Майчинството счетоводно - 95

• 44 382
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
В допълнение към горния коментар - може ли да се пътува до друг град в България, докато си в болничен по време на бременност?

# 676
В допълнение към горния коментар - може ли да се пътува до друг град в България, докато си в болничен по време на бременност?
Да

# 677
Зависи как е зададен болничния.
Има опции, включително и без напускане на населеното място. Но за напускане на страната и дума не може да става.

# 678
Има опции, включително и без напускане на населеното място. Но за напускане на страната и дума не може да става.
Режимът на лечение, отбелязан в болничния, е домашен-амбулаторен. В този случай разрешено ли е да се пътува до друг град в България?

# 679
Режимът на лечение, отбелязан в болничния, е домашен-амбулаторен. В този случай разрешено ли е да се пътува до друг град в България?

Трябва да е “Свободен - с право да напуска населеното място и границите на РБ”, за да имаш право да напускаш.

Имахме служител, който беше взел болничен и след това ни писа, че няма да може да се яви на работа тъй като полета му от Дубай бил анулиран 😂 та пуснахме проверка към РЗИ и нищо не се случи. Казаха, че е редовен - не провериха за напускането на страната. Четох предишни мнения, че системите са свързани и тн, но от поне нашият опит не съм видяла да се прави проверка наистина.

# 680
Трябва да бъде Свободен - с право да напуска населеното място, в рамките на РБългария.
Вашият режим си е домашен - амбулаторен. Стоите си в къщи

# 681
А ако лекарят ти е в друг град?

# 682
Здравейте, включвам се с едно запитване. Ситуацията е следната: термин 14.03.2023, родено дете на 21.03.2023. Не съм ползвала 45 дневен болничен, първият беше за 42 дни, издаден от болницата. Следващият съответно го издаде личният лекар на детето, но незнайно защо реши, че тя трябва да добави тези 45 дни, които не съм ползвала. Докато се включа, че те “изгарят”, т.к. съм се отказала от тях, беше подала болничния към НОИ. От там съответно го отхвърлиха и утре предстои да отида да го издаде коректно. Питането ми е дали правилно разсъждавам, за да не стават повече грешки? Според мен 48-7 дни преносване= 41 дни? Благодаря предварително на отзовалите се!

# 683
Трябва да бъде Свободен - с право да напуска населеното място, в рамките на РБългария.
45-дневният болничен преди термин също ли е с режим домашен-амбулаторен или е със свободен режим?

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 05:16 от Love💗sea

# 684
Привет!Болничният от болницата ми изтича на 16.06.Коментирано е, че следващият трябва да е от лекаря на детето. Само, че малката ще я водят от другият месец че е пациент на лекарката.Забавянето е, защото ми била казала да се обадя да и кажа ЕГН-ето на детето, пък аз не помня такова нещо. Вчера бяхме на консултация, но не се сетих да я питам. В такъв случай може ли моята лична да ми издаде въпросният болничен?

# 685
Този месец срока на работодателя е 12.06 за подаване на документите към НОИ защото 10ти е събота, нали?

# 686
Здравейте, родих на 14.07.2022, съответно другия месец ми изтича първата година, въпросите са ми няколко: какъв превод ще получа от НОИ другия месец и на каква сума- тази, за първата година или 710лв за втората? При подаване на информация към НОИ, аз лично ли я подавам или става чрез работодател? Детето е прието на ясла и ще започва ноември, след това се връщам на работа, работодател ли подава към НОИ за 50% от майчинството или аз?

# 687
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
45-дневният болничен преди термин също ли е с режим домашен-амбулаторен или е със свободен режим?

Със свободен в рамките на държава.

Привет!Болничният от болницата ми изтича на 16.06.Коментирано е, че следващият трябва да е от лекаря на детето. Само, че малката ще я водят от другият месец че е пациент на лекарката.Забавянето е, защото ми била казала да се обадя да и кажа ЕГН-ето на детето, пък аз не помня такова нещо. Вчера бяхме на консултация, но не се сетих да я питам. В такъв случай може ли моята лична да ми издаде въпросният болничен?

Нали сте били на консултация, значи го води това дете.Обадете се да издава болничен.

Този месец срока на работодателя е 12.06 за подаване на документите към НОИ защото 10ти е събота, нали?

Да.

Здравейте, родих на 14.07.2022, съответно другия месец ми изтича първата година, въпросите са ми няколко: какъв превод ще получа от НОИ другия месец и на каква сума- тази, за първата година или 710лв за втората? При подаване на информация към НОИ, аз лично ли я подавам или става чрез работодател? Детето е прието на ясла и ще започва ноември, след това се връщам на работа, работодател ли подава към НОИ за 50% от майчинството или аз?
Всичко се подава от работодател, стига да му дадете декларациите в срок.

# 688
Благодаря, пантера 🌹

# 689
Здравейте, терминът ми е 14.08.В края на месеца трябва да взема 45 дневния болничен, но искам вместо това да си пусна отпуск. Може ли да не ползвам този болмичен и следователно като се роди бебето трв ли да има някакво изравняване на болничните предвид, че не съм ползвала задължителния 45 дневен?
Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт