Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 986
  • 418
  •   1
Отговори
# 90
Какво й е на "сферата", не мога да разбера? Защо е тоя сарказъм? Това умее, това е работила, по това има опит. Съвсем нормална и между другото доходоносна професия.
Не е сарказъм. Като гледам на нея й е по важно да е в голям град и да работи като маникюристка, пред това да има дете и семейството.
Всеки с приоритетите си, но животът не само цветя, рози, молове, прически, маникюри, разходки. Особено след определена възраст.

# 91
Чудесно е, че си харесва работата. Аз също не искам да подценявам труда на маникюристки, фризьорки, козметички, защото всяка жена, която ползва такива услуги знае колко е трудно да намери доверена професионалистка. Добрите са заети за седмици напред и, съдейки по цените, не изкарват никак малко. Това е и абсолютно заслужено, ако са добри в работата си.

Не е в това въпросът въобще, а защо някой прави деца без да мисли за последствията на 30+. И да, стратегията “не се опитваме, ама не се пазим и ако стане - добре дошло” в моята книга са си осъзнати опити за създаване на семейство. Изумяват ме хора, които осъзнато правят бебета, а после се изненадват, че е станало и не знаят накъде да хванат. Като авторката. Симпатична ми е, понеже изглежда мила, разбрана, възпитана, но много незряла и неосъзната - просто не разбирам защо я пуска тая тема след като ОСЪЗНАТО не са се пазили от бременност.

# 92
  • София
Първо за професията - не ти е лоша професията и стига да имаш умения е път напред, макар и не лек чисто физически. И разбира се, че в големия град ти е мястото - където има адекватно търсене на такива услуги. Да се приземят съфорумките в някое малко българско градче или селце и да ги питам точно колко интегрирани ще се чувстват, хем са си в родината, и какви търсени специалисти ще бъдат. Нормално е да се чувстваш, както се чувстваш, съвсем адекватно на ситуацията, в която се намираш.

Тя е нормално да иска, но не е нормално да го иска от мъж, който ясно й е заявил, че иска живот в малкия град. Не е и нормално да не се пази, докато правят секс, и пред свършен факт вече да очаква, той изведнъж да се съобрази с нейните желания, само защото е бременна.

Професията не е лоша, ако инвестираш време и усилия, развиеш уменията си и имаш условия (локация). Не знам тя колко се е развила досега, но условия видно вече няма, което ни връща на първия параграф. И понеже, особено бременна, е обвързана с този мъж, а не е и подплатена финансово, явно не може просто да си събере багажчето и да прави маникюри в големия град.

Та всичко това е добре, ако правилно си си нагласил нещата - мъж, с когото искате еднакви неща, финансова и кариерна подготовка. Но тя няма това - и сценария се променя.

ПС: Между другото, не знам бременна може ли да се работи фризьор/маникюрист? Това е свързано с вдишване на доста химия.

# 93
  • Terra incognita
Тепърва няма кой да я наеме бременна и без опит. Да си работи по това, което може. Аз пак питам- в близкия радиус не може да няма някакви по- големи центрове, молове и т.н., където има и маникюристи.

# 94
Какво й е на "сферата", не мога да разбера? Защо е тоя сарказъм? Това умее, това е работила, по това има опит. Съвсем нормална и между другото доходоносна професия.

Така е, професията е доходоносна, но както вече се спомена нагоре, трябва време за утвърждаване, усилена работа за име, натрупване на спестявания, и чак тогава - бебе. Когато клиентките са вече "зарибени", а доходите - сигурни. Тоест - ако започне да работи усилено СЕГА, след 2-3-4 години ще има нещо сериозно зад гърба си. Сега очевидно няма - нито име, нито пари. Тоест - не е достатъчно самостоятелна дори за себе си, какво ли остава да издържа сама бебе, както я съветват в темата.

# 95
  • СИ
Живея в Испания от няколко години, с точност две години и половина. Никъде не съм казала 10 години. Учих испански първите 3 месеца и тогава се запознах с приятеля ми. След това веднага започнах работа. Двата аборта са от преди повече от 7 години. Нямам работа, защото тук на това място не успявам да си намеря. Живеехме и живеем под наем, като много други семейства и двойки, за няма и три години тук как да имам собствено жилище, като цените на един апартамент започват от 120-130 000 евро.

А-а-а... Сега разбрах. За няколко месеца си усвоила испанския, а след година вече го говориш много добре. Доколкото разбрах си минала 30? Или бъркам? Ако си ги минала е крайно време да си сядаш на задника и да работиш. С мрънкане и хленкане няма да стане. И да... Жилищата струват доста пари и трябва да блъскаш по 10, 20 или 30 години за да го изплатиш. Щом не ти харесва в испанското село имаш няколко варианта. Ти трябва да си  избереш един от тях. Търсенето на работа понякога отнема месеци и не става бързо. Оставам с усещането, че си правиш някакви си твои сметки, че всичко трябва да ти се случва бързо, добре и според твоите планове и когато не се получи започваш да хленчиш.

П.С. Ти сега ли разбра, че апартаментите започват от 120-130 хиляди евро? Да не мислиш, че в България са много по-евтини?

# 96
Местните живеели на помощи. Ми и тя така. Ако се върне бременна в малкия град в България и помощи няма да има, камо ли да живее от тях. Що си мисли, че испанецът ще иска да смени родното си село с нейното, тя какво може да му предложи тук в България?

# 97
Решението за раждане и аборт е винаги на жената. ВИНАГИ. Колкото и да не ти харесва.
Тялото си е нейно, майката носи отговорност. Жената носи последствия от аборта, не мъжът. Е да, като не се пише на твоя задник най-лесно е да наредиш аборт. Егоизъм пълен. И със сигурност въпросния знае за предишните и аборти и тази травма и пак и го казва. Това говори много за този човек.
Това е злоба, която авторката не вижда.
Ако остане, да го ражда, ама ако се прибира в БГ да абортира. Колко прозрачно. Но авторката не вижда очевадната лошотия.
Личи си, че това не е човек, който наистина иска дете.
Е, тя може каквото ще да прави със себе си, ама той също има право да не се отказва от детето си, поне аз така го разбирам. След като е допуснала да забременее, сега трябва да се примири с факта, че човека има право да решава наравно с нея съдбата на детето. То е толкова негово, колкото и нейно. Бащата не бяга от отговорност, напротив. Не желае детето му да бъде отглеждано без него. Както тя поставя условия - така и той. Или остава с него и го гледат заедно, или ако иска да е свободна - да се откаже от детето му. Кофти условия, но все пак има някакъв резон в тях. Сами по себе си доводите му са железни.

# 98
  • Най-красивата страна
Ако се върнеш в България по-добри условия ли ще имаш?
От голям град ли си ,имаш ли жилище?
Ще имаш ли работа?Близки,роднини,приятели,които да те подкрепят?
Ако не-остани си в Испания,роди си детето.Имаш 2 аборта,не рискувай с трети.
За езика те разбирам-аз не мога да си представя,че детето ми няма знае майчиния си език.
Ти ще го научиш на български.
Работа- като за начало може да си намериш друга работа ...
Като свикнеш с новото място и те опознаят хората,може и пак да се занимаваш с маникюр и да работиш за себе си.А може и мъжа ти сам да поиска  да се преместите...нищо не се знае...
Защото като се роди дете и човек започва да гледа по-друг начин на нещата..

# 99
  • СИ
Местните живеели на помощи. Ми и тя така. Ако се върне бременна в малкия град в България и помощи няма да има, камо ли да живее от тях. Що си мисли, че испанецът ще иска да смени родното си село с нейното, тя какво може да му предложи тук в България?

Може да предложи една голяма и кръгла нула, обилно полята с патриотизъм.          Smile

# 100
А-а-а... Сега разбрах. За няколко месеца си усвоила испанския, а след година вече го говориш много добре. Доколкото разбрах си минала 30? Или бъркам? Ако си ги минала е крайно време да си сядаш на задника и да работиш. С мрънкане и хленкане няма да стане. И да... Жилищата струват доста пари и трябва да блъскаш по 10, 20 или 30 години за да го изплатиш. Щом не ти харесва в испанското село имаш няколко варианта. Ти трябва да си  избереш един от тях. Търсенето на работа понякога отнема месеци и не става бързо. Оставам с усещането, че си правиш някакви си твои сметки, че всичко трябва да ти се случва бързо, добре и според твоите планове и когато не се получи започваш да хленчиш.

П.С. Ти сега ли разбра, че апартаментите започват от 120-130 хиляди евро? Да не мислиш, че в България са много по-евтини?

Не, не съм го разбрала сега, за това приемам за нормално, че все още нямам собствено жилище, а живея под наем. Да, говоря испански доста добре на разговорно и писмено ниво, не чак на високо ниво, да кажем, че съм на ниво B2, в момента, което ми позволява да работя, да водя разговори на различни теми и да се оправям в различните институции. Само че това не виждам какво общо има с темата.
Някой беше питал дали в близост няма молове и търговски центрове, най-близките са на 80км и в двете посоки.
Преди повече от 8 години, преди да започна да се занимавам с маникюр съм работила и други неща, за да спестя пари за курсове. После съм имала малки прекъсвания в които пак съм работила други неща - в магазин, в заведение, дори във фабрика. Не ми е такъв проблем да работя нещо друго, но тук просто няма работа дори и за местните. Както казах, преди един месец работих в един склад за дрехи, в който търсеха временни работници уж за 2-3 месеца покрай намаленията, но поръчките намаляха и след две седмици почнаха да съкращават.
Ще обмисля варианта за пътуване всеки ден до големия град, но и това няма как да стане сега. Иначе той ми казва, че това което иска да учи може да продължи до 5-6 години, и чак тогава може би би склонил да се преместим, ако не в големия град, то поне по-близо.

# 101
Няма никакво значение дали са се пазили или не в конкретния случай. Бебета се случват и при пазещи се двойки, ако беше дал дефект кондомът това нямаше да направи ситуацията и тук и сега по-лесна, вътрешния и конфликт по-малък и възможните варианти пред нея по-слънчеви и оптимистични.

# 102
Има значение, защото не са се пазили. Съвсем съзнателно е създадено това бебе.

Ситуацията нямаше да е по-лесна ако беше непланирано въпреки предпазните мерки, но щях да я разбера, че търси съвет. Ама да знае съвсем ясно какво прави и да вдигне после ръце безпомощно, не мога да съчувствам.

Авторке, като правехте бебето не ги ли обсъждахте тези неща? Как искате да живеете, да го възпитавате? Сама казваш, че от известно време обмислям варианти, защото не ти харесва в това населено място. Какво точно си мислеше ти ще стане ако забременееш както не се пазите? Не е възможно да не си имала някаква представа за варианти.

# 103
Няма никакво значение дали са се пазили или не в конкретния случай. Бебета се случват и при пазещи се двойки, ако беше дал дефект кондомът това нямаше да направи ситуацията и тук и сега по-лесна, вътрешния и конфликт по-малък и възможните варианти пред нея по-слънчеви и оптимистични.
Така е, ама на голо шансът е доста по-грамадничък. Мисълта ни изначално е, че кой каквото си надроби, това ще сърба. Деца не трябва да се правят на принципа "не сме се пазили, ако стане - добре дошло". А ги има с лопата да ги ринеш такива. И сега - добре ли й е дошло? Май не точно. Мислено - недомислено. Като да си направиш кекс - ако печката я бива, ще стане, ако не стане точно както трябва - ми каквото стане. Ама кекса може да го хвърлиш като не стане. Другото ще трябва да живееш с последствията цял живот. Опциите на авторката не са много. Горе-долу три са, вече ги изброиха съфорумници няколко пъти. Станалото - станало. Претегля плюсове и минуси, решава, действа. Това е.

# 104
Някои потребители забравят, че авторите на тези теми също са хора, в случая бременна жена в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт