С какво ви дразнят майките?

• 43 028
  • 699
  •   1
Отговори
# 135
И мен искрено ме дразни това мислене. Майка ми пак е що годе ок с това, но за баба ми е изключително важно какво ще кажат хората. Сякаш на хората много им дреме, ама хайде.

# 136
Майка ми е същата. Цял живот какво ще кажат хората.
От толкова вълнуване за хорското мнение, сама се излага и се оставя да я водят за носа.

# 137
Моята майка е свикнала да не работи . Тя е здрав ,прав човек ,но когато стане въпрос за работа всичко и тежи и "не можела " . Преди разчиташе баща ми да я гледа , но вече не са заедно. Сега се е вкопчила в сестра ми и все още недоумявам колко добър човек е сестра ми ,че да плаща за още едно домакинство.
С баща ми се опитахме да говорим със сестра ми ,че това не е вариант,че трябва майка ни да си намери работа защото вече е на 60+ а за целият си живот има 2 години трудов стаж.
Сестра ми обаче не поема информацията, отговора и е че за нея в момента било ок майка ни да не работи защото можела да гледа малкия ( сина и ) , а тя спокойно да ходи на работа. При което и казвам ,че тя да си наеме детегледачка ще и излезе по евтино от това да гледа още едно домакинство... Но НЕ , тя си знае нейната .
И така стигаме до вчера . Понеже ми предстой да ставам мама с моя ММ постоянно си говорим как ще гледаме бебо ,но и на него някой му дава много "умни съвети" , та започна да ми говори как сме щели да мажем бебето с мас и онова посоляваме ... Абе ужас . Набързо набързо му се скарах . В същия момент майка ми ми звани да ме пита какво съм правила и и разказвам историята .
При което нейния отговор беше следния : слушай слушай не го мисли повече . Аз така или иначе ще се пренеса у вас да живея като родиш , така че не се притеснявай . Аз ще им кажа на всички как са гледа бебе .
Абе все едно ми плиснаха в лицето вряла вода .
Още в същия момент я отрязах . Едно е първо да родя да видим как ще се чувствам . И тогава евентуално ако имам нужда от нещо да и се обадя да помоля да дойде за няколко дена и т.н . Друго е сам вече да си си стегнал куфарите без въобще да попиташ някой иска ли те .
Единственото което ми беше в главата , не е "ох мама иска да помага " а " от едната дъщеря ся искаме да минем на другата да ни гледа " . Скарахме се набързо И така ...
Никога няма да схване ,че за мен най голямата помощ би била ако знам ,че тя може да съществува без да чака някой да я гледа . Но винаги когато започна темата започваме да се сърдим като малки деца и до там .

# 138
Не ги разбирам такива хора, на които цял живот не им се работи. И аз познавам подобни - хем нямат пари, хем не искат да си мръднат з*дника. Как не им е неудобно? Аз ако съм на тяхно място, ще се чувствам като паразит.

# 139
  • София
На мен не ми се работи. Ама, нямам избор. Simple Smile

# 140
За това съм на мнение ,че една жена трябва да е осигурена, самата тя, да има възможностите да си осигурява живота без друг.
 Малко да  е , за скромен живот, но сигурно.  Иначе е  прекрасно да има домакиня в къщи, всичко на 6, ако и  допада. После става  манджа с грозде.
 И не знам какво си мислите за жена над 60 да може да работи. така ще си я гледате, издържате. Докато докопа някаква социална пенсия.  Поне малко помощ.

# 141
Тя щом до 60г не е работела,надали ще може да работи нещо вече.По добре я използвайте да ви гледа децата със сестра си.Или намерете други желаещи познати да им помага,напримир да води  и връща деца от детска градина,училище и да остава с тях докато се върнат родителите.Все пак ще получава някакви пари.

# 142
При нас думата " неудобство" не съществува.
Нито пенсия може да вземе ни нищо .
Наскоро наша роднина и предложи работа като камериерка ,но понеже роднината също много добре я познава я предупреди ,че ако се съгласи без такива да се отказва на втория ден и т.н .
Майка ми автоматично отговори : аз такава работа където ще ми дават аутиматоми не приемам Rolling Eyes
А че няма един лев в джоба... Как да е те децата нали са за тва

# 143
Тогава проведете един разговор трите,и отределете колко пари на месец можете да давате.Ама бъдете категорични! И бъдете готови да се лишите от услугите и като баба,които не са за пренебребване.

# 144
  • София
Аз не виждам лошо жената да гледа детето на сестрата, щом сестрата и мъжът й са съгласни - може да са повече пари от гледачка (въпреки че ме съмнява), но поне отиват в семейството. Иначе пак ще трябва да отделяте пари и за майката.

Вашето дете, щом не искате, разбира се, че няма да го гледа. Бих я стимулирала да си потърси работа докато хване социална пенсия. Ако не, да се оправя, но сестрата щом е ок да си я гледат, това си е тяхна работа - не виждам защо мен би ме бъркало.

# 145
Аз не виждам лошо жената да гледа детето на сестрата, щом сестрата и мъжът й са съгласни - може да са повече пари от гледачка (въпреки че ме съмнява), но поне отиват в семейството. Иначе пак ще трябва да отделяте пари и за майката.

Вашето дете, щом не искате, разбира се, че няма да го гледа. Бих я стимулирала да си потърси работа докато хване социална пенсия. Ако не, да се оправя, но сестрата щом е ок да си я гледат, това си е тяхна работа - не виждам защо мен би ме бъркало.
Не ме бърка ,че гледа малкия . Но гледането не е целодневно и не всеки ден . Вероятно има работни места и за по 4/6 часа на ден .

# 146
На 60 тепърва да става камериерка е много съмнително - това е работа за млади хора с идеално здраве. Виж за гледане на деца е таман. Според мен със сестрата добре са решили въпроса. Гледането на дете - не по цял ден и не всеки ден - излиза доста скъпо, ако се плаща на външна жена.
И аз виждам като най-реалистично да изкара до социална пенсия и да си допълва дохода с гледане на вашите деца Simple Smile

# 147
Ако майка ми е добре и има възможност, като имам деца бих искала да се договорим на нещо сходно. Тя да ги гледа, а аз да помагам финансово. Ще е най-лесно за всички. Тя също би искала. Не виждам това какво би засягало брат ми, ако тя не го занимава с нещо финансово. В крайна сметка да гледа деца си е работа, а и не бих оставила майка си само с пенсия, ако не може да работи. Просто няма да се справя.

# 148
Това че обсъждам със сестра си как аз виждам нещата , не означава ,че и говоря това всеки ден . На мен ми е ясно ,че това е лично нейно решение и аз не мога да и казвам какво да прави.
Просто за да разберете историята ми трябваше да включа и това в темата .
Мен ме ядоса ,че вече е готова да стяга куфарите въпреки че никой не я е молил .
Помощ се дава когато е поискана .
И малко по нагоре обясних за мен какво би било помощ от нейна страна .
Та така излях си аз мъката . Благодаря на всички които се включиха със съвети Hug

# 149
Щом е на около 60 може да си хване някой офис/вход/апартамент да чисти. За по 1-2 часа на ден, все ще взима някакви парички.

Общи условия

Активация на акаунт