Пубертетът при момчетата - тема 13

• 40 309
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Чета темата и не си представяте колко много Ви завиждам. Съвсем благородно разбира се. Явно само аз имам проблеми със сина си. Отговаря, не учи, само гледа да ходи из улиците, не зачита никой. Това е от няколко месеца насам. До тогава не беше най-послушното дете, но имаше баланс, уважение, зачитане.

На колко години е? Извинявай, ако си писала по-назад в темата - не съм видяла

# 151
Чета темата и не си представяте колко много Ви завиждам. Съвсем благородно разбира се. Явно само аз имам проблеми със сина си. Отговаря, не учи, само гледа да ходи из улиците, не зачита никой. Това е от няколко месеца насам. До тогава не беше най-послушното дете, но имаше баланс, уважение, зачитане.

На колко години е? Извинявай, ако си писала по-назад в темата - не съм видяла
Не. Не съм писала назад в темата. Търсех някой своенравен тийн като моя, но ... няма. През януари стана на 14.

# 152
  • София
Даммм - най-отвратителната възраст според мен. Спокойно - към 16 г се кротват. Но си трябват сериозни нерви, търпение, мноооого говорене и контрол. Защото са склонни да залитат в разни посоки от време на време.

Поне за мен периода от 14 до 16 г. беше най-труден. Малко преди да направи 16 се успокои и успях да си поема въздух.

# 153
ssiigg,
Напротив... Две години го живях тоя филм и всички ми казваха, че тежкият пубертет трае горе-долу толкова. Все едно някой дойде и ми подмени доброто дете, пълен отличник с един кисел, неуважителен и мързелив извънземен! Караници, наказания, безкрайни разговори, търсене на помощ отвън, какво ли не ...
Е, малко преди да навърши 17 г., синът ми започва да си връща разума, възпитанието и желанието да учи, и да се развива ..

# 154
  • София
Много хора имат проблеми, много деца буквално за ден се преобразяват по ужасяващ начин и хубавото е, че в някакъв момент се центрират. И все пак трябва да се внимава, защото някои проблеми си остават ако не се решат. Много е важно каква е средата и, за съжаление, вече след една възраст това изобщо не е в нашия контрол. Казват и, че колкото по-близко е било детето с родителите си или единия от тях, толкова по-сериозен е бунта му срещу тях, за да се обособи като самостоятелна личност. Изключително неприятно преживяване е. Кураж и здрави нерви! И спокойно, защото колкото повече им се влиза на остро, толкова по-силна е ответната реакция, пък и опиянени от тестостерона все едно нямат мозък и изобщо не си дават сметка какви са последствията от повечето тъпотии, които са склонни да направят.

# 155
  • В полите на Пирин планина
И моят син, малкият, е на 15 и от известно време е ужасен на моменти, най-вече когато трябва да учи. По-скоро изобщо не ще да учи. Опитвам се да го ръчкам постоянно, да му помагам, да го мотивирам с разни неща, които иска... резултатът е краткотраен...
И все е: спокойно, бе, мамоооо...!!!
А си мислех, че големият е мързел. Уви. Не било така. Той има само петици и шестици, рядко четворки. Макар че учи и пише все в последния момент...

# 156
  • Бургас
Не бих купила нито на 14, нито на 16, нито на 18 г. Според мен ел. тротинетките за много опасни.

Ел тротинетките не са опасни. Опасни са хората, които ги карат. Аз лично всекидневно се възмущавам от такива. Явно още не сме дорасли да караме такива устройства.
Иначе на въпроса аз не бих взела тротинетка на 14 годишно именно заради горното, което написах. Освен това вело алеите са ни в ужасно състояние на места.

# 157
Да вземеш ел.тротинетка, ама да има къде да я кара и най-вече да стигне от точка А до точка Б безопасно. За София е почти невъзможно това, за по-малък град става, да речем.

# 158
  • София
Бих препоръчала лично да се качите на електрическа тротинетка, пък после да решавате дали ще купите на детето си. Суууупер бързо ускоряват, аз не бих позволила на непълнолетен да кара таквоз чудо.

# 159
  • В заешката дупка
Младежите въобще не карат като нас, или поне някои от нас, възрастните. Сравнението между да е много подвеждащо. Аз съм се качвала на ел. тротинетка няколко пъти. Трудно ми е, признавам си. Като дърво съм, а то си има поза, прикляквания и т.н. Мъжът ми ме наставляваше как да карам, ама аз съм си все същото дърво и ми е много неестествено и напрегнато карането. Преди време паднах и оттогава хич и не искам да ги виждам. Моите младежи обаче и двамата редовно карат от години със супер голяма лекота. Мъжът ми също. Но по принцип, да, не трябва да се кара бързо, зависи от терена, трябва да се внимава и т.н. Стават и инциденти, за съжаление. Аз също се притеснявам, особено като карат по тъмно, но знам, че не карат както аз карам.

# 160
В Бг е много опасно да се кара тротинетка дори от възрастен.Няма условия.

# 161
  • Бургас
Аз имам тротинетка. Супер бързо ускоряват при хората, които не знаят как да ускоряват бавно.
Тротинетките са като колите. Ако не знаеш какво правиш, по добре да не караш.
Иначе съм съгласна, че трябва да се карат само по вело алеи.

# 162
Онзи ден побезопаснат на движението ни показаха статистика, ударените деца са 50% повече от възрастните
Синът ми имаше борд. Скоростта, която развива в над 60 км/час. Ускорява за отрицателно време. Той какъвто е дребен и слаб, изхвърча като тапа ( кара с каски налакътници и всякакви джунджурии - единици от каращите тротонетка тук са екипирани във връзка с безопасността си). Научи се, но го караше в махалата в САЩ. тук в България - няма къде да се кара. А и го убедих да го продаде.

# 163
Тук в нашия град няма велоалеи, щял да кара по платното, ние естествено с баща му не разрешаваме и се разбрахме, че няма да купуваме ел.тротинетка, ноооо ново 5- ще ме пуснете ли на дискотека? 14 г. В 2 ч.  щяла да дойде Галена, това значи, че стои до 5ч. сигурно. Как сте вие с дискотеките на тази възраст?

# 164
Не е ходил на дискотека досега. Имало е предложения други родители да заведат компанията им от няколко деца и да стоят на различни маси. Не искат.

Общи условия

Активация на акаунт