Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 3

  • 98 233
  • 284
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 729
Мимивал, страхотна е тортичката!  bouquet
Тази форма специална ли е? А сметаната на Мегле ли ти е? Аз страшно одобрявам прдуктите на Мегле. Преди време работех в известен смисъл за тях.

# 271
  • Мнения: 2 099
Формичката е за кекс, а сметана която обикновено използвам е Хопла, тъй като в Метро продават разфасовки от няколко кутийки по 200мл. и са ми много удобни, преди си купувах от нормалните и все изхвърлях сметана.

# 272
  • Мнения: 883
Случайно видях тези торти. Вижте ги. Някой от тях са висш пилотаж!
http://www.loosecakes.co.nz/My%20Web%20Site/photo_gallery.htm

# 273
  • Мнения: 729
Формичката е за кекс, а сметана която обикновено използвам е Хопла, тъй като в Метро продават разфасовки от няколко кутийки по 200мл. и са ми много удобни, преди си купувах от нормалните и все изхвърлях сметана.
Embarassed Тортичката е с много хубаво изразена форма и затова не се сетих.  Embarassed

# 274
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Корнелия мерси много и аз съм много доволна от себе си, въпреки че детската тортичка на вкус не ми хареса много, но пък втората беше по рецепта -шоколадова с рула и стана чудничка, всички много я харесахме.
В сметана сложих капчици лимонов сок по инфо от mers5 и наистина си запази формата вече втори ден.
П.С. Преди малко четох поста ти в "Моите любими торти" и да ти кажа честно и моят мъж все е недоволен от нещо, дори и за окрасите не получавам похвала, затова си ги показвам тук Laughing Ужасно е капризен по отношение на храната, но и той предпочита по-сиропиранки блатове и кремчета тип парфе. А каква е тази торта Алказар, можеш ли да ми дадеш рецепта и ако можеш снимчица.
Това с лимона ще го пробвам непременно   bouquet. Иначе за торта Алказар рецептата е ето тук, само че аз обикновенно не я правя с четири блата ами с 5 или 6 , за да станат по-тънки и да има повечко от кремчето. А моя мъж всъщност много си ме тачи гозбите и мога да кажа, че не е претенциозен, но за тортите  не можах да му намеря  цаката  newsm78. Не предпочита парфета, но не харесва хлебните блатове, той затова обича Алказара, че е с много орехи, абе иди го разбери. Иначе ето това е торта Алказар, но не е с карамелизирани орехи, а с тях става по-вкусна.

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 20:23 от korneliia_h

# 275
  • Мнения: 2 099
Корнелия мерси много, прилича на торта Гараш, а ще можеш ли да ми дадеш и рецептата, че и на двата линка е снимката Laughing. Ние също много уважаваме карамелизираните орехи, изобщо карамела и шоколада в нас е на почит, така че сигурно ще я харесаме.
Разгледах всичките ти творения в папката, много са добри.  chefМожеш ли, ако не те затруднява да ми дадеш някоя рецептичка на ваши любими торти и много ме интересува какъв е този бял крем върху "Торта за рожденния ден на майчето", че искам да опитам някои нови торти, а нямам рецепти, които да са ми хванали окото, а с кремовете съм доста зян- все шоколадови, че сурови яйца не използвам. И ако може да ми кажеш как направи тортата "Странното чудовище".
Е, вече прекалих Embarassed, но така съм се захванала с готварството в последно време, че направо съм се вманиачила.

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 07:58 от mimival

# 276
  • Мнения: 370
Наталина много ти благодаря за помоща,въпреки че благодарностите са с малко закъснение. Embarassed Hug

# 277
  • София
  • Мнения: 1 086
Здравейте,момичета! Hug
Страхотни майсторки сте!Аз само ви чета и събирам знания Grinning,е опитвам се да правя някоя и друга тортичка,но от по-лесните.Моето момченце след месец ще има рожден ден и много искам аз да направя тортата му,за целта сега ще правя първи опит.Искам да ви питам,марципан "Варна" може ли да се приготви предния ден, преди да се работи с него и да се държи в хладилника или ще се втвърди много newsm78?Аз вчера си изпекох блатовете,днес си приготвих крема,който трябва да престои една нощ в хладилника и утре да го разбия,и се чудех дали да не направя сега и марципана и утре само да сглобявам и украсявам или не е добра идея?Благодаря предварително!

# 278
  • Мнения: 6 243
Няма никакъв проблем да си го приготвиш предварително. Като го направиш, го постави в полиетиленов плик и го затвори плътно, за да не влиза въздух. Можеш да го увиеш плътно и в домакинско фолио. Така може да се съхранява доста дълго време.

В момента имам малко марципан, който приготвих на 2.02. и още е съвсем мекичък. Оставила съм си го за украсата за св. Валентин.

# 279
  • София
  • Мнения: 1 086
Много благодаря за отговора,сладка хапка! Hug
Отивам да го забъркам тогава.

# 280
  • Мнения: 1 698
korneliia_h,  прати пак моля те линк към торта Алказар, и аз не я намерих newsm78

Аз преди малко правих "марципан Варна". Опитах се да си направя малко украса-розички, но като ги оставя да съхнат те клюмват. Какво не е наред? Тестото тряба да е по-твърдо ли, да слагам още пудра захар или нишесте. Моля ви помагайте. Praynig Praynig Praynig

# 281
  • Мнения: 139
Mnogo se izvinqvai za latinicata, no komputara mi v kashti ima problem.

Hodih do edin sladkarski magazin, i tam mi predlojiha za pokritie na tortite fondan i oshte edna smes (proshtavaite no i zabravih imeto), koqto prilichashe na plastelin i kato izsahne ot neia se praviqt rozi4ki i drigi dekoracii po tortata.
I az ne si kupih zashtoto ne bqh sigurna koe da izbera?
Az si mislq che pokritieto na tortata trqbva da bade po-meko, no ne sam naqsno dali pravilniq izbor e fondana...Oshe poveche che mi predlagaha 6 kg fondan za 3 leva  newsm78 koeto mi se vidq nenormalno evtino,chak samnitelno
a drugata smes-10lv kilograma za italianska i 5-za balgarska...???
Mnogo se chudq i iskam specialistkite da mi dadat savet???
Koe trqbva da izbera?
 Praynig Thinking

# 282
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Корнелия мерси много, прилича на торта Гараш, а ще можеш ли да ми дадеш и рецептата, че и на двата линка е снимката Laughing. Ние също много уважаваме карамелизираните орехи, изобщо карамела и шоколада в нас е на почит, така че сигурно ще я харесаме.
Разгледах всичките ти творения в папката, много са добри.  chefМожеш ли, ако не те затруднява да ми дадеш някоя рецептичка на ваши любими торти и много ме интересува какъв е този бял крем върху "Торта за рожденния ден на майчето", че искам да опитам някои нови торти, а нямам рецепти, които да са ми хванали окото, а с кремовете съм доста зян- все шоколадови, че сурови яйца не използвам. И ако може да ми кажеш как направи тортата "Странното чудовище".
Е, вече прекалих Embarassed, но така съм се захванала с готварството в последно време, че направо съм се вманиачила.

Мале  какъв съм отплес   Joy. mimival извинявай мила, ама тоя постинг така го бях объркала с тия линкове и накрая съвсем  съм го завряла. Оправих линка на стария си постинг вече всичко е наред. Отново извинявайте неволно е станала грешката.  Blush
Щом не използваш сурови яйца, значи и крема за Алказарената торта ще трябва да си попромениш, че тя е със сурови желтъци. Срещала съм я и с други кремове тая торта, но съм сигурна, че ефекта ще е различен за съжаление. Но пак ще е вкусна сигурна съм. Иначе бялата торта за която казваш е нещо като парфе. Ползвах ето тази рецепта за основа, но вместо ягоди сложих портокали и банани и за да стане така гладка отгоре както е на снимката като стегна в малко мляко сложих желатин и залях отгоре така както е във формата. Чудовището е пак торта Алказар, но бая блатове бях опекла, за да стане толкова високо. Само най-отгоре  понеже е доста тясно направих една смес със желатин, блат и крем и го метнах в една малка купичка. Като стегна обърнах върху останалите блатове и така постигнах допълнителна височина.  Mr. Green. Украсата е марципан Варна.  За идеи за кремчета и аз приемам, че искам разнообразие, но имам няколко варианта ще ти ги пратя на лични да не товаря темичката. Знам ли може нещо да ти хареса  Grinning

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 20:50 от korneliia_h

# 283
  • Мнения: 2 099
Hot momma мерси много за бързия отговор.
Корнелия случва се да се греши, не се притеснявай толкова. Аз малко се притеснявам по принцип да използвам сурови яйца, но със сигурност ще ги пробвам и двете тортички, но по нататък че нещо днес много се разболяхме с Вики.

# 284

Общи условия

Активация на акаунт