Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 876
  • 418
  •   1
Отговори
# 375
Той поставя само ултиматуми, никакъв компромис, а само заплахи. Вместо да я успокои и да й даде някаква сигурност или уверение, той й казва " май не си щастлива, ми да се разделяме и абортирай тогава ". Това не ми звучи като голямата любов и желание за семейство.
Ми има си условия, човека, тя как си има свои условия и си настоява за тях? Идва дете, мъжът преценя, че ще му е по-лесно да ги издържа и да се грижи за тях (защото тя като няма работа ще му се наложи и нея да храни) там, където са. Не е като да й е посочил вратата. Ама като предложиш решение и насреща започнат да ти мрънкат колко неудобно и кофти ще им е да направят компромис в името на детето (поне на първо време), става ти ясно, че няма как да се разбереш с отсрещната страна... То и аз да съм, ще обърна плочата, извинявайте... Като не й изнася, да се оправя сама.

# 376
Прочетох само последните постове на авторката и ми прави впечатление колко е колеблива. То на мен ми втръсна, па камо ли ...  Жена, която не иска да прави аборт не гледа до коя седмица се прави медикаментозен и не търси информация за клиники, щото някой си, било то и бащата, казал.
Авторке, определи си какъв ти е приоритета на този етап най-сетне. Ако толкова искаш това дете му заявяваш директно, че няма да правиш аборт и оттук насетне сядате и сериозно говорите. Ама по същество, не за "тука в малкия град бла-бла". След като толкова го обичаш, ми покажи му го. Дотук той е разочарован, върни му доверието. Да знае, че насреща има стабилен партньор, да повярва в идеята че може да се справите и т.н. Мъже като деца ... со кротце, со благо с тях.
Много сложно стана и съвсем се върна от начало с ината си.

# 377
Хич не е колеблива авторката, много точно знае какво иска, което е супер, само не знае как то да се осъществи без нейно участие, което не е добре защото май и ние тук не намираме начин да пренесем големия град до нея.

# 378
Авторке, отговори си на следните въпроси:
1. Ако остана в градчето и изкарам книжка, ще мога ли да работя в други съседни градове, пък дори и в Севиля всеки ден и да се прибирам? Кой ще гледа детето след майчинството? Свекървата може ли да помага?
Аз съм в чужбина, живея на едно място, но работя на друго. С малки деца без помощ от роднини, дори с детска градина е много трудно. Само в България детската градина е от 7 до 19 ч. Виж, как е в Испания, да не е до 16 ч. или дори само до 12 ч.? Голям/ малък град проблемът си стои.
2. Ако успееш да убедиш мъжът ти да отидете в по-голям град: Пак кой ще гледа детето, докато си на работа? Ще ти стигат ли парите? Свекървата преполагам, че тогава въобще няма да може да помага.
3. Ако се върнеш в България с бебе: Дали ще можеш да вземеш майчинство от България, все пак си работила тук поне 2 години, можеш да попиташ в темата Mайчинство счетоводно. Кой ще гледа детето, докато работиш?

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 14:37 от Deni-meni

# 379
ние тук не намираме начин да пренесем големия град до нея.
Аа, продължавайте, следя с интерес. За 40 години не успях да си докарам морето наместо Витоша.

# 380
Аз в Севиля не съм била, гледам има ЖП гара. ЖП гара ако има в градчето на авторката и книжка не й трябва.
Дени задава много добри въпроси, които аз и други потребители също питаха.
Авторката предпочита да е безгласна буква във връзката, да се самосъжалява, но не и реално да търси работещи решения. А такива има.

# 381
Както вече казах, той е твърдо за аборт, вече не говорим за живеене в селото или не. Вече открито ме убеждава, че това е най-доброто решение, ако съм мислела за бебето, за да не е нещастно и с разделени родители.

# 382
  • ЯМБОЛ
А дали не е пързалка или трафик?Чак толкова неориентирана жена на 31г....Спала в бодила месеци наред,секс...ако стане....Ами сега накъде???

# 383
Съветът вече бе даден, не помня от кой. Прибери се в България, за да си събереш мислите и да поговориш с майка си. Няколко дни ще са достатъчно време, за да видиш реакцията му, както и да помислиш каква ще е следващата ти стъпка и какви биха били последиците.
Много бързо се разви и тази тема. В рамките на два дни от 0 до 100.

# 384
Много е нагъл. Бебето естествено ще е по-доволно хич да не се и ражда. Големи простотии вече стават.

# 385
Yo que se, връзката ви е приключила така или иначе. Ти и само ти имаш право на решение дали да направиш аборт или не. Той няма такива права. Това решение трябва да вземеш сама. Той няма право да те заплашва, да те манипулира, да ти набива вина, на нищо няма право всъщност.

# 386
Както вече казах, той е твърдо за аборт, вече не говорим за живеене в селото или не. Вече открито ме убеждава, че това е най-доброто решение, ако съм мислела за бебето, за да не е нещастно и с разделени родители.
Тъй ли, откога е твърдо за аборт?! Одеве ти друго твърдеше!
Или си луда, или си правиш ташак с нас!

# 387
Чакай малко, вчера проблемът беше, че не искаш да живееш там, където си, а днес той вече категорично иска аборт ?
А ти какво искаш сега?

# 388
Ясно е той какво иска, разбрахме. Ти какво искаш и какво мислиш да правиш?

# 389
Той в момента не е ли на работа, как разбра, че е категоричен?

А ти ако не си съгласна, на сила ли ще те принуди?!?

Общи условия

Активация на акаунт