Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 949
  • 418
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Започвам да симпатизирам на мъжа. Щастлива жена е равно на щастливо семейство и той го знае. В момента той вижда другото ѝ лице и не е доволен от това. Той не иска в големия град, има планове да си купи къща и установи в този град. За него той е родно място, свикнал е там и не вижда нищо лошо в него. Не разбира защо е това тръшкане и ахкане по големия град, почти на всяка цена. Дава си сметка, че ако тя  остане при него, няма да си щастлива и ще бъде такава каквато си в момента, това не е неговото момиче с което е искал да сподели живота си и е нормално да поиска да се разделят, като си остава условието, тя  да махне  детето.
За мен не се е променило условието, раздяла след аборт. Променило се е желанието му да живеят заедно, защото не иска да живее с нещастна жена, а това което може и иска да ти предложи, не е това което тя иска.
От прочетеното до тук, той е готов да се грижи за жена си и детето си, дори тя да не работи. Възможно е социалните помощи в страната да са прилични  и да могат да живеят прилично с тях и една заплата.

Все пак има голяма вероятност, авторката да се върне в родината и да се наложи отново да живее в малък град, при доста по - неизгодни условия.  Та ако цялата й драма е големия град, на всяка цена, цената да е много висока.

# 211
Не че нещо, но виждам как са искали детето. Той е искал детето. Говорили са.
И не разбирам защо удебеляваш само 1-2 изречения, като баш в цитираните постове авторката директно си казва, че ù препи неговата нагласа за местообитанието им. И, както и няколко пъти казаха вече - нейните съображения са повече за третия аборт, а не, че истински иска детето.
Аз наистина не разбирам защо авторката не е продължила да работи в Севиля. Тя не обясни. Дори липсата на книжка не ù пречи, стига да има желание. И аз нямам книжка, ама всеки ден пътувам по 30+ км в посока, защото буквално живея в единия край на София, а работя в другия, и пътят не е директно птиче трасе. Идват хора от и от Перник и Своге тук да работят. Значи може, ако искаш.

# 212
Ще родиш без работа и доходи и? Какво ще стане?
Нито вече ще можеш да напуснеш Испания без разрешение на бащата, нито ще можеш да се махнеш от селото му с детето си, защото нямаш средства за самостоятелен старт, а и в Испания ако няма кой да ти помага с детето не виждам как ще работиш...
Трябва сега да решиш...

# 213
Не си видяла, защото не си прочела. Върни си и прочети. Не само първия пост. В последния пише, че той е бил съгласен да спре хапчетета, но като цъфнала новината за бебе, нещо му приседнало и не искал дете.

Не е точно така. Били са говорили, че са готови за дете, тя спира хапчетата, той се заема с ентусиазъм. Бебето става, всички са щастливи, докато тя решава, че сега е моментът да го хване за топките, да завърти и да го принуди да се върнат в големия град.
Той обаче запъва копита, както се оказва, напълно разумно, защото не иска да остави сигурното, за да гони дивото в момент, в който ще става баща. Тя продължава да върти, ръсейки все по-странни и изсмукани от пръстите (поне за него) доводи и се стига до сегашното патово положение.
Друг е въпросът, че явно са си  имали разправии и в яда си човек всичко може да каже. Както тя да се фръцне, че се връща при мама, така и той да ѝ постави отчаян ултиматум само след аборт.
И сега си мерят инатите, в резултат едно заченато с любов дете ще отиде на боклука, защото мама и тати не са достатъчно пораснали, особено едната от тях.

Сега ти видях поста. Има резон в думите ти.
Пък и самата авторка някъде написа, че уж не били обсъдили достатъчно подробно.
Ако се е опитала да го изнудва и манипулира, вече не е добре и това може би обяснява, защо е дал отбой.
Точно  преди забременяване е трябвало да обсъдят къде ще живеят, работят и т.н.

Не че нещо, но виждам как са искали детето. Той е искал детето. Говорили са.
И не разбирам защо удебеляваш само 1-2 изречения, като баш в цитираните постове авторката директно си казва, че ù препи неговата нагласа за местообитанието им. И, както и няколко пъти казаха вече - нейните съображения са повече за третия аборт, а не, че истински иска детето.
Аз наистина не разбирам защо авторката не е продължила да работи в Севиля. Тя не обясни. Дори липсата на книжка не ù пречи, стига да има желание. И аз нямам книжка, ама всеки ден пътувам по 30+ км в посока, защото буквално живея в единия край на София, а работя в другия, и пътят не е директно птиче трасе. Идват хора от и от Перник и Своге тук да работят. Значи може, ако искаш.

Аха, сега обърна плочата Joy
Сега искал, преди не искал.

# 214
  • тук-там
Авторката да предлага брак на хИспанеца и да си натиска парцалите.
Ако иска жена и дете - да се жени. Поне тя ще има някаква сигурност за себе си и детето.
Това, ако тя иска детето де. Ако не - аборт, в БГ или у Севията -да прави нокти... След няколко години/не много/, като и мине времето, ще гледа децата на някой друг, ако изобщо.

# 215
Авторката е без работа, защото приятелят й е искал да се преместят в градчето му, нали така?
Аз ако направя такова нещо с мъжа си, дори той да не е обмислил нещата (значи аз също няма да съм му помогнала и обмислила) последното нещо, което ще му кажа, е, че е хрантутник. По-скоро ще изпитвам страшна вина и ще се опитам да оправя нещата.
Авторке, не мисля, че той мисли за теб.
Ако не можеш да се издържаш в Севиля, прибери се в България за сега. Сподели с роднините си, би трябвало това да ти помогне за решението. С него не сте се запознали в градчето, може и да се сети, че и той трябва да прави компромиси като се върне там, където е бил.

# 216
Не съм я обърнала, тя си го е написала и ти също го цитира, че го в написала.
Моето лично мнение е, че авторката е свикнала на лесно и внезапно се сблъсква с отговорностите на живота, а и самата тя не е точно млада, което прави сблъсъка особено неприятен. Нито мъжът е толкова черен, нито тя е такава дива патриотка, нито в Севиля ще цъфне и върже за два месеца.

# 217
Не бих казала. Върни се и прочети.
За другото си права. Явно досега все някой я е крепял. Такова чувство имам.
Все си мисля, че ако не беше иначе, щеше отдавна да е постигнала някаква сигурност.

# 218
Връщам се и чета - все същото е.
Варианти има много, вкл.тя да работи в севиля - тя не ги приема, иска да стане на нейното.

# 219
  • София
Сега се прибра от работа и ми казва, че вече било всичко изговорено, никой от двамата не искал да е с другия, трябвало да видим какво да правим (това го разбирам в смисъл за аборт). Това ли го било очаквало цял живот да ме заварва в това състояние, аз не разбирам в какво състояние очаква да съм в момента след като ми говори тези неща. Мислех, че поне малко може да е помислил и да обсъдим различни варианти. Явно няма смисъл.

Ами той вариантите ти ги е дал. Явно това, което искаш, за него не е вариант. Отново виждам, че очакваш той да дойде на твоето - всичко говори, че това е невъзможно.

Нека си пофантазирам - той се прибира и те заварва доволно наревана/разревана. Помисля си две неща:

1. Тая няма да се успокои, докато не стане нейното
2. Яко манипулира

Дали е прав, не коментирам. Но залагам, че това са му мислите. Той се държи като мъж, който много добре знае как иска и какво не. И няма да прави компромиси. Съответно разчита поведението ти, вижда, че ти своето няма да промениш, и съвсем рационално извежда опциите.

Човека сега е решил, че нямаме бъдеще заедно, че аз няма да съм щастлива, респективно и той, и за това е по-добре да го махнем.

А не е ли така?

# 220
Връщам се и чета - все същото е.
Варианти има много, вкл.тя да работи в севиля - тя не ги приема, иска да стане на нейното.

Ми не е същото. Ти твърдеше едно, аз те цитирах и друго твърдях.

# 221
Не, твърденията ми не са се променили изобщо. Сега, че гледам да съм малко деликатна - честно казано с всеки следващ пост на авторката мисля, че сбърках с тази деликатност.

# 222
Малко несправедливо разкостихте авторката. На мен ми изглежда мило, образовано и симпатично момиче. За жалост не умее да планира нещата, носи се по течението и няма правилна преценка за хората. Не знам какво са говорили за деца, но мъжът очевидно не иска. Или поне не на този етап и от нея. Ако я обича, абсурдно ще е да говори за аборт и да я заставя да го направи. Може да е негово детето, но той няма думата за това дали ще се прави аборт, няма ли. Не мога да дам съвет за детето, но мъжът не си заслужава. Авторката е в пълното си право да иска да живее еди си къде и да работи еди си какво, но ще си търпи последствията от изключително неразумното си поведение - сама да се навре в "село", което очевидно не я прави щастлива и да не се пази макар и с ясното съзнание, че бебето може и да стане. Такива неща се говорят и планират. И вече пред свършен факт трябва да започне да мисли за детето, да стане по-сериозна, да вземе живота си в ръце и ако се налага - да прави компромиси. При нея на този етап пълното щастие е невъзможно.

# 223
Трети аборт си е риск сигурно. Какво ли бих направила аз? Бих се навила, че две години оставам на село, за мен това е приемлива жертва, за да си имам дете. При вече налично дете, никой никого не държи на каишка, има всякакви варианти. Проблем ще е, че не бих могла да излъжа мъжа, че ще изкарам цял живот на село. Това ми се губи как да стане...

И това, дето настояваш, че все ще си маникюристка малко не го разбирам. Животът е променлив и може да работиш най-различни неща. Успех от мен!

# 224
Абе иска си тя ергенски живот в Севиля, с мама, тати и гадже, ама не става цял живот така.
Всъщност, какво точно и пречи да пътува всеки ден до там и да работи на половин ден, ако толкова много й липсва да прави нокти и да "гради кариера"? Ако иска дете и семейство де, щото тя е тази, която не е готова да жертва ни на йота собствения си комфорт в името на семейството.
Аз пък имам познати от Видин, които твърдят, че всички села, барабар с половината град са се пренесли да работят и живеят в Испания и Италия. Ако той се съгласи да дойде с нея в България, тя какво ще му предложи - къща на два етажа в някое село ли, или панелката у град, и колко от жителите там ще могат да си позволят нокти, че хем тя да е професионално  реализирана, хем да е до полата на мама, а той пък веднага ще си намери работа и създаде среда... Айде да не се лъжем, хората ходят гастарбайтери в Испания от немотия, не щото там за тях са размели. . Мъжете обикновено са шофьори, а жените чистачки и болногледачки. Сега, за авторката да бъде маникюристка сигурно е голяма гордост, щом толкова се е затръшкала с тая "нейната сфера", ама за испанците надали е така.
Да си сяда на г.. И да си гледа мъжа и семейството, вместо да се тръшка за глупости.
П. С.
Между другото, колко 50-60 годишни маникюристки сте виждали?
Толкоз за "кариерата".

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 20:02 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт