Пубертетът при момчетата - тема 13

• 40 264
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Синът (14 г.) храна не отказва и с него ми е най-лесно. Имам две капризни момичета вкъщи, но той винаги е доволен. Много често си приготвя сам нещо - смутита, овесени ядки, мюсли, ако няма сготвено. При него проблем ми е отношението към малката му сестра, но знам, че и аз бях така с брат ми.
Приятели извън училище няма много на брой (3), но са изключително близки и се подкрепят много. Вълнуват ги еднакви теми, имат еднакви интереси. В училище дружи с трима съученика, но почти не се виждат извън училище, защото живеем на 20-30 км едни от други и имат различни занимания следобед.

# 91
  • София
След едно прибиране на стоп през нощта от Драгалевци/ние сме в Дружба/по околовръсното и аз изтрещях и сложих това приложение......след две седмици нещо се бъгна и го махнах....Баща му говори надълго и нашироко с него/той е по спокоен/ и му изби от главата пътуване на стоп. А му бях дала пари за такси.....но ги похарчил...не помня ...за храна?
Иначе винаги казва къде е ,рядко лъже, но за този случай още като се сетя и полудявам

# 92
  • София
Прочетох, че има проект за връщане на военното обучение в училище. Аз не искам до се одобрява такова нещо.

# 93
  • София
Ние вкъщи всички сме с Life360. Във всеки разрешен квартал съм маркирала мястото, на което стоят обикновено и, като го напусне, програмата дава звуков сигнал, че го е напуснал. Същото е и, като влезе в периметъра на мястото - пак сигнализира. Обсега е около 500 м. Сигнализира и, когато е на 500 м от вкъщи.

Само да поясня - програмата я инсталирахме, като беше на 14. Сега е на 16 и почти не я поглеждаме, но си стои

Относно военното обучение в училище - аз съм ЗА! Според мен е добре да имат поне някакви базови познания

# 94
  • София
Зависи какво би включвало това военно обучение, но съм по-скоро за, особено ако покрива и първа помощ и действия при бедствия

# 95
  • София
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/voenno-obuchenie-za-nay-golemite- … ta-uchebna-godina

Честно казано, това е поредната глупост, за която ще се харчат грешни пари, докато родителите се разкъсват от плащане на частни уроци или частни училища, за да не завършат децата им напълно неграмотни.

# 96
  • София
E, ако е това наистина, няма смисъл от него

# 97
  • София
Първа помощ за различни случаи и сега се учи.

# 98
  • София
Може, не знам, ще питам като се прибере.
Той е учил малко по други линии, не съм чувала в час на класа да са имали такива занимания.

# 99
  • Бургас
Да ви попитам. На вашите синове като им мутираха гласовете хъркаха ли вечер? Нашия (на 13г) от известно време хърка вечер и то като спи предимно по гръб. На моменти е като дъскорезница. Водих го на лекар, нищо не откриха. Казаха, че е голям за трета сливица. В последно време говори с по-плътен глас.

# 100
Irene Adler, не съм забелязала.

# 101
Не съм забелязала също.При моят се появи някаква алергия, като атопичен дерматит, слабо изразен, но вечер му се запушва носа.Затова и го водих на УНГ,, а тя ми обърна внимание на кожата около носа и устата.Беше на лечение 10 дни, а напролет ще правим изследвания за алергии.Та, пиша го с идеята да няма проблем от този тип, да се надува лигавицата и детето да не може да диша добре, а от там да хърка.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 14:14 от ДХ3

# 102
  • Бургас
Да, имаше съмнение за някаква алергия. Ще изчакам още да видя накъде ще тръгнат нещата.

# 103
Здравейте!Имам син на 12.5 години.Гледам го сама,имам и дъщеря на 14 почти,но тревогата ми е за момчето.Скарах му се сериозно за оценките в училище,за по малко от 5 да не ми донася.Днес дойде с четворка,разплака се,разтрепери се и мен ме удари в главата!Не се ядосах,притесних се!От известно време си чопли кожичките по пръстите на ръцете,до рани го докарва.Не знам какво да правя.Говоря,обяснявам с поучителен тон,не крещя,не го тормозя физически и психически,но очевидно има някъде проблем и не знам как да реагирам.Какво мислите вие?

# 104
Под 5…аз не мисля, че е възможно децата ни да са винаги в оптимално състояние и да са добри ученици по всичко.Защо му се карате за оценки? Да е отличник не значи нищо, а и момчетата в пубертета се концентрират доста по-трудно.Щом се е разплакал, значи това го тормози.Кажете му, че искате да се старае, а не да носи високи оценки.Бъдете му приятел и подкрепа, иначе ще го отдалечите в един момент, ако имате прекалени изисквания към него.Чопленето на ръцете показва вътрешна трввожност.Погрижете се да е спокоен, макар да има четворки.И моят не е изряден ученик, но в крайна сметка искаме децата ни да са здрави на преден план.
Не Ви обвинявам, сигурно Ви е сложно, но помислете дали искате щастливо и спокойно дете или отличник?

Общи условия

Активация на акаунт