Пубертетът при момчетата - тема 13

• 40 348
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Имахме и ние такъв несесер за първа помощ. Не бях го ползвала откакто стана на 10 г. Като тръгнахме за Египет, го заредих и допълних. Баща му беше в шок - за какво ще нося толкова лекарства Joy
Не беше чел нищо за тази държава и какви са най-честите неразположения на туристите.

# 646
Ами, аз снощи прочетох да белтъка, вече дали ще е късно?
Отидохме в аптеката за арника, той обясни на аптекаря какво е направил. Човекът много се забавлява.  
Само до не си а спекулации капиляри и да остане нещо.
Предишният експеримент беше леден душ на цялото тяло и главата докато беше болен и цял ден го лекувах. Там е засичал 8 минути. Чул, че студен душ е полезен. Излезе почернял от студ.
Иначе като ми говори, понякога си мисля, че е по-умен от нас възрастните и после свършва нещо такова.
Със зехтин, ако го намажа?
Да и аз ходя с торба с лекарства почти навсякъде,  където пътуваме. Не е е налагало дя я ползвам, но по-добре.

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 08:32 от marigold_

# 647
То свършило вече.... Пробвайте със Судокрем да лекувате по-бързо последствията. Но пак ще минат 4-5 дни поне. Като беше малък моят така пиеше от шише без да пуска въздух. Но, докато при пластмасовите бутилки няма проблем, понеже се смачкват, при стъклените става точно това. Като се случи за пръв път, си изкарах акъла. Не беше много и мина за 2-3 дни, но си беше червен кръг по устата.

# 648
Ако е синина, ще мине, но се чудя дали не може да си е спукал капиляри около устата. Кожната лекарка ни даде час чак за 1ви юни.

# 649
То синините са точно това - спукани капиляри. Няма страшно, ще мине, ама е неприятно, все едно някой го е ударил...

# 650
  • София
Кожната лекарка ни даде час чак за 1ви юни.
До дата на часа ще е минало вече.
Не се притеснявай ще мине.

# 651
  • София
Как ви се виждат тези 60 мин. за 25 въпроса, при това и с въпроси с отворен отговор, редактиране на текст и четене с разбиране по БЕЛ за матурата? Може би е обсъждано, но нали наближдава и сме под пара вкъщи....Пада се по 2 мин. и нещо на въпрос?!? Е,  как да стане??? Аз ли съм пак единствено против такива правила. Уф.

# 652
Кажи на детето възможно най-рано, преди да се е изнервило и уморило, да реши правописната задача. Тя дава 14 точки.
Моят мина по този път. Беше в 7 клас, когато дойде пандемията. Беше голям стрес, защото те бяха първият випуск, който хвана онлайн обучение. Справиха се децата в посоченото време и всички бяха приети в желаните училища.

Стресът беше огромен и към днешна дата го преценявам като напълно ненужен!

# 653
  • София
Благодаря Зигзаги. И браво на вас. Радвам се искрено. Точно това се чудих. Да има някаква тактика. Защото за 2 мин. кое по-напред. А време да си огледат написаното,  проверка? То и по мат. е подобно. Абе, тези деца не участват в Стани Богат. Нали знания се проверяват. Не са на шоу.

# 654
  • София
Времето е достатъчно, не се шашкайте И от това Wink Минах през същите тревоги, но дори моят син, който не се напъна особено да учи, успя да отговори на всички въпроси и да провери накрая отговорите. Особено първите задачи отнемат секунди.

# 655
Как ви се виждат тези 60 мин. за 25 въпроса, при това и с въпроси с отворен отговор, редактиране на текст и четене с разбиране по БЕЛ за матурата? Може би е обсъждано, но нали наближдава и сме под пара вкъщи....Пада се по 2 мин. и нещо на въпрос?!? Е,  как да стане??? Аз ли съм пак единствено против такива правила. Уф.
Времето е напълно достатъчно дори за среден ученик.
Виж въпросът за стреса си е съвсем резонен, но на този етап неизбежен. Опитайте се да не товарите детето с очаквания и му кажете, че за всеки ще има училище. Пробвайте техники за отпускане, ако детето е много напрегнато и тревожно.

# 656
  • София
И най-вече - последните 2 - 3 дни преди НВО го оставете да не прави нищо (т.е. да не учи). Малко да му слегне цялата информация натрупана в последните месеци, да отпусне и да отпочине.

# 657
  • София
Благодаря за мненията и споделения опит.

# 658
Здравейте! Искам да попитам - да сте забелязали умора и липса на апетит във вашите момчета последните дни? Не знам, но моето момче от 2-3 дена няма апетит, казва, че няма енергия, чувства се уморен, заспива за малко на обяд.Даже ме помоли за петък, вчера да го освободя от училище, т.к.крака го наболяваше и да си отпочинел. Може да е от времето, той така мисли, казва,че му е горещо. Дали да го водя на лекар? Давам витамини от доста време.

# 659
Умора-да, апетитът не забелязвам.Оказаха се ниски нива на щитовиден хормон.Но се и преуморява, вече му тежи историята с матурите.Спортува, ходи на курсове, уроци, иска да играе с деца също.

Общи условия

Активация на акаунт