Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 886
  • 418
  •   1
Отговори
# 75
Фризьор ,маникюрист е нещо ,което се развива с години. Три години  е работила една позната да  намери клиенти и да е заета, че чак се чака за час. 3-4 хил жители сме, не е кой знае  какво селище.
Не става бързо  и  готово.
 Също може да учи докато отглежда дете ,професия ,която да практикува отдалеч примерно. Той нещо кибер (с компютър) прочетох ,не може ли двамата да учат  или не и се учи и развива?
 И да , не е  сперматозоид само един мъж,  явно е отговорен и не иска негово дете да расте без него. Това трябва да се уважава. Той  е в неизгодна позиция в момента  ,защото е имало  условия да са заедно, да е  баща, но се оказва че не са и тя решава за детето.

# 76
В тази ситуация аз не бих направила аборт, но и не бих останала с този човек. Като се заговори за аборт всички са 'моето тяло, мой избор'. Той ти казва ако искаш детето оставаш с мен, иначе го махаш. Избираш между мъжа (който ами НЕ няма да се промени и след година може да си тръгне така или иначе) и детето (което след евентуален аборт после може да стане беля и да нямаш деца и да съжаляваш).   Ако родиш в Испания си вързана там. Без негово разрешение няма да може да изведеш детето от страната. Ако искаш да задържиш детето и да си тръгнеш, ако има как да тръгнеш за България без той да знае изобщо - тръгвай. Аз така бих постъпила. Детето би ми било по-важно от един човек, който дава избор аборт или оставаш тук вовеки (защото направо вовеки си е ситуацията).

# 77
  • София
Той иска да учи сега, не аз, аз също мисля с какво бих могла да започна да се занимавам, както каза една потребителка, много фирми търся хоум-офис служители, но аз нямам опит в нито една от тези сфери. Тук където сме не само, че няма работа в моята сфера, а и като цяло е много трудно дори и за местните да си намерят работа, има много, които живеят на помощи. Опитвам да работя от вкъщи, имам няколко клиентки, но като цяло не върви, тук всички се познават и който си прави маникюра ходи при някоя позната/приятелка.

Коя е твоята сфера, маникюрството? Това е несериозно. Като нямаш опит, квалифицираш се и придобиваш опит. А не буташ някаква забутана и нетърсена от никого "професия".

Както е казала Боряна, такъв тип дейност изискват инвестиция на време, средства, усилия, квалификация. Наистина добрите фризьорки и маникюристки са малко и те са винаги търсени. Но е пълно с несериозни, които нямат особени умения, но си мислят, че правят нещо.

# 78
Той иска да учи сега, не аз, аз също мисля с какво бих могла да започна да се занимавам, както каза една потребителка, много фирми търся хоум-офис служители, но аз нямам опит в нито една от тези сфери. Тук където сме не само, че няма работа в моята сфера, а и като цяло е много трудно дори и за местните да си намерят работа, има много, които живеят на помощи. Опитвам да работя от вкъщи, имам няколко клиентки, но като цяло не върви, тук всички се познават и който си прави маникюра ходи при някоя позната/приятелка.

Коя е твоята сфера, маникюрството? Това е несериозно. Като нямаш опит, квалифицираш се и придобиваш опит. А не буташ някаква забутана и нетърсена от никого "професия".

Както е казала Боряна, такъв тип дейност изискват инвестиция на време, средства, усилия, квалификация. Наистина добрите фризьорки и маникюристки са малко и те са винаги търсени. Но е пълно с несериозни, които нямат особени умения, но си мислят, че правят нещо.
Абсолютно съм съгласна, но мога да те уверя, че аз не съм от тях. Квалифицирана съм, имам 8 години опит и винаги съм имала доволни клиентки, които са били готови да ме  последват, ако се преместя в друг салон ( но не и в друг град, разбира се). Когато се преместихме, доста от клиентките ми в Севиля ми звъняха и писаха, за да ме питат къде съм. Като цяло нивото на маникюристките тук е доста по-ниско от това в България и съм виждала доста грозни неща. Не съм съгласна, че това е забутана професия, но разбира се в голям град е едно и в малък друго. Да, мисля да се преквалифицирам, но честно казано не знам в какво, защото обичам професията си и до сега не ми се е налагало да обмислям смяната ѝ. 

...
И на мен не ми звучи глупава авторката, всъщност ми звучи мила и възпитана, ама баш от онея хора дето сами не могат да се оправят и вечно някой трябва да ги води за ръчичка. На 30+ не мисля, че трябва да се поощрява такова поведение.
...

Мене точно като такава ми звучи. Отива в Испания при баща си, живее при него в квартирката и той си я гледа. Има една гола гимназия от България, не учи испански и лежи пред телевизора. Маникюр или фризьорка, какво друго? Ама понеже почти не говори испански контактите ѝ се затварят в местната общност от българи. Намерила си е някакво гадже испанец, като е сменила още няколко. Тия два аборта не са много добра атестация. Или е искала да се закачи някъде, но са я отсвирили. Остана само и всичкото това да се случва някъде около Гандия.

Благодаря за мнението ти, но не бих се съгласила с теб. При баща ми живях 4 месеца през които учих активно испански, след което си намерих работа като маникюристка в един салон със страшно много клиенти в центъра на Севиля.
Говоря испански много добре, казват ми го постоянно всякакви хора където и да отида по институции, лекари, клиентки ми ми го казваха всеки ден, това още от когато живеех тук от половин година.
Не съм сменила още няколко, той е единствения човек, с който съм била откакто живея в Испания.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 11:39 от Yo que se

# 79
Ще вмъкна нещо, което ми направи впечатление. Няколко съфорумки дават съвет -"връщай се, няма нужда да знае,че ще го родиш...и т.н." Мъжете не са просто за единия сперматозоид. Много е обидно и много би наранило един нормален човек. Това, че ние износваме, раждаме, кърмиме не ни прави собственици на един живот. Аз смятам, че мъжът е прав-сгрешили са, имат различни виждания, аборт и всики по пътя си. Авторката не иска да прави аборт, ама не е морално да си решава тя как ще гледа дете, което е заченато във връзка. И щом той не желае да има някъде си в Бг дете, а иска семейството му да е до него, решението е аборт. Тежко е, трудно е, ама то се мисли предварително. Вие не може да се разберете сега, после ще стане ад, но когато си с бебе на ръце е много по-страшно и онговорно да вземеш решения. Мисля, че сега е момента да седнете и да се разберете наистина. А в това, че авторката е маникюристка, няма нищо лошо, страшно и т.н. Доста жени с по две образования, седнаха зад бюрото и започнаха да правят маникюр и прически

Решението за раждане и аборт е винаги на жената. ВИНАГИ. Колкото и да не ти харесва.
Тялото си е нейно, майката носи отговорност. Жената носи последствия от аборта, не мъжът. Е да, като не се пише на твоя задник най-лесно е да наредиш аборт. Егоизъм пълен. И със сигурност въпросния знае за предишните и аборти и тази травма и пак и го казва. Това говори много за този човек.
Това е злоба, която авторката не вижда.
Ако остане, да го ражда, ама ако се прибира в БГ да абортира. Колко прозрачно. Но авторката не вижда очевадната лошотия.
Личи си, че това не е човек, който наистина иска дете.

# 80
Дайте я тая тайна рецепта как се гледа дете без доходи. Четете ли въобще: авторката няма как да получава испанско майчинство. Няма как да получава и българско майчинство. Едва ли е здравно осигурена тук, а сигурно и там не е. Независимо дали остане в Испания, върне се в България или отиде в трета страна, жена с бебе, без възможност за работа, с разходи за наем - как точно ще се издържа? За колко време ще ѝ стигнат спестяванията? Половин година? Година? С проследяване на бременноста, раждане, първоначална инвестиция за бебето. И това при условие, че всички са живи и здрави, кърми и не се налага противоалергично АМ. Примерно.

# 81
Аз пък мъжа нещо не го виждам черен. Да, иска да живее в малкия град, но явно издържа и двамата. Авторката какво прави? Нищо. А до оня ден и бременна не е била, още по-малко с дете, да кажеш, че си е заслужила да бъде издържана. И според мене тя го осъзнава и знае, че хване ли пътя, приказката свършва.

# 82
Аз пък мъжа нещо не го виждам черен. Да, иска да живее в малкия град, но явно издържа и двамата. Авторката какво прави? Нищо. А до оня ден и бременна не е била, още по-малко с дете, да кажеш, че си е заслужила да бъде издържана. И според мене тя го осъзнава и знае, че хване ли пътя, приказката свършва.
Здравей, явно не си чела предишните ми постове, но както казах той не ме издържа, аз си поемам моите разходи от спестяванията ми и от борсата, която взимам, той поема сметки за ток и вода, всичко останало се дели наполовина. Не бих казала че това е издържане, още повече приказка. На мен не ми е приятно да не работя. Той казва, че не му пречи да ме издържа, когато се роди бебето, аз съм тази, която не иска да я издържат.

Дайте я тая тайна рецепта как се гледа дете без доходи. Четете ли въобще: авторката няма как да получава испанско майчинство. Няма как да получава и българско майчинство. Едва ли е здравно осигурена тук, а сигурно и там не е. Независимо дали остане в Испания, върне се в България или отиде в трета страна, жена с бебе, без възможност за работа, с разходи за наем - как точно ще се издържа? За колко време ще ѝ стигнат спестяванията? Половин година? Година? С проследяване на бременноста, раждане, първоначална инвестиция за бебето. И това при условие, че всички са живи и здрави, кърми и не се налага противоалергично АМ. Примерно.

Тук съм здравно осигурена, в България не. Тук раждането е безплатно, в България доколкото знам не.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 11:49 от Yo que se

# 83
  • СИ
...
Благодаря за мнението ти, но не бих се съгласила с теб. При баща ми живях 4 месеца през които учих активно испански, след което си намерих работа като маникюристка в един салон със страшно много клиенти в центъра на Севиля.
Говоря испански много добре, казват ми го постоянно всякакви хора където и да отида по институции, лекари, клиентки ми ми го казваха всеки ден, това още от когато живеех тук от половин година.
Не съм сменила още няколко, той е единствения човек, с който съм била откакто живея в Испания.

Не се съгласявай, но звучиш нелогично. За десетина години в Испания си точно наникъде. Казваш, че говориш добре испански, но нямаш работа и нямаш жилище. Нямаш мъж, ами приятел и си била само с него? Тия два аборта откъде се взеха?
Ако родиш в Испания ще е много по-добре за детето. Лично мнение. Това с патриотизма е смешно и наивно.

# 84
  • Terra incognita
Навила си си на пръста, че искаш да живееш в големия град и това е. Само че приятелят ти е прав, че там никак не е удобно да отглеждаш малки деца. Каква е тази толкова затънтена провинция, в която се намирате? Хич не вярвам да е толкова спряло. Около големите градове в радиус от 15-20 км има множество малки провинции, които са предпочитани от много хора, които работят в града и пътуват или пък просто са се устроили. Предимствата наистина са много повече, големите европейски градове наистина са лудница и има голяма престъпност. Аз не бих била спокойна децата ми да растат в големия град, до който по принцип живеем. Разстоянието не ни пречи да се възползваме от удобдсвата му. Не може ли да намерите някакъв компромисен вариант, да се изнесете в някоя добре устроена провинция, близо до града? Хем ще ви е спокойно, хем ще можеш да работиш.

# 85
Тук съм здравно осигурена, в България не. Тук раждането е безплатно, в България доколкото знам не.

Ако се върнете тук и сте здравно осигурена е безплатно. Плаща се в частна болница /клиника и за избор на екип. Така беше преди 2 години, не вярвам промяна да има...

# 86
Първо за професията - не ти е лоша професията и стига да имаш умения е път напред, макар и не лек чисто физически. И разбира се, че в големия град ти е мястото - където има адекватно търсене на такива услуги. Да се приземят съфорумките в някое малко българско градче или селце и да ги питам точно колко интегрирани ще се чувстват, хем са си в родината, и какви търсени специалисти ще бъдат. Нормално е да се чувстваш, както се чувстваш, съвсем адекватно на ситуацията, в която се намираш.

За раждането - не съм в позиция да те посъветвам просто.

# 87
...

Не се съгласявай, но звучиш нелогично. За десетина години в Испания си точно наникъде. Казваш, че говориш добре испански, но нямаш работа и нямаш жилище. Нямаш мъж, ами приятел и си била само с него? Тия два аборта откъде се взеха?
Ако родиш в Испания ще е много по-добре за детето. Лично мнение. Това с патриотизма е смешно и наивно.

Живея в Испания от няколко години, с точност две години и половина. Никъде не съм казала 10 години. Учих испански първите 3 месеца и тогава се запознах с приятеля ми. След това веднага започнах работа. Двата аборта са от преди повече от 7 години. Нямам работа, защото тук на това място не успявам да си намеря. Живеехме и живеем под наем, като много други семейства и двойки, за няма и три години тук как да имам собствено жилище, като цените на един апартамент започват от 120-130 000 евро.

# 88
  • Terra incognita
Какво й е на "сферата", не мога да разбера? Защо е тоя сарказъм? Това умее, това е работила, по това има опит. Съвсем нормална и между другото доходоносна професия.

# 89
Не бе, нищо и няма. Но за толкова години, тя не е развила нищо в тази посока, а е все още в процес на мечти.
Аз също съм искала разни неща, но съм се примирявала и съм работила неща, които не обичам.
Но съм работила в посока развитие към нещата, които искам.
Колко малък е този град? Все има магазини, някакви фирми, предприятия нямат ли?
Все нещо може да намериш временно, докато започнеш да правиш това, което искаш.

Общи условия

Активация на акаунт