😘

# 622
Жасмина гледай го  филмът е класика и ако искаш прочети книгата. Пак са играли заедно Иван Иванов и Ваня Цветкова. ❤
Историята е по истински случай група алпинисти отиват на поход и само малко от тях оцеляват.

Ето една кратка статия за истинския случай.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0% … D0%B4%D0%B8%D1%8F
При изкачване на връх Мальовица, по зимния маршрут (зимните маршрути се обозначават с колове боядисани в жълто и черно, а летните - с "марки"  10х10см състоящи се от 3 ивици - две бели, по една отгоре и отдолу и една цветна посредата. Обикновено маршрутите минаващи по планинско било са с червена ивица) се минава покрай паметната плоча на загиналите, наричана за краткост - плочата на 11-те.

# 623
Хора във един друг форум, имаше въпрос който ми стана доста интересен и ме накара да се замисля  !! Става въпрос че не само в българското кино, ами и в световното , жените ги изобразяват като  „ безгласни букви “ . И май си е точно така за голямо съжаление Sad Sad Напишете ако се сещате за много силен женски образ който не позволява ,  унижение , и който има своето мнение , както и да не търпи психически и физически тормоз .. Напишете за някой такъв филм или сериал ако се сетите  .. Simple Smile Simple Smile

# 624
Не съм съгласна, сега съвсем първосигнално се сещам например за "Мария Кюри".

# 625
Благодаря  !  !  Аз се сетих за Лейди Олена и Бриен от Игра на тронове  !  Но въпросът беше за български филм или сериал .. Не мога да се сетя за такъв женски образ, в българска продукция .. Може би за Дияна Иванова в Забранена любов и Ваня Цветкова в 7 часа разлика .. Но не бяха достатъчно силни .. И Яна Маринова в Фамилията , но и там не ми беше много обедителен силен образ .

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 12:02 от Жасмина 94

# 626
  • Бургас
... Напишете ако се сещате за много силен женски образ който не позволява ,  унижение , и който има своето мнение , както и да не търпи психически и физически тормоз .. Напишете за някой такъв филм или сериал ако се сетите  .. Simple Smile Simple Smile

Съвсем тривиално и на прима виста; дори да хванете последните нашумели български сериали - 'Дяв.Г-ло' и 'Вина' ще откриете в тях доста героини, които са мнооого далеч от 'безгласни букви' .... А иначе с удоволствие си припомних за класиката от соца - 'Матриархат"... Силни, витални жени, всяка чепата и трудна по своему... Може би там само героинята на Коканова е близо до описания стереотип....

Като цяло, мисля че подобни обобщения за целокупно обезгласените жени,  вече са пзакъснели. Палачинката се обърна и доста женски персонажи са силни и доминиращи...

# 627
Споменала си световно кино, за това така изкоментирах😊. В българското също има, може би зависи от личната гледна точка на зрителя, в кой етап на развитие на образа се фокусира или как му въздейства .
Всеки сценарий( главен персонаж) трябва да е интересен, интригуващ, завладяващ, провокативен...само " бяло" няма да е гледаемо. Не напразно има широко приложение т.н. художествена измислица.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 13:07 от ccvet

# 628
И аз това казах  !  !  Мина ми през акъла Теодора Духовникова Simple Smile Simple Smile на прима виста не се сетих , може би защото в повечето филми и сериали  от по старите , жените не бяха изобразени, чак толкова със изявени силни характери Simple Smile Simple Smile .  Благодаря ти че ми напомни Simple Smile Simple Smile Лично аз не смятам че жените сме слабият пол , ако така е прозвучало .  Simple Smile Simple Smile И да трябваше да напиша за Българското кино да се обобщя . Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 12:16 от Жасмина 94

# 629
  • Галифрей
Има стари бг филми със силни женски образи. Има един такъв подобен  филм който търся, обаче е бил забранен по времето на соца. Не го виждам никъде качен 😔 Виждала съм малък откъс.
Апостол Карамитев ( той ми е много любим актьор)  играе  инженер и него го назначават в някакво село, а той не иска да напуска София. Във влака се запознава с някаква мацка и после  се оказва,че му е колежка. Двамата се влюбват постепенно и се сблъскват в строежа  с мизерия,не добри условия за работа, нечистотии от ръководството.
Това което съм чела.

Общи условия

Активация на акаунт