С какво ви дразнят майките?

• 43 051
  • 699
  •   1
Отговори
# 150
Моята майка тази година ще чукне 50 и не знам за целият си живот дали има 2г трудов стаж. И само мрънка как ние със сестра ми си гледаме живота и не и помагаме.

# 151
Моята сякаш е развила комплекс за малоценност и страх да не увисне на нас. Направо ми е жал как се скапва. Напоследък взела допълнителни смени… работила дни без почивка, прилошало й. Направо… нищо не й липсва, живее скромно, има дом, но все я е страх. И не приема от нас никаква помощ. Плащах й телефона известно време, сега тръгнала да ми връща парите, за години назад…

# 152
Моята майка все иска да (ми) доказва колко много неща е правила и как се е справила, макар да ѝ е било много трудно. Скоро се видяхме и ѝ казах, че е било неин личен избор и че като не ѝ е харесвало, да е променила нещата, но тя ми се разсърди, защото очакваше признание и аплодисменти от мен. После като помислих, разбрах, че няма да ѝ променя мнението, няма да върна нещата, а ако осъзнае това, което казвам (а съм сигурна, че тя го осъзнава) ще се чувства още по-нещастна и няма с нищо да променя всичко, затова се отказах да ѝ говоря по тази тема. Разбрах, че просто ѝ трябва нещо, което да придава някакъв смисъл на целия ѝ живот и това е нейното нещо. Даже ми стана мило като си помислих, че този тип думи я държат все още на повърхността на живота.

# 153
Моята майка все иска да (ми) доказва колко много неща е правила и как се е справила, макар да ѝ е било много трудно. Скоро се видяхме и ѝ казах, че е било неин личен избор и че като не ѝ е харесвало, да е променила нещата, но тя ми се разсърди, защото очакваше признание и аплодисменти от мен. После като помислих, разбрах, че няма да ѝ променя мнението, няма да върна нещата, а ако осъзнае това, което казвам (а съм сигурна, че тя го осъзнава) ще се чувства още по-нещастна и няма с нищо да променя всичко, затова се отказах да ѝ говоря по тази тема. Разбрах, че просто ѝ трябва нещо, което да придава някакъв смисъл на целия ѝ живот и това е нейното нещо. Даже ми стана мило като си помислих, че този тип думи я държат все още на повърхността на живота.

Все едно чета за майка ми, само че при нея го има това, че тя държи и ние със сестра ми да сме като нея - всичко да правим, всичко да можем. Когато решим да й споделим колко сме натоварени, се започва с любимата ми реплика - "Мен питате ли ме? Аз на вашите години с колко неща бях натоварена?" Ами хубаво де, обаче аз не искам на 60 години да съм с разбита психика и здраве, само за да се покажа, че всичко мога и всичко правя.

# 154
Milenaka с какво точно те е разочаровала майка ти

# 155
  • Варна
Ох, Боже, колко познато всичко... Само дето аз гоня 55, пък майка ми обяснява как на моите години рипала... Само не помня аз къде съм била, че много ни различни спомените. Сега ни пие мозъка - сърди се на вуйчо за неща отпреди 30 г., ама сърдене, чак кълне... Срам ме е, жал ми е, вуйчо е на 73, тя на 84 и не е съвсем ок. Чудя се какво да правя, защото човешки погледнато е права, но след толкова години и по този начин е грозно. Не мога да я отрежа, но не мога да кажа и вуйчо е прав. С дни слушаме с батко, не се издържа, че той се и връзва много. (прилича повече на майка, аз съм лошата, дето се е метнала на рода на татко)

# 156
  • Швейцария
В тази тема разбрах, че не само моята майка е дразнеща. Това малко ме успокоява. Същата работа, все се оплаква колко й е било трудно. Иска аз да й давам всичко и да съм нейн слуга, длъжен да живее и диша, за да й угоди. Като й кажа, че е можела да промени нещо (например след като баща ми почина млад да си намери свестен партньор, вместо да се занимава с женен простак, който налиташе и на мен), се сърди. Но на 80 няма смисъл от никакво говорене. Нито ще си промени мисленето, нито ще излезе от ролята на вечната жертва. Само аз съм вечният пациент на психотерапевтите. На нея не й пука какво ми е причинила, многострадалната Геновева...

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 18:24 от JennyBG

# 157
Ето сега мога да дам и аз пример за вмешателство на майка ми. Платили сме капаро за ясла, понеже ни е ясно, че в района няма да има места, но кандидатстваме главно заради компенсациите, а от там тя ми обяснява колко пари на вятъра са това. Тя смяташе, че в държавна ще влезе, а сега се оказва, че местата са малко. Отделно мрънка защо тази ясла сме избрали, а не онази - по-близката до нас, обаче според мен и мъжа ми тя е по-занемарена и по-съмнителен персонал.
Едно не разбирам - нито те ми вадят парите, нито те са ходили на място да видят, но претенции безброй…
Ако не бяхме постъпили така, както сме си решили, сега щяхме и без това място да сме.

# 158
е нека си мрънка - защо и обръщате внимание?

# 159
е нека си мрънка - защо и обръщате внимание?
Е, понеже натяква как това били толкова много пари за година, как другата ясла била по-хубава, без да я е видяла реално.
Няма как да не и обърнеш внимание съвсем.

# 160
това е колкото да каже нещо - приемете го като фонов шум и не обръщайте внимание

# 161
Пазете си нервите момичета!

# 162
Тоя съвет "не му обръщай внимание" винаги ми е бил много чуден. То много лесно за казване, ама на практика не мисля, че някой успява да го прилага.

# 163
еми това е най-лесното. Другия вариант е да се изпокарате, защото често не разбират от дума. Не мисля, че това е по-доброто решение.

# 164
В това отношение съм облагодетелствана. Майка ми изобщо не се интересува и аз като не давам подробности, никой не ме знае какво правя и какви решения взимам. Пък хубаво ли, лошо ли, то си е за мен и пряко засегнатите.

Общи условия

Активация на акаунт