Майчинството счетоводно - 95

• 45 390
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте!
Терминът ми е на 10.05. и съответно 45-дневният ми болничен започва на 26.03. (неделя). В момента съм в едномесечен болничен до 23.03. (четвъртък) включително и бих искала да го продължа до началото на 45-дневния.
Въпросът ми е дали следващият болничен да бъде издаден само за 24.03. (петък) или не би трябвало да има прекъсване и съответно болничният да е за 24.03-25.03., а от 26.03. да се издаде 45-дневният.
Много благодаря!

# 151
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Терминът ми е на 10.05. и съответно 45-дневният ми болничен започва на 26.03. (неделя). В момента съм в едномесечен болничен до 23.03. (четвъртък) включително и бих искала да го продължа до началото на 45-дневния.
Въпросът ми е дали следващият болничен да бъде издаден само за 24.03. (петък) или не би трябвало да има прекъсване и съответно болничният да е за 24.03-25.03., а от 26.03. да се издаде 45-дневният.
Много благодаря!

Може да има прекъсване. Не е проблем.

Berry.cherry, ще се появи запис, като го начислят за плащане, т.е. след изтичането на БЛ.

# 152
Здравейте! 45 дневният ми болничен преди раждане е от 02.03.23 до 15.04.23. С пик на Нои видях, че работодателя го е входирали на 07.03.23 г. Как ще бъде изплатени, 10 работни дни след входирането или април ще получа за май? Благодаря 🙂

# 153
Здравейте! 45 дневният ми болничен преди раждане е от 02.03.23 до 15.04.23. С пик на Нои видях, че работодателя го е входирали на 07.03.23 г. Как ще бъде изплатени, 10 работни дни след входирането или април ще получа за май? Благодаря 🙂

През април, частта от март.
След 15.04. остатъка му.

# 154
Здравейте, подадох заявление да използвам остатъка от майчинството, което досега се ползваше от съпруга ми. Документите вече са входирани в НОИ, но излиза следното: Вид на документ - Заявление-декл по чл.53 и 54 от КСО. Не би ли следвало да е само по чл. 53, тъй като 54 е за използване на обезщетение при НЕизползване на майчинството?

# 155
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Тази декларация по принцип излиза така в системата.

# 156
Здравейте, ще съм много благодарна ако някой може малко да разясни датите на трите болнични преди/след раждане и дали има допусната грешка в периодите им:

Първият ми болничен е от 11.12 до 24.01 (45 дни)
Вторият ми болничен е от 23.01 до 05.03 (42 дни)
Третият ми болничен е от 07.03 до 24.04 (49 дни)

Терминът ми е на 25.01, раждането на 23.01, един ден ми се губи (06.03) - в кой болничен би следвало да попада той и съответно кой от трите трябва да се преиздаде?

Благодаря предварително Simple Smile

# 157
Здравейте! Синът ми стана на една година на 27.01.2022, терминът ми беше 30.01.2022. Получих последното майчинство за първата година на 31.01.2023. Днес получих майчинство 388,81лв (върнала съм се на работа през август). В мобилното ми банкиране пише "Обезщетение НОИ М 03". През февруари не съм получавала майчинство, а очаквах пак такава сума. Сега се чудя тези пари, които съм получила днес дали са за февруари или за март. Ще се радвам, ако някой може да ми обясни.

# 158
Момичета , Знаете ли ако напусна работа 2 месеца преди майчинство ,дали ще ми се отрази на размера на майчинството и дали изобщо ще взимам нещо ?

# 159
popova_t, 06.03 трябва да е в последния БЛ, който е изравняващ до 135 дни.

Здравейте! Синът ми стана на една година на 27.01.2022, терминът ми беше 30.01.2022. Получих последното майчинство за първата година на 31.01.2023. Днес получих майчинство 388,81лв (върнала съм се на работа през август). В мобилното ми банкиране пише "Обезщетение НОИ М 03". През февруари не съм получавала майчинство, а очаквах пак такава сума. Сега се чудя тези пари, които съм получила днес дали са за февруари или за март. Ще се радвам, ако някой може да ми обясни.

Получавате 1/2 от обезщетението за гледане на дете ли?

Тази сума е за 31,01, + целия м.02,2023
Момичета , Знаете ли ако напусна работа 2 месеца преди майчинство ,дали ще ми се отрази на размера на майчинството и дали изобщо ще взимам нещо ?

Неосигурени лица не получават майчинство.

# 160
Здравейте! В 10г.с седмица съм и мисля да поработя, до края на април. Въпросът ми е, след като започна с болничните, имам ли право на ваучерите за храна, които взимам в момента ?

# 161
  • Sofia
Здравейте! В 10г.с седмица съм и мисля да поработя, до края на април. Въпросът ми е, след като започна с болничните, имам ли право на ваучерите за храна, които взимам в момента ?
Зависи от работодателя.
Аз моите ваучери си ги получавам.

# 162
Здравейте, имам някои неясноти със сайта на НОИ, вчера 20мин чаках на линия, но не успях да се свържа с тях. В момента съм в 45 дневен болничен преди термин, като съм го дала на работодател и очаквам да ми излезе в системата на НОИ, в секция представени документи и изплатени обезщетения. Първото ми майчинство приключи на 20 август 2021 година, при друг работодател, не при сегашния. Когато влизам в сайта на НОИ, обаче, успоредно с платените обезщетения за втората година майчинство ми излизат и два реда, които са “в процес на обработка” и са с дата края на август, началото на септември 2021. Ще приложа снимка, но се притеснявам дали е нормално и дали това ще попречи на бъдещото ми майчинство. Прилагам снимка и ще съм благодарна на повече информация по въпроса 🙏🏼
Скрит текст:

# 163
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Напоследък имам няколко такива случая и запитвания, та ми прави впечатление, че нещо правят със системата на НОИ.Няма да е проблем, щом тогава ти е приключило майчинството.

# 164
  • Пловдив
Здравейте. Детето ми навърши една година и аз се върнах на работа, като прехвърлих майчинството на свекървата. Обаче получих ново предложение за работа, което ме устройва много повече като работно време и заплата. Интересува ме, докато стане прехвърлянето от едната фирма в другата, възможно ли е да спрат майчинството на свекървата (прочетох, че се спира, ако титуляра остане безработен, тоест Аз). Най-вероятно ще има няколко дни прекъсване между единия и другия трудов договор. И трябва ли новия работодател да подава заявление за промяна на обстоятелствата, каквото подаде настоящия ми работодател, когато се връщах на работа?

Общи условия

Активация на акаунт